Analiza

 
Već smo neko vrijeme duboko svjesni da je besmisleno vjerovati anketama koje „naručuju“ dvije vodeće političke stranke, te je sasvim razvidno da oni ne naručuju ankete, već anketne rezultate u korist svoje predizborne kampanje.

Po tim anketama Živi zid ima od 3,5 do 7 posto glasova što ne zvuči kao velika greška, ali očito jeste! Jer ni po jednom sistemu nije isto dobiti duplo viši ili duplo manje. Takav izračun dokazuje da se ankete ne rade kako spada ili da se namjerno manipulira brojkama, obzirom da vjerujem kako anketne kuće dobro znaju kako se radi jedna ozbiljna i vjerodostojna anketa, ostaje zaključak kako se brojkama manipulira za potrebe onog tko ih plaća.

Čak i po ovim rezultatima je vidljivo da Živi zid daleko bolje kotira od nekih stranaka koje uživaju i do 17% medijske pozornosti, dok je Živi zid sa svojih 1,2% u teškoj medijskoj blokadi. Postoji dakle mogućnost da ako su već u medijskoj blokadi, možda su i u nekakvoj anketnoj blokadi! Jer manipuliranje brojkama i služi tome da se smanji broj izbornih glasova „anketnim gubitnicima“ obzirom da neodlučni birači ne vole „potratiti“ svoj glas.

Dok se kak taubeka dva Milanović i Karamarako “vole”, kradući Severini naslovnice, Živi zid i Sinčić su u 10 mjeseci oformili desetke podružnica diljem RH. Od predsjedničkih izbora utrostručili broj simpatizera na FB i na terenu, pa ako su uspjeli sačuvati većinu od onih nešto manje od 17% s predsjedničkih izbora, danas možda s pravom pretendiraju na dvadesetak posto glasova.

Zašto bi nas dobar rezultat antiliberalne treće opcije trebao čuditi? Beppe Grillo sa svojom M5S je 2013 bio pojedinačni pobjednik ostavivši iza sebe razvikane Pier Luigi Bersanija i Silvia Berluskonija, a također je po anketama bio tek treća opcija i žrtva medijske blokade, te su se njegovi nastupi mogli pratiti samo na You Tube-u. Syriza je pobijedila čak dva puta pa je lažima, od alternativne treće opcije, postala opcija broj jedan.

U izbornoj kampanji, kao na kakvom vašaru kad poslije dobrog jela i pića svi tvrde da su najbolji i najjači, sve su stranke uvjerene u izbornu pobjedu, a oni skromniji u sigurnost da se bez njih neće moći sastaviti Vlada, pa ipak sve su stranke u svojoj retorici iste.

Sve bi nešto petljale po županijama, općinama i gradovima, smjenjivali suce koji su krivi za ovo ili ono, sve bi nešto prčkale po javnoj upravi, a plaće i penzije dizali do neba! I to zahvaljujući EU fondovima (??), i unatoč tome štedjeli! (??) Pa ti sad budi pametan! Sve te stranke ipak ne bi mijenjale liberalno-politički model koji je hrvatsku doveo do ukupnog javnog duga od 700 milijardi kuna (neki tvrde i više) na čije kamate trošimo 37 milijardi kuna odnosno 10% BDP-a, pa su sve one u biti neoliberalne bez obzira koliko zastranjuju lijevo ili desno.

Sve bi stranke podizale proizvodnju u cilju oporavka (respekt!), ali i sve zaboravljaju da smo mi proizvodnju imali! A nitko ne pita gdje je i kamo nestala? Oni koji ne „vide“ prošlost, teško mogu vidjeti budućnost!

Za podizanje proizvodnje trebaju investicije, kako nemamo svog novca trebaju nam strani ulagači, ali nakon desetljeća stranih ulagača i njihovih „ulaganja“ to više i nije ozbiljna opcija te su se svi okrenuli čarobnom štapiću zvanom EU fondovi. Fondovi zbog kojih smo navodno i ušli u EU i koje nitko ne zna povući osim pitane „pobjedničke“ stranke.

Zar itko još misli da će EU fondovima podići tvornice s nekoliko tisuća zaposlenih? Tvornice kakve je Hrvatska desetljećima podizala, znate li koliko takva tvornica košta? I koja je vrijednost odavno izgubljenog tržišta? Hoće li Europa, nakon što nam je uništila privredu, svojim fondovima pomoći da tu privredu vratimo? Koja bi bila logika toga? Nije nam Europa uništila privredu da bi nam podigla neku novu bolju, već da eliminira konkurenciju i poveća svoje tržište. A mi naivci poput Borata otišli na „učenje o europska kultura za boljitak veličanstvena država Hrvatska“ pa posuđenim novcem kupujemo ono što više ne možemo i ne želimo sami proizvoditi, a i kune nam je puna kapa!

A kada nam se dogodi „Grčka“? Pa što? Eno, svi su tamo još živi! A zdravlje je ionako relativno i stvar osobnog „filinga“.

Unatoč čuđenju naslovom, relativno je nebitno, u cilju formiranja Vlade, ima li Živi Zid 20% glasova, obzirom da nemaju u planu nikakve koalicije niti itko s njima želi koalirati, pa im prijeti nekreativna Grillina sudbina ne dignu li potencijal zastupničkog mandata na neku višu, do sada neviđenu razinu.

Javni dug i gospodarstvo su gorući problemi RH o kojim nitko osim Živog zida ne progovara rado. Problemi javnog duga i propadanje gospodarstva su nastali liberalnim mentalitetom u čijim vodama se naše stranke snalaze kao rakovi, šećući po njegovom muljevitom dnu, a peraje za plivanje u bistrijim liberalnim vodama davno im je zanijekala povijest liberalne evolucije u kojoj su otprije poznati i gospodari i robovi.

Problem prezaduženosti i problem gospodarstva je tabu tema iz jednostavnog razloga što je jedini ispravni i logični odgovor na njih, također tabu tema, i zove se monetarna reforma. Nastavak zaduživanja da bi vraćali dug (?), rast gospodarstva povlačenjem EU fondova (?), štednja? Štednja u državi u kojoj dug svakodnevno raste je politika u kojoj i štednja mora svakodnevno rasti! Ali to je politika naših „rakovica“ s muljevitog liberalnog dna, stranke koje sebe shvaćaju sasvim ozbiljno, pa bi to trebali i mi.

Živi zid ima odgovore na problema javnog duga i gospodarstva jer su svjesni izvora problema i jer se ne boje izgovoriti ime „blasfemičnog“ rješenja zvanog monetarna reforma.
A jednog lijepog dana kad se gospodarstvo oporavi a dug smanji na prihvatljivu razinu, moći ćemo do mile volje raspravljati o svim temama onih koji bi u ovom trenutku radije pričali o bili čemu drugom.

3

5none5

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 555 61 37 1,278
PRIMIO <- 920 164 56 1,791

Dostignuća

Vingd 1,021.00
Bodovi 186.8
Prijedlozi 6 37.00
Analize 176 983.00

Od istog autora

Ocjene (8)


Respektira (7): VeNLO, siouxica, Kvarc, BorisTraljic, Django, Alumnus, damir_pacek


Slaže se (1): Kvarc


Komentari (18)


Nemojmo ID brkati pojmove i igrati se riječima! Promišljanje o mogućnostima jasno je rečeno u kontekstu anketnih rezultata i kao odgovor na tvoj komentar 5none5 0 0 0


Jasno sam također rekao da ne podupirem „likove“ ŽZ već njihovo „rješenje“ krize monetarnom reformom jer drugo rješenje je nekakav marshallov plan od nekog bogatog tko nas voli ,, sve ostalo reforme bez novca su trla baba lan 5none5 0 0 0


da joj prođe izborni dan,, ;) 5none5 0 0 0


@5none5, pojmove ne brkam nikad ili gotovo nikad a riječima se poigram često. Bez namjere ikakve zle namjere moram te uputiti na zadnji pasus inače dobre analize a kao prilog slobodno pročitaš i srednji dio svog komentara. ŽZ inače po mojoj procjeni IDujas 0 0 0


(i ne samo mojoj) ne spada u antiliberale nego u anarholiberale. Kako misliš da jedna stranka koja ne poštuje zakone (kavi god da jesu, bolji su od bezakonja i anarhije) može jedan dan provoditi bilo kakve zakone? IDujas 0 0 0

Analiza

Već smo neko vrijeme duboko svjesni da je besmisleno vjerovati anketama koje „naručuju“ dvije vodeće političke stranke, te je sasvim razvidno da oni ne naručuju ankete, već anketne rezultate u korist svoje predizborne kampanje. Po tim anketama Živi zid ima od 3,5 do 7 posto glasova što ne zvuči kao velika greška, ali očito jeste! Jer ni po jednom sistemu nije isto dobiti duplo viši ili duplo manje. Takav izračun dokazuje da se ankete ne rade kako spada ili da se namjerno manipulira brojkama, obzirom da vjerujem kako anketne kuće dobro znaju kako se radi jedna ozbiljna i vjerodostojna anketa, ... više >

3

5none5

  • 7
  • 1
  • 0
  • 18