Reputacija 2

 • Bodova 63.9
 • Analiza 5
 • Ocjena 31
 • Anketa 11

Analiza

Reci ministre - oš da ih šišamo, cipelarimo il umočimo u katran i perje

22.03.2014. 11:15, Koliko će objava 'liste srama' pomoći rješavanju problema neisplate plaća?

Kada državni dužnosnik posegne za listom srama…hm, ostajem bez …pa dovoljno politički nekorektnih pridjeva. Kako god to upakirali, kakav god krajnji moralni cilj imali, liste srama su poziv na linč! Lista srama nikad nije dobro sredstvo – između ostalog zato jer sve inkriminirane svodi na isti nazivnik – ali shvatljiva je njena uporaba kao sredstvo slabijih, obespravljenih skupina u borbi s većima, korumpiranima, organiziranima etc…, jer takve im liste pomažu u dokazivanju da njihov cilj i borba ima smisla.

Utoliko je zanimljivo razmisliti je li ministar Mrsić uopće mislio kad je ovaj poziv smislio?

1.Što nam ministar time poručuje?

a/Ne znam obaviti svoj posao

b/nisam u stanju obaviti posao

c/učinite vi ono za što sam ja plaćen - besplatno

2. Što onaj koji objavi bilo koju listu srama ima na umu? Nesumnjivo, očekuje neku akciju od drugih. Sad se opet moram zapitati što od nas Mrsić očekuje?

a/šišanje tih pojedinaca, možda katran i perje

b/grublji obračun sa njima; šamar, šakanje, cipelarenje…

c/da ih samo uznosito, al s prezirom gledamo ?

Uh, Antiprotivna, broji do 10; 10, 9,…k..c, p..a,… 2, 1;

     Dakle, dragi (tu primijeniti onaj doktorsko-pokroviteljsko-sarkastičan ton glasa) ministre, Vi ste taj koji ste plaćeni za uvođenje reda u državu, jer ako niste, čemu nam služite? Ako imate podatke, proslijedite ih Poreznoj, DORH-u, kome god želite…

     Dragi (to da ne kažem nedovoljno mudri) ministre, NE, NE, ne želim nikakve ogavne denuncijatorske liste posebice kada dolaze iz vlasti jer to nužno sugerira i političko obračunavanje (ili barem otvaranje širokog prostora za diskvalifikaciju konkurencije). Liste srama osim toga doprinose samo dodatnom skiciranju stanja-sranja pa je tim apsurdnije da nam ga crta jedan ministar (želiš li to ministre dobiti izbore?). Pri tome ni najmanje ne doprinose poboljšanju kvalitete života, stvaranju poželjne klime za rad i življenje, upravo suprotno, pa se pitam jeli Mrsićeva metoda za nezaposlene – ubijanje i zadnje preostale životne volje. Jer, ministar nam je zapravo poručio: Direktori vas pljačkaju, a meni dobrom-nemoćnom ministru preostaje samo cinkanje! Ak je to poruka iz Vlade RH, pa preostaje nam samo – cestovno nasilje!?

   Ne, nikad se neću složiti s listama srama koje plasiraju politički plaćenici koji su još k tome na vlasti, to je apsolutna zamjena teza ili dokaz nesposobnosti, nemoći ili nepotrebnosti države. Što duže o tome mislim, držim da nema malignije opcije – nego kada država krene denuncirati svoje građane.

I za kraj, da odgovorim na 2. pitanje, osobno bi voljela vidjeti kak bi Mrsić (i ostatak Vlade) izgledao utunkan u katran i perje, posebice ako na listu ne stavi Vladu RH kao Prvog neplatišu u zemlji i glavnog generatora tog ciklusa. 

Ocjene (8)


Respektira (6): sthagon, damica46, Zagorec, visitor, siouxica, zrakomlat


Slaže se (2): damica46, VeNLO


Komentari (4)


Ekipa koja svake godine zaboravi prijavu za koju je kazna u milionima kuna nemože biti bolja u poslu vodjenja države. Mrsić je jedan od vodećih u toj ekipi i takav je kakav mu je gazda. A gazda je neiskusni neradnik svadljive naravi, sve je jasno. Zagorec 0 0 0


Odlicna poanta. Liste srama su iskljucivo odraz nemoci. Steta sto je analiza u jako kreativnoj formi pa se tesko moze objaviti na vecernjem. sthagon 1 1 0


super tekst antiprotivna:) a šta očekivati od ministra koji nije ni pisnuo kad ga se u zadnji tren šutnulo sa MORH-a na rad i nezaposlene. daj što daš, samo nek je fotelja i vlast... jedan od žalosnijih primjeraka u vladi. siouxica 0 0 0


ha, ha, sthagone, kreativna forma je najljupkija i precizna kritika koju sam dobila Antiprotivna 1 0 0

Analiza

Reci ministre - oš da ih šišamo, cipelarimo il umočimo u katran i perje

22.03.2014. 11:15, Koliko će objava 'liste srama' pomoći rješavanju problema neisplate plaća?

Kada državni dužnosnik posegne za listom srama…hm, ostajem bez …pa dovoljno politički nekorektnih pridjeva. Kako god to upakirali, kakav god krajnji moralni cilj imali, liste srama su poziv na linč! Lista srama nikad nije dobro sredstvo – između ostalog zato jer sve inkriminirane svodi na isti nazivnik – ali shvatljiva je njena uporaba kao sredstvo slabijih, obespravljenih skupina u borbi s većima, korumpiranima, organiziranima etc…, jer takve im liste pomažu u dokazivanju da njihov cilj i borba ima smisla. Utoliko je zanimljivo razmisliti je li ministar Mrsić uopće mislio kad je ovaj poziv smislio? 1.Što nam ministar time poručuje? a/Ne ... više >

 • 6
 • 2
 • 0
 • 4

Analiza

Ne doista mi nije jasno. Putin je gori od Hitlera, Rusija pokazuje imperijalističke zube, revitalizira se SSSR, referendum je nelegalan, Rusi smo imaju energetske pretenzije…a Zapad očito samo moralne?

Ne razumijem, zašto se samo jedan dan na CNN-u i BBC-u raspravljalo o legalnosti nove ukrajinske nomenklature koja je srušila jednu legalnu (ne i dobru) vlast, a sada svi redom preskaču taj nezgodni detalj, kao i činjenicu da je ured Hilari Clinton (nije li ona Putina nazvala Hitlerom) financirala od 2008. godine više raznih ideoloških skupina u Ukrajini. Ne razumijem kako je svima jasno da je Putin tiranin koji guši slobode – by the way; da ukinuo je četiri nesklona mu web portala i glavnom Gazpromovom tajkunu prije mjesec dana osigurao vlasništvo nad većinom digitalnih medija, ali kada zgodni Afoamerikanac, već 6. ožujka ove godine (tada još Putin nije napravio ni poteza) potpiše executive order 'Blocing Property of Certanin Persons Contributing to the Situation in Ukraine' to valjda postaje mirotvorni čin. (http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2014/march/18/simple-stuff-about-ukraine.aspx)

Ne razumijem kako je Bush koji je 2007. potpisao istu naredbu za one koji ne misle isto glede Iraka, bio čudovište, a Obama nije. Dakle, ono što mogu razumijeti je da sad opet  Ameri mogu imati premetačinu i blokadu računa ako se s afropolitičkim manekenom ne slažu, pa šute. Ali, ako oni počinju šutjeti, tko će više govoriti??

 Naravno, ni EU braća (jesmo li već 51 prva US država, a da nam nisu ni rekli?) medijska o tome ne pišu, bitan je Putin The Grozni.

Ne razumijem dakle kako je moguće da je predsjednik koji je pokrenuo sad već više ratova od ne lijepog (radi li se o tome?) Busha Jr.-a, unaprijedio ubijanje dronovima do neslućenih razmjera, umanjio demokratske slobode u svoj zemlji pa onda i drugdje, te svim mogućim metodama (od raketa, dronova i vojnih akcija, izazivanja nemira, slanja i financiranja raznih NGO-ova, sankcijama, rodnim ideologijama..) širio slobode diljem Jemena, Sirije, Libije, Egipta, Afganistana, Pakistana, da ne zaboravimo Somaliju (a brljaju njegovi CIA momci i po Ugandi i drugim afričkim zemljama) – dobri Nobelovac, gotovo demokratsko polubožanstvo (a postoje elementi božanske nedodirljivosti – to je neosporno)? Kako je uostalom dobio Nobelovu nagradu prije nego je prvi puta obavio dugu nuždu u Bijeloj kući? Što prvi crni čovjek, primljen u rigidne, samodapadne elitne bjelačke krugove (koji si onda na tom jednom primjeru utvaraju da su jako open-minded), mora učiniti da ispadne kakav jest?

Kako je on bolji od Nixona, pa afera Watergate je kamilica prema višegodišnjoj još neriješenoj aferi o špijuniranju američke Vlade i njezinih službi prema – pa gotovo svima (valjda su svoje rođake izostavili)?

Kako je dakle zgodni afroamerikanac koji ni u čemu nije unaprijedio ni američku ekonomiju, a svijet je samo unazadio agresivnim imperijalizmom dobar (mandat je osvojio baš zbog obećanja da neće slijediti politiku neokonzervativaca koji su iza Bushovih leđa bili nemani)? Sada, kada nekoć zapadnim medijima totalno antipatičan Joe Biden (uz H. Clinton glavni promicatelji neocon interesa) agresivno pumpa protiv Rusije, to je briga o Ukrajincima. Na ovom forumu ne trebam, srećom ni govoriti o selektivnosti prihvaćanja zahtjeva za nezavisnošću i o tome kako Zapad bira referendume koji im se sviđaju a koji ne. Utoliko, guštam u hrvatskom 'ne' gej brakovima, ali samo zato jer to držim dijelom ideološkog rata (povežite činjenice, na svakom novom ili bivšem ratnom području, npr. u Afganistanu – koji je trenutno u prekambriju – čujem najvažnije je implementirati rodnu agendu u njihovu vojsku ??????).

Uostalom, zar Zapad doista utvara da se jedini pozabavio tim društvenim temama u cijeloj povijesti? Ako je tako, zašto najnaprednije zemlje EU imaju najvišu stopu osuđenih silovatelja? Uostalom, ako su zapadne vrijednosne ideologije toliko vrijedne, zašto o njima gotovo nema društvenih rasprava. Glavni problem s hrvatskim referendumom pokazalo se to – što je ideja probudila Europljanima sjećanje na činjenicu da nisu demokratski zapitani ni što, ni kako (s čime se neću složiti dokle me god farbaju da živim u demokraciji – izbori, referendumi, edukacija, evolucija, a ne dekret i točka). Utoliko da napomenem, ja jesam za prava gej skupina, samo ne na način uvaljivanja kukavičjeg jaja. Na tu temu šaljem i link na situaciju s NGO-ovima iliti od amerike plaćenim nevladinim udrugama.

(http://mises.org/journals/fm/August2013.pdf)

Zanimljivo, problemi za koje se NGO-ovi zalažu, iznenada postaju glavni problem neke napaćene zemlje (od kojih neke nisu ni znale da im je teško), kojoj je odjednom SAD sklona poslati oganj i dronove, pa se pitam nije li Tuđmanov PR tim pogriješio što nije…

Ne razumijem ni kako su zapadni mediji, dakle oni iz proširene USA, uspjeli toliko nagaditi Putina i to prije nego je povukao ijedan potez. Ne želim biti njegov advokat (ne daj Bože), ali u odnosu na zapadne nedorasle agresivne politikante Putin bi trebao dobiti nagradu Sun Tzu-a stoljeća, zbog dobivene bitke bez jednog ispaljenoga metka. Kao  pravi zen ratnik pušta da drugi vuku prve poteze (uostalom sankcije je dobio opet prije nego je riječi obznanio), a on čeka i djeluje. Ovdje branim princip odrasle osobe, one koja djeluje a ne diže nervoznu frku, u kojoj iskaču (ali brzo nestaju s medijske scene) razni diplomatski gafovi i potpuno neumjerene prijetnje.

U svemu tome nije mi jasno kako na medijskoj sceni svi komuniciraju kao da smo već razmaženi od širenja ljepote i dobrote svijetom i ne razumijemo – kak su svi ti nezapadni i NGO-ovima neskloni divljaci loši i zli? Ne, ja doista ne razumijem zašto je iz naše perspektive, još uvijek se nadam europske zajednice, Bush bio grozan (a je), a Obama nije (a je), čak i kada ga nadmaši u svemu?

Nije li sveti zadatak jednog mirotvornog Nobelovca učiniti svijet stabilnim, a ne približiti ga III ratu? 

A da imam više želja kod zlatne ribice, uputila bih nekoliko na Upravni odbor Nobela; a/je li nagrada trajna, može biti povučena sama nagrada, dobitnik ili oni koji su je izglasali? b/ Tko vam je šapnuo za malog Afroamerikanca, za kojeg se do tada nije znalo po djelima? Pa da se uvenjamo i mi tim nesumljivim vladarima svijeta

.

Ocjene (8)


Respektira (6): zrakomlat, visitor, vicko, siouxica, Vjeran, VeNLO


Slaže se (2): slavonac999, BraveHeart


Komentari (8)


Ironican, ali hrabar i nadasve realan i iskren pogled. ZApad gubi svoju moc jer gubi svoju dusu koju je prodao biznismenima i ljubiteljima laznih "ljudskih prava" priznajuci demokraciju samo kad to odgovara kliki na vlasti. BraveHeart 0 0 0


http://www.jutarnji.hr/nsa-moze-snimiti-sve-telefonske-razgovore-u-bilo-kojoj-zemlji-pohranjuje-ih-u-u-30-dnevni-spremnik/1174857/ VeNLO 0 0 0


Možda za nijansu preoštro, odnosno preironično, ali sve u svemu - svaka čast! vicko 0 0 0


Sve je rečeno, super!..Nisam baš skužio ono oko broja osuđenih silovatelja ali ok..ja ipak mislim da je jako dobro i bolje kad ih se osudi nego da se izvuku "jer je to negdje normalno" visitor 0 0 0


Povijest je jasna tek na 600godišnji rok. Moji djedovi 1915 u Galiciji u Ukrajini je 41 i 42 ostavilo kosti stotine Hrvata, 369 pukovnija putem u Staljingrad, mi zapadnjaci napadamo ruse barem 300 godina u kontinuitetu. Pa su krivi a se brane od nas Zagorec 0 0 0

Analiza

Ne doista mi nije jasno. Putin je gori od Hitlera, Rusija pokazuje imperijalističke zube, revitalizira se SSSR, referendum je nelegalan, Rusi smo imaju energetske pretenzije…a Zapad očito samo moralne? Ne razumijem, zašto se samo jedan dan na CNN-u i BBC-u raspravljalo o legalnosti nove ukrajinske nomenklature koja je srušila jednu legalnu (ne i dobru) vlast, a sada svi redom preskaču taj nezgodni detalj, kao i činjenicu da je ured Hilari Clinton (nije li ona Putina nazvala Hitlerom) financirala od 2008. godine više raznih ideoloških skupina u Ukrajini. Ne razumijem kako je svima jasno da je Putin tiranin koji guši slobode ... više >

 • 6
 • 2
 • 0
 • 8

Analiza

Stvarno je najgore kada se složena pitanja pojednostave, pa tako nakon što godinama čitamo o prvom, drugom, tisućitom genijalcu iz informatike, odjednom imamo kretene iz matematike (što je nemoguće jer se ovi predmenti gotovo redovito vezani, i kome ide jedno ide i drugo)-

Kada pitate stručnjake, one koji su bili uključeni u PISA testiranja reći će vam da je samo testiranje znanja (a samo se s tim podatkom barata), tek jedan od elemenata ovog testiranja. U njemu se naime, prije svega ocjenjuje sposobnost učenika da naučena znanja povežu s realnošću i svakodnevicom, da matematiku povežu dakle sa praksom. Ova vrsta testiranja, za razliku od primjerice TIMMS-a, daje rezultate o širem obrazovnom kontekstu a nije samo odraz kurikuluma (na njega ukazuju rezultati TIMMS-a). Elem, rezultati PISA-e u svojoj sveukupnosti tek slijede. No, opet treba upozoriti da kada govorimo o PISI donekle uspoređujemo zrele i nezrele kruške. Kako, zašto?

Zato jer naši učenici imaju godinu dana manje. Naime, mi sad već među rijetkima imamo 8-godišnje OŠ obrazovanje, pa se naši mjere s onima koji su prošli 9-godišnje (neki čak i 10-godišnje). Uspoređuju se i s mahom bogatim privatnim đacima iz npr. Bahreina, pa bismo im trebali pljeskati, a ne se kiselo oslađivati njihovim podbačajem. Ondak, što znači mjesto na ljestvici na kojoj jednom ima 50 zemalja, drugi puta 70, potom 40..dakle nije riječ o konzistentnoj ispitivanoj skupini. Na PMF-u pak kažu da unatrag 3 godine naši đaci pokazuju stabilne rezultate. To je pak više nego odlično u uvjetima bez ikakve kvalitetne intervencije, ne daj Bože ulaganja u školstvo. 

Nitko ne spominje da od 2006, od uvođenja novog Hrv. nacionalnog standarda u obrazovanju naši đaci izgubili su cijelu godinu matematike u osam godina obrazovanja. (matematika je izgubila po jedan sat tjedno, što dovodi do cijele godine gubitka kroz 8-godišnje obrazovanje. 

Sve ovo ne govorim zato što hrvatsko školstvo ne treba temeljite zahvate. Štoviše.

No kada ministar ne zna obraniti rezultate PISA-e, ni nastavnike kao jedinu garanciju za bilo koje školovanje, netko mora - posebice ako je antiprotivne prirode. Držim da je i školstvo čak i kakvo opisuju mediji bolje od ideje da sadašnje ministarstvo pokrene formiranje strategije.

Slučajni sam svjedok strategija još od Vokićke kao ministrice, otad ih je pisano mnogo i nijedna nije s papira dobila život. Zašto? Jer to zahtjeva ozbiljno, obezstrašćeno promišljanje, struku (mlađu jer - s druge je strane isti prosvjetni, ali i tiskarski lobi koji je fotelje iz SFR zamijenio onima u RH pa je i bez ideološkog etiketiranja jednostavno - zastario), i konsenzus svih oko tog kamo idemo ili želimo stići!

Za to SDP-ova Vlada nema snage ni duha, a nisu ni prijašnje. Zar da to pokrene ministar koji bije ideološke bitke, a ondak se mjesec prije isplate začuđuje da nema novce za svoje podanike - nastavnike i profesore. Pa, trebao bi za to dati ostavku, a ne nam opet svima u tom svom osloboditeljskom duhu održati lekciju 'Eto, a trebao sam slušati ministra Linića'. Kaj je s tom rečenicom htio reći - da je tako dobar, da zbog njegove dobrote nema putne naknade?

Zato molim sve samo nemojte zazivati nove strategije, naše intelektualne i političke elite jednostavno nisu zrela za to, a svaka je Vlada na mrtve strategije bacala ogromne novce, za savjetnike, konzultante, brojne honorarne suradnike i svaka je bila višestruko skuplja od referenduma.

I bez ikakve strategije, vrijeme je da se profesorima (kao i liječnicima) podigne životni nivo, uloži u njihov društveno i zakonsko priznavanje (ovo je skupina koju vrla mahom doma neodgojena dječica svakodnevno zlostavlja i koja protiv toga ne može ništa). I bez strategije stvarna briga o nastavnicima i profesorima, te dakako financijsko ulaganje, dali bi ogromne rezultate. i to za najmanje novce.  

Ocjene (3)


Respektira (3): BPofuk, sthagon, siouxica


Komentari (1)


A kakvi smo na TIMMS-ovim istraživanjima? kad ih već spominješ:) siouxica 0 0 0

Analiza

Stvarno je najgore kada se složena pitanja pojednostave, pa tako nakon što godinama čitamo o prvom, drugom, tisućitom genijalcu iz informatike, odjednom imamo kretene iz matematike (što je nemoguće jer se ovi predmenti gotovo redovito vezani, i kome ide jedno ide i drugo)- Kada pitate stručnjake, one koji su bili uključeni u PISA testiranja reći će vam da je samo testiranje znanja (a samo se s tim podatkom barata), tek jedan od elemenata ovog testiranja. U njemu se naime, prije svega ocjenjuje sposobnost učenika da naučena znanja povežu s realnošću i svakodnevicom, da matematiku povežu dakle sa praksom. Ova vrsta ... više >

 • 3
 • 0
 • 0
 • 1

Analiza

Rugala se sova sjenici

04.12.2013. 20:20, Kako bi ocijenili hrvatske medije?

Što reći o struci koju je ovih dana spasilo Linićevo reteriranje, odnosno iz nekih drugih razloga povučen prijedlog izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak? Što reći o struci koja već godinama plaća članstvo HND-u odnosno i nesposobnu predstavničku kliku koja se objavljuje samo kada to donosi poene kod jedne političke opcije i kada to onda prenesu ?Molim lepo - samo televizije'? Ajmo dakle isti argument kojim se omalovažavao veći dio omraženog društva - ona zatucana, siromašna radikalna gomila – primijeniti na novinare i to samo zato jer je to fer play.

Dakle, čudom se čudila, naša  pseudointelektualna klika što se ta radikalna sirotinja 24 sata dnevno isključivo ne bavi svojim siromaštvom i jadom, već biju neke jasno imputirane im bitke. To što ne treba biti psihijatar (psihologiji sve manje vjerujem jer se nekako preskladno uklapa u korporativno oblikovanje svijeta) da se shvati da baš zato jer su u nevolji bilo koje vrste ljudi spas traže u idejama većima od njihovih osobnih problema, to je očito treće pitanje.

No, vratimo se Linićevom nimalo željenom spašavanju struke od njega samog, odnosno njegovih poreznih zakona. A o tome govorimo jer prvi čovjek HND-a Zdenko Duka i njegova bratija nikada neće - jer su sami krivi za to stanje. Oni kao začarani u vremenu već godinama mantraju samo o zaposlenim novinarima, koje pak opet nisu ničime spasili ili zbrinuli i kojih je sve manji broj, a RPO-ovce i honorarce tretiraju gore nego zlotvori svoje žrtve. A evo i kako: Za već dugog sigurnog mandata svih HND struktura i uz prešutno odobravanje struke prava mala 'vojska' ljudi koji su iz, bilo kojih razloga, protiv svoje volje ostali bez zaposlenja ili nikada nisu ni imali prilike zaposliti se, u Hrvatskoj povremeno rade kao tzv. honorarci. Tu su i glumci, slikari i kipari, glazbenici, književnici, novinari, znanstvenici i ostali u autorskim djelatnostima, a koji birokratskim govorom poreznika rečeno 'obavljaju samostalni rad',  i u pravilu su potpuno obespravljeni.

Ministarstvo financija u svojem je priopćenju (kada je bilo u jurišnoj fazi nametanja Zakona), kojim su pokušavali objasniti predloženu pojačanu poreznu presiju u izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, spominjalo sve samo ne honorarce-slobodnjake. Ni Linića, ponajmanje Duku i njegovu ekipu koja svaki mjesec za ništa dobiva nelošu plaću (ima li itko taj podatak vrijedan objave?) nimalo ne brine činjenica da su ti ljudi postali brojniji od stalno zaposlenih. Možda se i na ovo pitanje primjenjuje dogmatizam i cenzura - jer većina kaže da je zakinuta, a zakinute smiju biti samo manjine. Ali ako je tako, što Duka ne učini nešto barem za manjinske zaposlene ili oni sami za sebe, (kad već čudan duh vremena radi za sve manjinske skupine)? Linić je tada svoje namjere opravdao činjenicom  'promjena na tržištu rada', te da sve više kompanija pribjegava outsourcingu sporednih poslovnih funkcija (pa fizičke osobe zapošljavaju samo privremeno od projekta do projekta). Porezni birokrati uz suglasnost Vlade predložili su stoga da se svi oblici rada jednako oporezuju, znatno uvećanim porezima i doprinosima, a vrli novinari na sve su to šutjeli. To bi bilo shvatljivo da – opet koristim opasnu riječ (nekoć najvažniju u demokratskom određenju) VEĆINA – nije kao RPO-ovci ili honorarci doživjeli što znači biti građanin 887-og reda.

Znate li da honorarcu ovrha sjeda na sva sredstva i nema načina da to ublaži, a ni vremena jer mora smisliti preživljavanje? Znate li da oni gotovo nemaju načina doći do neisplaćenih honorara? Znate li koliko je RPO-ovaca  zbog nereda u knjigovodstvima medija, te posljedične porezne presije Ministarstva financija (u kojoj kadija te tuži, kadija ti sudi) izvrgnuto reketarenju poreznika, koliko ih je u nenadoknadivim dugovima jer plaćaju PDV i za mjesece u kojima nisu primili lipe, i tako dalje…

Pri tome treba imati na umu da su sva dosadašnja iskustva sa povećanjima porezne presije uvijek završila isključivo smanjivanjem 'netto honorara za iznos povećanih poreza i doprinosa', jer su naručitelji i Država prevaljivali sav teret isključivo na honorarce, osobito slobodnjake. Znaju li to novinari koji i dalje s lakoćom penju na moralne pijedestale kada obračunavaju s većinom koju očigledno preziru i mrze ili kada za gazde pišu naručene pamflete? Ne, jer sudbinsko pitanje za struku opet im je spasilo Vladino 'kakit ću-piškit ću, a na koncu ne usudim se ni jedno ni drugo' ponašanje. Ali samo privremeno.

Ocjene (6)


Respektira (6): La_Piaf, BPofuk, Losonsky, sthagon, siouxica, Vjeran


Komentari (3)


Molim te, jako te molim, ubaci povremeno koji prored. Formiraj još neki odlomak. Čitanje će biti manje zamorno, razumijevanje teksta bolje, a time i zadovoljstvo pročitanim veće. Servus! Vjeran 0 0 0


ha, ha.... stvarno ne mogu prikriti činjenicu da sam nevježa u blogosferi Antiprotivna 0 0 0


evo ja sam razlomila za ovaj put:) brzo ćeš se ti ufurati, ništa ne brini... siouxica 0 0 0

Analiza

Rugala se sova sjenici

04.12.2013. 20:20, Kako bi ocijenili hrvatske medije?

Što reći o struci koju je ovih dana spasilo Linićevo reteriranje, odnosno iz nekih drugih razloga povučen prijedlog izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak? Što reći o struci koja već godinama plaća članstvo HND-u odnosno i nesposobnu predstavničku kliku koja se objavljuje samo kada to donosi poene kod jedne političke opcije i kada to onda prenesu ?Molim lepo - samo televizije'? Ajmo dakle isti argument kojim se omalovažavao veći dio omraženog društva - ona zatucana, siromašna radikalna gomila – primijeniti na novinare i to samo zato jer je to fer play. Dakle, čudom se čudila, naša  pseudointelektualna klika što se ta ... više >

 • 6
 • 0
 • 0
 • 3

Analiza

Mediji i Hrvati- dva udaljena planeta

02.12.2013. 19:55, Prošao referendum o braku, koje efekte očekujete i što smo iz njega naučili?

Ma za ovaj referendum može se reći 'Ne pada snijeg da prikrije tragove, već da ih pokaže', a dio tog jada je i novinarsko-medijska scena. Je li ikome zastrašujuće jedinstvo struke, inače potpuno nesposobne da se regulira kao struka,u kojoj je većina novinara na rubu egzistencije, oko samo jedne vrijednosne strane priče, koju NISU objektivno pratili. Pa i ja bi im zabranila pristup, nakon svih onih silnih govora mržnje i ideoloških pamfleta, s pozicije 'Mi znamo što je dobro i progresivno (Zašto =zato!), a tko samo zine ali.. postaje govno'. Pokušajte u većini tekstova zadnjih dana samo promijenti zamjenice i dobit ćete pamflete kojih se ni Goebbels ne bi sramio. Pa nije lijevo ili desno određenje nečije kvalitete, progresivnosti, razumnosti, ili kod nas ipak jest. 

No, otvaraju se još neke teze. Dakle, aposultno je evidentno da se hrvatsko društvo i mediji nimalo ne dodiruju i ne žive u istoj realnosti, a što dakle znači i da se njihovi vlasnici ne ponašaju tržišno, jer se odriču većeg djela javnosti (kao i Milanović). Dakle, pitanje glasi: jesu li hrvatski medijski tajkuni - toliko ideološki odlučni, da ne kažem zadojeni, da im se gade konzervativne kune? U to žestoko sumnjam. No, svi su dužni kao Grčka ili Hrvatska ( a to im određeni krugovi toleriraju) pa se pitam ako nije do love i to maksimalizirane, kojem gospodaru služe? Jedino što je sigurno da je taj jednoobrazno ideološki obojen.   

Ocjene (8)


Respektira (7): jIMz2011, jammer, Mac316, Vjeran, highend, siouxica, sthagon


Slaže se (1): highend


Komentari (6)


i ja kažem - dobrodošla! zanimljive teze, i stvarno je šteta što ih nisi razradila do kraja... zato jedva čekamo tvoju novu analizu:) siouxica 0 0 0


dobrodošla...:) ne slažem se jedino s dijelom kako je zabrana pristupa nekim medijima logičan potez...komunikacijski to je prosipanje pune kante mlijeka...:) highend 0 1 0


Ravno u glavu! Svaka čast! Novinarstvo u Hrvatskoj je zavrijedilo svoj poseban osvrt, a ne samo margine ovog referenduma. I ja se radujem tvojem narednom uratku. Servus! Vjeran 0 0 0


apeliram na neku temu o novinarskoj struci samo da pročitam nastavak ovog kratkog uvoda jer imam filing da je ono najbolje ostavljeno za neko drugo mjesto i vrijeme Mac316 0 0 0


evo ja obećajem temu o medijskoj slici hrvatske, a antiprotivna može u međuvremenu napisat i part two ove analize:) siouxica 0 0 0

Analiza

Mediji i Hrvati- dva udaljena planeta

02.12.2013. 19:55, Prošao referendum o braku, koje efekte očekujete i što smo iz njega naučili?

Ma za ovaj referendum može se reći 'Ne pada snijeg da prikrije tragove, već da ih pokaže', a dio tog jada je i novinarsko-medijska scena. Je li ikome zastrašujuće jedinstvo struke, inače potpuno nesposobne da se regulira kao struka,u kojoj je većina novinara na rubu egzistencije, oko samo jedne vrijednosne strane priče, koju NISU objektivno pratili. Pa i ja bi im zabranila pristup, nakon svih onih silnih govora mržnje i ideoloških pamfleta, s pozicije 'Mi znamo što je dobro i progresivno (Zašto =zato!), a tko samo zine ali.. postaje govno'. Pokušajte u većini tekstova zadnjih dana samo promijenti zamjenice ... više >

 • 7
 • 1
 • 0
 • 6