Analiza

Jalnuški diletanti i dobrosusjedske politike

17.01.2017. 17:21, Sabotirat će nam turizam? Koliko su ozbiljne prijetnje iz Slovenije?

Malo tko će svoje sebične interese prezentirati drugima kao takve. Iako je sebičnost legitimna, a vlastiti interes jedan od pokretača ovakve civilizacije. S iskrenošću se ne penje po cro i drugim barometrima, ne osvajaju teritoriji, niti preuzimaju tuđi resursi. Interesi se pokrivaju ideologijama, altruizmom, brigom za ljudska, nacionalna prava, ekološkom osviještenosti i sa svakim priručnim ne/verbalnim pomagalima. Većina nas su manipulatori na svojoj razini. Kao takvi pogodni upravo za pješadijske poslove u interesu manipulatora koji su vještiji od nas, koji djeluju s veće razine znanja, moći ili iz suprotstavljenih interesa. Oni najvještiji među njima nikad se ne izlažu riziku razotkrivanja pred javnošću, navedu druge da odrađuju poslove za njih. Najgorljiviji borci ne dolaze iz vojnih kampova, west-pointa, nisu plaćenici. Bore se iz uvjerenja. A uvjerenja se ugrađuju u umove ljudi lakše od mikročipa. Koji će kad-tad doći na red.

Mnogi je uvjereni ljevičar, pravdoljubivi entuzijast poslužio zgrtanjima bogatstava običnim lopovima okićenih činovima, titulama, funkcijama zaogrnutim u isti ideološki plašt. Mnogi domoljub odrađuje svoj posao na vjetrometini tržišta kako bi paraziti mogli sisati i njegovu životnu energiju. Nismo dakle samo na tržištu rada, najamnici koji čekaju natječaje (pozive gazda), prijemčivi smo korisnici i tržišta (podvaljenih) ideja, ideologija, religija.

Mikro i makro razina nisu pretjerano različite u svojoj osnovi. Kako na nebu, tako i na zemlji. Kako se ponašaju pojedinci, ponašaju se i grupe, stranke, države, savezi. Tamo gdje ima susjeda, ima i zlobe. Gdje je veće duhovno i materijalno (ovo uvijek dolazi u ravnotežu, koliko god se posjednici duhovnih istina trudili u dokazivanju suprotnoga) siromaštvo, veća je i zloba. Teško je biti zloban prema nekomu tko je daleko, koga rijetko ili nikad ne srećeš. Lakše nam je birati one koje znamo.

Kad se udruži zloba s manipulatorskim vještinama i krenu u zajednički napad, onima bez strategije, samopoštovanja i poznavanja vlastitih vrijednosti je teško obraniti se. Kalvarije napadnutih postaju zadovoljština zlobnicima, a u gorem slučaju njihova imovina postaje plijen.

Povijest je zabilježila Tuđmanovu izjavu: „Veličanstveno uskrsnuće hrvatske slobode i samostalnosti i velebne hrvatske olujne ratne pobjede žele obezvrijediti različiti smušenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i jednostavno - prodane duše. Takvi su bili genetski programirani protiv slobodne i nezavisne hrvatske države."

Međutim, zajedno s izjavom u povijest nisu otišli i jalnuški diletanti i mutikaše. Ukupni život je beskrajni dan. Ne prestaje smrću pojedinca. I rijetke pobjede su konačne.  Lako bismo s jalnuškim diletantima unutar granica, kad bi oni bili jedini. Jalnuša, koji nisu baš diletanti, a čiji smo predmet interesa ima puno više oko nas. I u pravilu se događa da jalnuši s one strane granice potaknu prečesto zaglušujuću jeku s ove strane granice upravo kroz trbuhozborstvo domaćih jalnuša.

Nije lako biti vlast, u selektorski talentiranoj naciji biti poštovan selektor, a prema vani znati vlastite dosege i ograničenja. To svi oporbenjaci vrlo brzo saznaju prelaskom iz opozicije u poziciju. Ništa odozgo nije onakvo kakvim se činilo odozdo.

Politika dobrosusjedskih odnosa kakvu promovira premijer Plenković, kad je izraz pro EU politika, na našu je štetu, kao u njegovom ukrajinskom ispadu. Kad je izraz hrvatskog miroljubivog duha koji želi dobre odnose sa svim susjedima, opet je na našu štetu. Stoga treba demistificirati 'dobrosusjedske politike'. Pa uvidjeti kako trenutno i nismo baš okruženi s dobrohotnim politikama naših susjeda.

Trenutno funkcioniramo kao eksteritorijalna jedinica EU. Otprilike kao što je to Francuska Gvajana u Južnoj Americi, dio EU izvan Schengenskih granica (inače u Schengen, u Luxembourgu se dođe prelaskom preko mosta iznad rijeke Mosel, mosta koji spaja Njemačku s Luxembourgom). Što znači da Mađarska i Slovenija i dalje predstavljaju štit schengenskih granica EU. Pa mi onda i jesmo, i nismo dio EU. Znamo li da je taj schengenski štit ograđen i žilet-žicom u cijeloj slovensko-mađarskoj dužini granice s Hrvatskom, stvari postaju još ozbiljnije. Jer – s druge strane, prema Srbiji i Bosni i Hercegovini, mi ne samo da nemamo nikakve žice, kamo li žilet-žice (protiv koje nemaju ništa documente i watchovi pusića kad su usmjereni protiv Hrvata), nemamo ni dovoljno policajaca, niti carinika. U takvoj konstelaciji, dobrosusjedska politika naših vlasti je izraz nužnosti koja proizlazi iz naše ranjivosti i slabosti. Iznuđena je. I onda moramo otrpjeti niskosti i bahatosti, bezobrazluke i  prozivanja onih koji okreću civilizacijski kotač unatrag, poput likova tipa Bakir Izetbegović, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić i Karl Erjavec. Četverolist koji ne donosi sreću. Niti na mjestima na kojima rastu.

Jalnuši i diletanti će onda vrlo rado preuzeti štafetu jugoslavenskog četverolista pa udarati po našoj predsjednici. Tužakati je notornom Povjerenstvu za sukob interesa (o čijim pravorijecima bi zbog sukoba interesa trebalo zabraniti javno progovarati dr Slavenu Letici) i izvrgavati seksističkim atacima bošnjačkog unitariste u udarnim aleksandrovskim terminima nedjeljom. Trebamo biti mudri i znati prepoznati kad zdrava kritika poteza naših vlasti prelazi u nenamjernu promociju stranih interesa, zlobe projektirane kao 'dobrosusjedske politike' naših susjeda.

Sa Slovenijom smo u arbitražnom postupku iz kojeg je prethodna Vlada RH javno i službeno istupila, a arbitražni sud, po vlastitoj odluci (riječ je o jako dobro plaćenom angažmanu involviranih u arbitražu) nastavio s radom. Vjerojatno s istim pristupom tajnama arbitražnog postupka koji je doveo do hrvatskog izlaska iz arbitraže (nedopuštenog upliva službenih slovenskih predstavnika na rad suda), slovenski ministar vanjskih poslova izjavljuje kako će Slovenija, u slučaju hrvatskog nepoštovanja arbitražnog pravorijeka praviti teškoće turistima u prolazu prema Hrvatskoj. Naknadno vađenje spomenutog ministra da nije rekao što je rekao, ne znači da Slovenija to sutra neće raditi. Naprotiv. To radi i sada. Svatko tko prelazi slovensko-hrvatsku granicu zna da su kolone danas, nakon EU aneksije Hrvatske, iste ili veće nego li su to bile prije aneksije.

Hrvatskoj je turizam jedna od najznačajnijih gospodarskih grana. Preko 20% BDP-a nam dolazi izravno od turizma, a velikom dijelu ostatka gospodarstva upravo novac priskrbljen turizmom jest pokretač pa nam bilo kakvo igranje s turizmom nije nimalo šaljivo. Naprotiv, svaki napad na naš turizam je ravan terorističkom činu! A elemenata terorizma u Erjavčevoj izjavi ima napretek.

No, što je Plenković mogao reći na Erjavčevu prijetnju, osim 'dobrosusjedski, europski' blagoglagoljivo nešto promumljati? Jer zna da su Slovenci i te kako sposobni izvršiti najavljeno, a da Hrvatska nije sposobna odgovoriti ikakvom, a kamo li adekvatnom protumjerom. Osim? Osim da aneksijsko europejstvo počnemo koristiti za vlastiti probitak. I tu bi nam Plenkovićevo šaranje po Brusselu bilo na korist. Hrvatska mora čim prije pomaknuti schengensku granicu s Macelja, Bregane, Goričana, Terezinog Polja na Bajakovo, Gradišku, Ličko Petrovo Selo, Kamensko. Odnosno svoje vanjske granice prema Srbiji, BiH, Crnoj Gori pretvoriti u vanjske granice EU. Tako ćemo trajno otkloniti mogućnosti za slovenske prijetnje s maltretiranjima stranih turista u provozu kroz Sloveniju.Ali učiniti državu i otpornijom na obranu od prijetećih izbjegličkih valova koji nisu uzrokovani samo bliskoistočnim ratovima, već i siromaštvom u Africi i Aziji. Zasad,dok je schengenski štit na zapadu, naše granice ne brani EU, već mi sami.

To ne znači da će slovenske aspiracije na 'dimnik' u Savudrijskoj vali nestati, niti da se iza te težnje krije tek želja za izlaskom na otvoreno more, a ne na resurse u podmorju.

S Mađarima je Plenković krenuo u otvoreni fajt. U tijeku su unutarnji obračuni o načinima kupnje mađarskog dijela INE, dok svi zaboravljamo da Mađari još ni jednu riječ nisu prozborili o svojim namjerama prodaje dijela INE. Pravi li Plenković račun bez krčmara u balkanskoj krčmi ili je riječ o poputbini iz Brussela u kojoj ima i garancija o prodaji, vidjet ćemo.

Hrvatski dio iz priče o BiH riješio je djelomično još Franjo Tuđman dodjelom putovnica svim Hrvatima u BiH. No, radi toga ne smijemo zatvoriti oči pred bošnjačkom unitarizacijom, niti agresivnim ulaskom arapskog, posebno saudijskog kapitala u širenju ekstremne inačice islama.

Još uvijek EU nije super naddržava u kojoj su se istopile nacionalne države, niti su nestali nacionalni interesi. I nije izvjesno da će ikad takvom i postati. Možemo biti dijelom i vojnih i političkih saveza i iz tih članstava ne moramo nužno izvlačiti samo štetu. Vrijeme je da činjenicu članstva u EU počnemo koristiti u vlastitom interesu. Bude li to uzrokovalo usput i jalovo srpsko frktanje u stilu vučića, izetbegovića, nije naš problem. Jer vodimo politiku dobrosusjedskih odnosa.

5

VeNLO

http://pokretpatriot.com/

Interakcija

 
UČINIO -> 980 37 100 1,639
PRIMIO <- 1,567 315 112 2,997

Dostignuća

Vingd 2,070.00
Bodovi 193.3
Analize 256 2,064.00
Ankete 1

Ocjene (8)


Respektira (6): Spektator, Jung-fu, IDujas, 5none5, siouxica, Alumnus


Slaže se (2): Spektator, Laci


Komentari (7)


Eh, da si barem prvi dio skratio pa išao odmah u glavu....:) siouxica 0 2 0


I da, osim za drugi dio teksta, desetka za naslov:)) siouxica 1 0 0


najjači si i gotovo, he-he 5none5 1 0 0


Što reći, jezično siromaštvo ograničava me na, odlično, inače bi morao sročiti jedan hvalospjev, a za to, nemam vremena! IDujas 1 0 0


Odlična i uravnotežena analiza. Spektator 0 0 0

Analiza

Jalnuški diletanti i dobrosusjedske politike

17.01.2017. 17:21, Sabotirat će nam turizam? Koliko su ozbiljne prijetnje iz Slovenije?

Malo tko će svoje sebične interese prezentirati drugima kao takve. Iako je sebičnost legitimna, a vlastiti interes jedan od pokretača ovakve civilizacije. S iskrenošću se ne penje po cro i drugim barometrima, ne osvajaju teritoriji, niti preuzimaju tuđi resursi. Interesi se pokrivaju ideologijama, altruizmom, brigom za ljudska, nacionalna prava, ekološkom osviještenosti i sa svakim priručnim ne/verbalnim pomagalima. Većina nas su manipulatori na svojoj razini. Kao takvi pogodni upravo za pješadijske poslove u interesu manipulatora koji su vještiji od nas, koji djeluju s veće razine znanja, moći ili iz suprotstavljenih interesa. Oni najvještiji među njima nikad se ne izlažu riziku razotkrivanja ... više >

5

VeNLO

http://pokretpatriot.com/
  • 6
  • 2
  • 0
  • 7

Analiza

Loš blefer Erjavec i prilika da Hrvatska poentira

16.01.2017. 10:44, Sabotirat će nam turizam? Koliko su ozbiljne prijetnje iz Slovenije?

Prva stvar prvo, da se EU rezolutno želi miješati u hrvatsko-slovenske granične sporove odavno bi to učinili. Dapače, teško da bi Hrvatska ikad postala članica EU da je pitanje granice sa Slovenjiom nešto što se u EU smatra krucijalnim. Onog trenutka kad je sve prepušteno arbitražnom sudu jasno je dato do znanja da EU nema nikakve intencije dirigirati sporom između ove dvije zemlje. Jer, arbitražni sud je upravo to, simbol dizanja ruku centara moći od sitnih sporova nekih rubnih europskih plemena i puštanje njih samih da se bave temom kako znaju i umiju. Jer, kako god arbitražni sud presudio, opet se postavlja pitaje hoće li obje strane prihvatiti tu odluku ili krenuti u daljnje pravno, diplomatsko ili, u teško zamislivom scenariju, oružano nadmetanje. Zašto to treba naglasiti? Zato da se odmah u startu sa stola makne bilo kakav strah od pritisaka iz Bruxellesa, o nekakvim ultimatumima Hrvatskoj od starne europskih birokrata jer to se jednostavno neće dogoditi. Ultimatum u sporu koji za EU nema apsolutno nikakav značaj niti utječe na bilo što osim odnosa Hrvatske i Slovenije bi bio loše diplomatsko rješenje, kao što ultimatumi to obično jesu, a ako je EU nešto, onda je plodno tlo za prakticiranje diplomacije. Hrvatska može biti mirna da, što se tiče EU, status koji je na snazi sada, distanciranje i pranje ruku od problema, može biti na snazi do sudnjeg dana ako se pita EU i ljude koji ju vode. 

S tim znanjem, kojeg vraga se Hrvatska uopće pribojava i tko je nekekav 'Janez' Erjavec da se nabacuje prijetnjicama koje zvuče manje uvjerljivo od prijetnje jednog dječaka u pješčaniku da će pozvati tatu da istuče drugog dječaka u pješčaniku jer mu je srušio kulu u pijesku. Umjesto panike i držanja jedne ruke na puški čim se čulo za nekakve prijetnje iz Slovenije, zašto Erjavcu jednostavno ne poručiti da slobodno, neka pokuša svoje prijetnje sprovesti u djelo. Neka zaustavlja austrijske i njemačke državljanje na granici, maltretira ih dugotrajnjim čekanjima i spriječi ih da uživaju u svojim dugo očekivanim godišnjim odmorima na Jadranu. Neka napravi kolonu u svojoj zemlji od stotina i stotina njemačkih, austrijskih i drugih automobila u kojima će državljani tih zemalja umirati od vrućina i pržiti se na ljetnim vrućinama u svojim automobilima, a sve zato jer nekakav slovenski birokratčić pokušava pokazati Hrvatskoj mišiće i pobijediti u virtualnom natjecanju u pišanju na daljinu. Neka sprovede taj svoj dijabolični plan i suoči se sa posljedicama po svoju zemlju kad ambasade Njemačke, Austrije i ostalih zemalja ulože protestna pisma zašto se njihove građane malretira u prolazu kroz 'deželicu' na putu za svoje godišnje odmore. Pa neka onda vladama tih država Erjavec objasni da je to zato jer Hrvatska ne želi Sloveniji ustupiti nekakav zaljev koji državljanima zatočenima u vrućim automobilima znači jednako koliko i podatak da je Erjavec slovenski ministar koji je zaljubljen u zvuk svog glasa i osjeća se moćnim dijeleći prijetnje iz svoje birokratske foteljice. 

Što bi se dogodilo? Pritisak na Sloveniju onog dana kad bi Erjavec napravio zastoje na granicama bio bi toliko veliki da bi Erjavec sam morao doći i osobno svakom turistu koji je čekao ponuditi besplatni vikend na Bledu kao kompenzaciju za pretrpljene muke, a on sam bi dan nakon toga bio smijenjen bez mogućnosti da ikad više bude u poziciji prijetiti bilo kome osim radniku na fritezi u ljubljanskom McDonaldsu da će dobiti otkaz ukoliko previše preprži krumpiriće. 

Nevjerojatno je da se političar odluči na ovakve prijetnje koje, osim što ne bi trebale zaplašiti apsolutno nikoga, imaju potencijal da, ako se realiziraju, stvore kaos u vlastitoj državi, prometne zastoje i kolone koje će se loše odraziti samo po vlastitu Vladu i naštetiti vlastitim građanima. Erjavec očito nije kalibar političara koji prvo promisli, pa nešto kaže, ali on je problem Slovenije i slovenskog premijera. Dobro je vidjeti da se nitko u hrvatskoj Vladi nije posebno uzbudio zbog Erjavčevog kokodakanja, a još bolje bi bilo vidjeti da netko pokaže dovoljno karizme, pa ako hoćete i vica, da pozove Erjavca da svoje prijetnje zaista sprovede i tako prebaci lopticu u njegov teren pa da vidimo kako se on snalazi. 

Dojam je da je previše često Hrvatska izložena nekakvom pasivno agresivnom iživljavanju slovenskih političara i onih koji se tako osjećaju. Dojam je da službena Ljubljana iz nekog razloga sebi umišlja da ima nadmoć i prioritet u sporu sa Hrvatskom, bilo iz razloga jer su prije nas ušli u EU ili jer su geografski bliži zapadnoj Europi, ali zgodno bi bilo ponekad sa hrvatske strane vidjeti da mi ne mislimo tako. Umjesto stalnih smješkanja i protokolarnih izjava, bilo bi zgodno vidjeti našu politiku i diplomaciju da konačno prozove Sloveniju na njihov blef i izazovu ih da svoje prijetnje i osjećaj nadmoći pokušaju pokazati u stvarnosti. Jer, nemojte niti na trenutak sumnjati, Slovenija apsolutno ničim nije nadmoćna Hrvatskoj niti uživa imalo veći ugled bilo gdje u EU gdje je to važno, pogotovo ne u tolikom omjeru da bi itko u EU izlazio u otvorenu potporu njima u međudržavnim pitanjima. Da je bilo kako drugačije, spor izmđu Hrvatske i Slovenije bi odavno završio ili ga uopće ne bi ni bilo. 

Vjerojatno će doći dan kada će spor biti riješen u nekakvom fiktivnom kompromisu koji će zadovoljiti obje strane, točnije, koji neće nijednu stranu napraviti da izgleda kao veliki luzer. Taj dan nije danas, neće biti niti sutra, jer trebaju proći godine, možda i generacije prije nego razum prevlada, a strasti se smire. Do tog dana, ništa spektakularno se neće dogoditi, život u spornom području će se odvijati kao i do sada, arbitražni sud će donijeti odluku koje se 'poražena' strana vjerojatno neće držati, a Erjavec će mlatiti praznu slamu i osjećati se kao šerif dok ga netko ne stavi na njegovo mjesto. Ono što bi bilo dobro je da Hrvatska prestane glumiti finoću i na otvorene provokacije i isprazne blefove odgovori istom mjerom, da pokaže da nije inferiorna niti manje vrijedna u sporu sa 'europskom' Slovenijom. Jer upravo tako, zauzimanjem za sebe i pokazivanjem da ne mislimo biti žrtve, jačamo si i izglede da iz spora izađemo kao pobjednici, sudovi i europski centri moći će se lakše prikloniti onima koji su glasniji i sa jače izraženim stavom nego mlakonjama koji prihvaćaju sve što se u njiohovom smjeru pošalje. A u bilo kojem smislu je Sloveniji nadmoćna i dominantna, osim u jednom, pokornosti i manjku kičme. Ako hrvatska diplomacija ne zna adekvatno uzvratiti Sloveniji na njihova podbadanja, sve što trebaju napraviti je pogledati bilo koji komedijaški nastup Željka Pervana, čak i tamo ima dovoljno materijala. 

6

Mac316

Kneel before your master

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 88 54 100 783
PRIMIO <- 1,013 285 123 1,828

Dostignuća

Vingd 1,405.00
Bodovi 174.0
Analize 143 1,380.00
Ankete 47

Ocjene (6)


Respektira (4): plotto, Spektator, RepopeR, siouxica


Slaže se (2): 5none5, Alumnus


Komentari (9)


Neovisno o Erjavecu, činjenice su zastrašujeće. Niti nakom 25 g. Hr. nije napravila razgraničenje sa susjedima. Kad bi netko iz administracije pokušao, domoljubi bi ga dočekali na nož. I nije to jedini problem- ostavinska rasprava propale države jo viewer 0 0 0


š nije okončana a o kompleksnijim problemima, poduzeća, hotela, banaka, raznih stavki uzajamnih potraživanja da i ne govorim. U pravu je Mac316, kad nas titluje plemenima. To nam je otrpilike razina serioznosti i odlučnosti da neku temu privedemo kra viewer 0 0 0


Erjavčev Desus je u slovenskoj politici ono što je kod nas HNS. Spektator 0 0 0


Slovenci i sad,a osobito u ljetnim mjesecima i te kako provode politiku koju je javno izrekao Erjavec. Maltretiraju sve turiste koji ulaze u HR i one koji izlaze iz nje.Pa nema nikakvih EU,njemačkih ili austrijskih pritisaka, a ni Erjavec nije u McD VeNLO 0 0 0


Slovence se da nadigrati,ali ni blizu na Pervanovski način.Zlobnici nisu zlobni zato što su glupi. VeNLO 0 0 0

Analiza

Hrvatska jedina od 'former Yugolaw republic" uvijek predmet "zapišavanja"?

13.01.2017. 19:53, Sabotirat će nam turizam? Koliko su ozbiljne prijetnje iz Slovenije?

Neobično je pomalo, i već postaje iritantno, bar za one kojima je stalo do Hrvatske, da je od svih nekdanjih republika Juge, gotovo jedini Hrvatska uvijek predmet "zapišavanja" od strane nekdanjih "bratskih" republika.

O tome da su Srbija i Crna Gora napale Hrvatrsku, i učinili puno više zla Hrvatskoj od pukog "zapišavanj" i ne treba govoriti, to je kristalno jasno. No kada se taj ratni sukob završio sve učestalije se počelo "pišati" po Hrvatskoj od strane bivših jugorepublika, i to uglavnom od strane Srbije, Bosne i Slovenije, Crna Gora se zasada drži kao lisica, koja čeka pogodan trenutak da zaskoči kokoši, a Makedonija zasada nema ništa protiv Hrvatske, ali da li će možda kasnije imati, to se još ne zna.

Srbija konstantno i uporno, kroz sve medije, i kod sebe doma, i kroz srpske medije u Hrvatskoj, i u međunarodnim medijima, optužuje i blati Hrvatsku za ustaštvo, za fašizaciju, za "zastrašivanje i ugnjetavanje" srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, te čak šalje izaslanstva na srpske blagdane u Hrvatsku, koja drže govore o "zaštiti SVIM sredstvima" Srba u Hrvatskoj. Na tragu toga "domaći" Srbi predvođeni Pupovcem, samo nastavljaju to "poišavanje" Hrvatske u samoj Hrvatskoj, čak i u samom hrvatskom Saboru.

Slovenija izbjegava rešenje sporova glede Ljubljanske banke, glede graničnih sporova, čak prijeteči blokadom tturista koji bi htjeli kroz Sloveniju u Hrvatsku.

Bosna i Hercegovina, i dalje smatra Hrvatsku agresorom na Bosnu, pri čemu u tome prednjače Bošnjaci i Srbi.

Dok se sve ovo dešava, naša politika, naši političari nam prodavaju lažnu sliku o "dobrim" susjedskim odnosima, i rađe nastupaju oštro protiv Mađarske i Orbana, nego naprimjer Slovenije, Izetbegovića, a da Srbiju i ne spominjem. Gotovo je nevjerojatno s koliko "strpljenja" naša politika trpi sva vrijeđanja, omalovažavanja, uvrede i objede, bez ijedne praktično ozbiljne reakcije na sve to. najsvježiji je primjer govor izaslanika božovića iz Srbije, koji je stojeći pored našeg premijera Plenkovića, vehementno prijetio Hrvatskoj da će SVIM SREDSTVIMA ZAŠTITITI  Srbe u Hrvatskoj ako ih mi nedaj bože "krivo" pogledamo ! Sa Srbijom ni nakon 15 godina nismo riješili granicu na Dunavu, nismo od njih dobili podatke o  nestalim Hrvatima, nismo dobili ni lipe naknade za ratnu štetu, I dok je sve to tako, "umiljavamo" im se time da im obećavamo činiti sve da što lakše uspiju ući u EU.

Sa Slovencima nismo riješili granicu kod Gere, niti u piranskom zaljevu, problem ljubljanske banke smo dobrohotno zaboravili, oni nam prijete maltretiranjem turista koji bi htjeli doći u Hrvatsku, oni nam "uvaljuju" svoju robu kao nekada u Jugi, a mi se prema njim aponašamo kao da su neka europska velesila, suzdržano i maltene ponizno.

U Bosni su Hrvati u goroj situaciji nego ikada u Jugi, obespravljeni i gotovo bez ikakove efektivne zaštite sa strane Hrvatske. Upravo kada nam premijer "gostuje" u Bosni, oni uhićuju hrvatske branitelje iz vremena rata u Bosni. Zar itko može misliti da se to slučajno poklopilo ? Ni slučajno to nije bilo slučajno, to je bila otvorena provokacija, ali naša politika se ponaša kao da je to normalno, dok u isto vrijeme Izetbegović nastanjuje mudžahedine u sela nekoliko kilometara od hrvatske granice.

Ni sa Crnogorcima nismo sasvim načisto glede granice, ali opet ne činimo ništa, trpimo da radi njih to pitanje bude i dalje neriješeno. A da li smo i od njih "utjerali" dug radi njihovih pljačkaških pohoda po Konavlima, za sada nitko živ nezna, ali vjerojatno nismo.

Zašto je hrvatska politika ovakva nikakva, snishodljiva i kukavička, nije objašnjivo nikakvim uljuđenim ponašanjem ili "čežnjom" za mirno i bečkoškolsko rješavanje problema, već jedino nesposobnošću, nedomoljubnošću i nemarom za hrvatske interese i za hrvatski ugled, uz sustavno katastrofalno ladrovsko stanje u hrvatskoj diplomaciji.

Na osnovi svega do sada rečenog nije čudo da nas "šamara" tko stigne i gdje stigne, a mi to podnosimo stoički i "dostiojanstveno" ! Sve dok se hrvatska politika bude ovako ponašala, Hrvatska i Hrvati će "biti" ustaše i fašisti, bez obzira što ih je više bilo u borbi protiv fašizma, od bilo kojeg naroda u bivšoj Jugi, i biti ćemo žigosani kao "genocidni", bez obzira što je genocid vršen nad Hrvatima. Izreka da treba 'prave ljude postvaiti n aprava mjesta+ je svakako istinita, ali je istinito i to da hrvatska politika uglavnom rijetko kada, gotovo nikada nema prave ljude na pravim mjestima !

Je li to naša sudbina ? Tvrdim da nije to naša bogomdana sudbina, jer svatko sam vlada svojom sudbinom. No mi očito ne znamo vladati svojom sudbinom !

5

Laci

Samo je glupost beskonačna

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 758 753 258 4,036
PRIMIO <- 1,016 240 72 2,589

Dostignuća

Vingd 1,250.00
Bodovi 176.1
Prijedlozi 23 6.00
Analize 468 1,216.00
Ankete 330

Ocjene


Komentari (1)


Misli li netko da nam to ne rade ovi oko nas, i ovi kod nas ? A mi sve to šutke trpimo ? Laci 0 0 0

Analiza

Hrvatska jedina od 'former Yugolaw republic" uvijek predmet "zapišavanja"?

13.01.2017. 19:53

Neobično je pomalo, i već postaje iritantno, bar za one kojima je ... više >