Reputacija 2

  • Bodova 2.5
  • Analiza 1
  • Ocjena 0
  • Anketa 0

Analiza

Odbijanje prihvačanja regionalne Hrvatske

01.10.2016. 01:20, Slobodna tema: Ovo ne smije proći nezapaženo...

Ako pogledate na izborne rezultate zadnjih 16g primjetiti čete jedan uzorak. 

Dalmacija i Slavonija, Istok i Jug uvijek glasaju isto, sa druge strane uvijek postoji isto glasanje na Sjeveru i Zapadu. Mnogi kritičari toga su to pokušali objasniti ratom, Jug i Istok je bio želja velesrpskih planova. I to bi bilo prihvatljivo tumačenje, no prošlo je vremena od rata, zadnjeg ispaljenog metka 20g. Okrenuli su se svi drugačijom tumačenju, pošto prošlo vremena od zadnjeg ispaljenog metka, da leži konzervatizam u tome.

Konzervatizam kao objašnjene nisam mogao prihvatiti jer znam da dolazim iz kraja Željke Marić, žene koja uspjela vlastite, konzervativne ideje, uvesti u Ustav. Sa druge strane Dalmacija, u kojoj sam živio, nikad je nisam percepirao kao konzervativnu već nasuprot izrazito liberalnu sredinu, i tu sam odbio zaključak o vezi Dalmacije i Slavonije kao konzervativne veze jer sam živio u oba kraja a pošto dolazim iz kraja Željke Marić onda znam što je konzervativizam.

E sada ako liberalna Dalmacija ulazi "u vezu" sa konzervativnom Slavonijom, mislilm da tu nešto ne štima. Pa potražimo što im je zajedničko, HDZ, liberalni Dalmatinci i konzervativni Slavonci imaju jednu stvar zajedničko HDZ. Ali to više onda nije igra, kako je zamišljen naš politički sustav, vi nad nama ustvari vladate kroz povijesne regije, neznam jel samo to do mene, ali to je kršenje pravila igre, regionalizam nije predviđen, pogotovo kad se dvije regije sa 2 milijuna stanovnika ujedine pod patronatom HDZ.

Ako prihvatimo da je to istina, da u Hrvatskoj jedna stranka, najača stranka, zloupotrebljava izborni sustuv tako što provodi regionalizaciju u izbornom procesu, mislim da mi kao građanu Republike Hrvatske imam prava zahtjevati izborni sustav koji bi i de jure a ne samo de fecto bio izborni sustav kroz regije. 

Ovo nije iskorištavanje pravila od HDZ, ovo je ustvari zloupotrebljavanje pravila jer je de facto hrvatsku regionalizirao što niti je predviđeno Ustavom niti izbornim pravilima.

Zašto je sve to na kraju važno, jer ako je istina ono što pričam, onda logički lako možemo zaključiti kome će HSS glasove dati i kome je MOST vjeran.

To samo po sebi nije problem, no ako HDZ ima moč regionalizirati izbore onda ako ste zastupnik MOST iz Dalmacije ili HSS iz Slavonije, ja da se nađem u takvoj situaciji znam kome moj  glas pripada a to sigurno nisu birači.

Stati na kraj takvom ponašanju je jednostavno regionalizirati izborni proces ili regionalizirati hrvatsku ali postoji jedan problem u tome, HDZ to ne želi. Što je na kraju dana potvrda da ono što izrekao istina.

HSS je HDZ-ov dali želio ili ne, jer je dirnuo u HDZ-ovu regiju.

Kao zabrinuti građanin koji želi živjeti u građanskom društvo ja nemogu dopustiti HDZ-u da de facto bude regionalna stranka a to jasno ne istakne kao IDS ili HDDSB. 

A sa ekonomske strane takav HDZ bi razvijao samo "svoje" regije jer mu interes platiti išta drugo. Kao što se več dogodilo u prošlosti da HDZ-ovi ministri otvoreno kažu, nečemo Vam odobriti bolju zdrastvenu skrb pa makar je i sami platili jer niste glasali za nas.

Mislim da takve stvari moramo dovesti na de jure razinu da osobe nebi bile u zabludi za što glasaju. HDZ na regionalizaciju otvoreno kaže neželimo podjeliti Hrvatsku, moglo bi i se to i shvatiti kao ne želimo pripadnike određenih regija da glasaju za svoje želimo da glasaju za HDZ. 

Ocjene (4)


Respektira (2): siouxica, 5none5


Ne slaže se (2): Laci, Zenga2


Komentari (18)


pretplatu dva mjeseca bivamo OVRŠENI ! Zato vjeru u politički sustav već odavno nemam, ali čekam da se ovo sve i BOGU zgadi, pa da poduzme nešto ! Laci 0 0 0


Mršićeva žena je konkretna stvar ja pričam o abstrakciji i o tome kako bivamo fucked od neznam koga kroz HDZ koji nas obrađuje kroz regije. Ok, Dalmacijo ako tako mrzimo Zagreb, zašto Mamič je HDZ-ovac preko kojeg nama vladate. To nikom nije jasno. gorrene 0 0 0


SDP ili HDZ, crno na bijelo sam rekao kako bivamo fucked od HDZ kroz regije, što mi Vi želite Usaše i komunisti, I ako želim normalan ne frustiran trebam prihvatiti da bivam fucked od stranih sila preko HDZ kroz regije na čelu sa Dalmacijom. gorrene 0 0 0


Zašto bih ja trebao prihvatiti da bivam fucked kroz HDZ i Dalmaciju, recite zašto,, živio sam u Dalmaciji i upoznao dišpet e pa znate kako je na Sjeveru, idemo do kraja. Pola Slavonije je predviđeno za bušenje, tko to dopustio? HDZ, Petir? gorrene 0 0 0


Sjever nečemo dirati, e pa nečete ga dirati onda mi Sjevernjaci imamo odgovornost prema Slavonije i Dalmacije. kao što smo imali '45 i kao što smo imali '91 jer ako Vas slome, nas boli briga, nas ne smiju dirnuti, zato bušenje završava gdje Sjever.. gorrene 0 0 0

Analiza

Odbijanje prihvačanja regionalne Hrvatske

01.10.2016. 01:20

Ako pogledate na izborne rezultate zadnjih 16g primjetiti čete jedan uzorak. Dalmacija ... više >