Analiza

SDP je najsramotnija oporba zadnjih 25 godina u RH !

20.05.2016. 14:16, Nakon chata: Koliko SDP ima koristi od nefunkcioniranja MOST-a i HDZ-a?

Razgovor sa "fetivom" SDP-ovkom Milankom Opačić je bilo "izgubljeno vrijeme", a to se moglo znati unaprijed na osnovu "lika i djela" u političkom djelovanja ove osobe do sada. Naime ako išta dokazuje zorno da je SDP slijednik SKH-a, onda je to ponašanje Milanke Opačić i njoj sličnih članova SDP-a, koje je tipično ponašanje "komunjara" za koje je sve što je dobro njihova zasluga i njihovo djelo, a sve što rade, misle ili je stvoreno djelovanjem drugih, je loše ili ništa.

Nije ona odstupila od ove uhodane i tradicionalne  "sheme" ni prigodom ovoga razgovora na chatu baromnetra, jer je za nju Hrvatska nema ni Vladu, ni parlament (ali za sjedenje u nepostojećem parlamentu se ne stidi uzimati lijepu količinu njoj  (intimno)mrskih  kuna. Tvrdi ona da je vladajućoj većini "jako stalo do vlasti", zanemarujući svakodnevne izjave svoga "šefa" da se SDP mora vratiti na vlast. Drugi su vlastohlepni, ali SDP je "majka tereza" kojoj nije stalo do vlasti?! Tvrdi nadalje Opačićka da je SDP školski primjer stranke u kojoj vlada demokracija kakve nigdje nema, a njen šef Zoki je čovjek koji ništa više ne voli nego kada mu se netko suprotstavlja vlastitim mišljenjem koje odstupa od Zokijevog. I nikome se radi toga ne dešava ništa loše, zaboravivši dodati - sem marginalizacije u SDP-u (ako nije isključen ili sam otišao iz SDP-a).

No trošiti riječi na Opačićku je gubljenje vremena, pa je bolje pokušati odgovoriti na pitanja postavljena od strane uredništva barometra. Pa da krenem s time.

Djelovanje SDP-a kao oporbe u hrvatskom Saboru je najsramotnije djelovanje neke oporbe od stvaranja hrvatske države do danas. Djelovanje SDP u Saboru se svodi na pokušaje onemogućavanje rada Sabora, bilo oprobanom metodom u engleskom parlamentu, kada oporba beskrajnim  javljanjem za riječ samo "krade" produktivno vrijeme za rad Sabora, bilo napuštanjem sabornice, bilo uzimanjem riječi za bezočno okrivljavanje Hrvatske za "nadolazeći" fašizam, ugroženost manjina i sličnih bezočnih laži, računajući na to da će to mediji, naročito strani i Hrvatskoj neskloni mediji, "rastrubiti" Urbi et orbi, prikazavši Hrvatsku kao zemlju "izlazećeg fašizma!"! 

SDP- u nije ništa draže od eventualnog nefunkcioniranja Vlade i Sabora, jer se uklapa u njihov "priručnik o djelovanju", po kojemu je svaki puta kada  se desi da komunisti,  pardon SDP, nije na vlasti, njima najviše odgovara, kako meni jednom reče jedan SDP-ovac na Trgu žrtava fašizma: -"Što je gore tim je za nas bolje !". To je parola još iz lenjinovog doba, koje se SDP drži i danas.

Ako hrvatski birači imaju imalo pameti, i ako nisu tako kratke pameti da zaborave SDP-ovska brljanja za vrijeme Račana i Milanovića, onda prijevremeni izbori nisu oni na kojima bi dobro prošli.

U današnjoj situaciji, uz današnje vodstvo SDP-a, SDP je spreman za "suradnju" radi toga da ponovno prigrabi vlast, sa bilo kime tko bi mu to omogućio. SDP bi na svoj komunjarskospinovski način objsnio da je osvajanje vlasti cilj iznad svega, pa makar to postigli i uz suradnju sa lijevim, desnim, srednjim, fašistoidnim i ustašoidnim  strankama ili organizacijama. Uostalom to na neki način već i sada rade.

Ako su građani imalo pametni, SDP na lokalnim izborima će proći kao "bosi po trnju!", a Davor Bernardić će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, samo u slučaju da kod Javnog bilježnika potpiše izjavu da "beskrajno ljubi prvog sekretara partije, i nikada više neće reći ništa, prije nego što ne pita Big Bosa što smije reći" !

 

5

Laci

Samo je glupost beskonačna

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 758 753 258 4,036
PRIMIO <- 1,016 240 72 2,589

Dostignuća

Vingd 1,250.00
Bodovi 176.1
Prijedlozi 23 6.00
Analize 468 1,216.00
Ankete 330

Ocjene (1)


Respektira (1): garnett


Komentari (2)


Sramni period SDPa je bio neposredno nakon preuzimanja vlasti s kraja 2011.kada su unatoč svemu i svačemu teško dostignuti standardi u raznim područjima bahato i od ZM jednostrano dovedeni u pitanje.Od rušenja konsenzualnog zakona o HTVu,jezičnih.. RepopeR 0 0 0


intervencija,otkazivanjeBleiburga,sramno uvođenje retro.poreza na zadržanu dobit(1.od mjera koja je devastirala poduz.)..sve do LexP,predstečajnihN..sramno protežiranje državno"udruženog"rada naspram privatnog"udruženog" dovedeno do maksimuma. RepopeR 0 0 0

Analiza

SDP je najsramotnija oporba zadnjih 25 godina u RH !

20.05.2016. 14:16, Nakon chata: Koliko SDP ima koristi od nefunkcioniranja MOST-a i HDZ-a?

Razgovor sa "fetivom" SDP-ovkom Milankom Opačić je bilo "izgubljeno vrijeme", a to se moglo znati unaprijed na osnovu "lika i djela" u političkom djelovanja ove osobe do sada. Naime ako išta dokazuje zorno da je SDP slijednik SKH-a, onda je to ponašanje Milanke Opačić i njoj sličnih članova SDP-a, koje je tipično ponašanje "komunjara" za koje je sve što je dobro njihova zasluga i njihovo djelo, a sve što rade, misle ili je stvoreno djelovanjem drugih, je loše ili ništa. Nije ona odstupila od ove uhodane i tradicionalne "sheme" ni prigodom ovoga razgovora na chatu baromnetra, jer je za nju ... više >

5

Laci

Samo je glupost beskonačna
  • 1
  • 0
  • 0
  • 2

Analiza

 

Nakon chata, ili da budemo konkretniji, nakon ovog chata s Milankom Opačić, sve isto kao i prije chata. U seriji pitanja na koje smo (unaprijed) znali (političke) odgovore, pitanjima bez odgovora i odgovora bez pitanja, kristalizira se klasična politička  duša s izučenim stavom prema medijima, duša koja političkim protivnicima ne može naći niti jednu pozitivnu stranu, dok svoje mane vidi jedino u činjenici da „je trebalo puno više komunicirati direktno s građanima“ jer je Milanki kristalno jasno da su građani pod njihovim mandatom puno bolje živjeli, ali toga jadni nisu bili svjesni.

Očigledna podijeljenost, unutarstranačko pa i medijsko djelovanje frakcije u SDP-u (koja se očitava puno jasnije od one u HDZ-u) je bilo povod za moje pitanje (na koje doduše nisam očekivao odgovor, pa ga nisam ni dobio), zašto SDP svojom političkom i biračkom moći, održava visok parlamentarni rejting jedne minorne stranke poput HNS-a? Pitanje koje me „muči“ već godinama, bez obzira na to što nisam zagriženik političkih tema, te pitanje koje bi, više od mene, trebalo mučiti SDP, jer je po mom mišljenju upravo ta alijansa povod za unutarstranačku podijeljenost u SDP-u.

U ovom braku iz koristi lako je očitati HNS-vu, onu SDP-vu malo teže ako ne i nemoguće, jer je postajemo svjesni tek u osvit samostalne Republike Hrvatske i nerazdvojnog odnosa Savke Dabčević-Kučar i Ivice Račana, koji su na svim predizbornim skupovima, čak i onim malim, nastupali zajedno. HNS danas, s biračkom potporom na razini statističke pogreške (koja to ipak nije), ima klub zastupnika od 10 članova, a tako je, više-manje, bilo u prijašnjim mandatima. U prošloj Milanovićevoj Vladi HNS je zauzimao ugledni resor vanjskih poslova, koji je Vesni Pusić očigledno bio preludij u kandidiranju za glavnu tajnicu UN-a, važan resor gospodarstva kojeg nisu ispustiti iz ruku niti nakon „odlaska“  Radimira Čačića, te resore graditeljstva (u kojem se krije novac) i kulture, resor za kojeg tek danas, nakon dolaska ministra Hasanbegovića, vidimo koliko je važan. Očigledno je stoga da HNS, u hrvatskom političkom životu, ima veću i važniju ulogu nego što bi im pošteni demokratski uzusi dopuštali.

HNS ima više članova nego SDP, u SDP-u su valjda zadržali politiku Komunističke Partije u kojoj se članstvo trebalo zaslužiti (vezama, ulizivanjem, udarničkim značkama na radnim akcijama i slično), dok se u HNS ulazi olako (ako si dio elite ili imaš što za ponuditi), pa ulazi svako tko želi bolje radno mjesto ili kakvu dobru „vezu“. HNS je stoga stranka s najizraženijim nepotizmom u Hrvatskoj, s (zahvaljujući tom nepotizmu) najodanijim biračkim odazivom, pa im je broj dobivenih glasova (navodno, jer zbog stalnog koaliranja ne možemo znati) uvijek na razini broja članova. HNS bi se stoga lako, i bez mijenjanja kratice, mogao nazvati Hrvatska Nepotistička Stranka.

Odgovor koje je gospođica Opačić dala na moje pitanje  htjeli smo sve glasove na neki način što je moguće više pokupiti u jednu košaru“ stoga ne stoji! Takav odgovor bi npr. mogao dati HDZ, koji ne želeći razvodniti glasove desnice, odvojio nekoliko utješnih mandata za čelnike u koaliciji. SDP je pak, svojim glasovima, stvorio zasebnu političku snagu sa zasebnim klubom zastupnika, klubom koji je čak, po medijskim nagađanjima, razmišljao o rušenju Mosta i preslagivanju većine u koaliciji s HDZ-om. Ako bi HNS i imao glasova koliko i članova (oko 40-45 tisuća) mogao bi s njima, obzirom da je snažna regionalna stranka, osvojiti mandat ili dva, što bi možda zadovoljilo apetit i sujetu njihovog čelnika, ali nikako i njihovog koristoljubljivog članstva, pa im je savez s SDP-om od životnog značaja.

 Zbog velikog broja poklonjenih saborskih mandata, a u prošloj Vladi i ministarskih fotelja, normalno je da se u SDP-u stvorila lista nezadovoljnih koji su se osjetili prikraćeni u svojim političkim karijerama. Obično se tu radi o zvučnijim imenima u SDP-u, koji potom sa svojim bližim suradnicima stvaraju frakciju koja podjelom slabe stranku. Za SDP možemo stoga reći da je danas slaba stranka s beskompromisnim (nakon unutar stranačkih izbora) vodstvom, te sumnjam da se vesele lokalnim i eventualnim prijevremenim izborima, koji će se dogoditi samo ako sve bude ovisilo o ljudima koji su „pali s Marsa“ (mada ova nova situacija i afera s Karamarkom i u meni budi sumnju, te će sve ovisiti o procjeni Mosta koliko im je pametno podržavati koalicijskog lidera, odnosno kolika je snaga Karamarka unutar HDZ-a).

Ali sve ovo još nam ne daje odgovor na pitanje koju korist, iz ovog koristoljubljivog braka ima SDP? Da bi nekako ipak odgovorili na ovo pitanje, morat ćemo, nažalost, zaplivati u vodama teorija urote i zavjere, jer nema nam druge u trenutku kad se svaka logika gubi, uostalom to sam još uvijek ja, „none“! Onaj koji vam je pričao o 9/11,  globalnom zatopljenju i još što-šta.

Po mojoj teoriji tajna veza između SDP-a i HNS-a je Vesna Pusić. Vesna Pusić je od svoje obitelji naslijedila snažne veze s anglosaksonskim špijunskim podzemljem, podzemlje koje ni u najluđim snovima ne prepušta ove prostore igri slučaja ili tuđim rukama. Anglosaksonsko špijunsko podzemlje je kroz obitelj Vesne Pusić, u Drugom svjetskom ratu, igrala na sve moguće kombinacije, pa tako nisu ni mogli izgubiti. Ali o svemu ovome je već dosta pisano pa nema potrebe za daljim dokazivanjem, recimo samo da je SDP preko Vesne Pusić, odnosno HNS-a, našao snažnog igraća u igri svjetske političke moći, i čiju politiku iz nekakve koristi zastupa. HNS je stoga „francuska veza“ između jednog od najutjecajnijih centra moći i SDP-a, a ne nekakav mandžurijski kandidat koji mirno sniva u njenim njedrima, uostalom HNS je, u političkom smislu, zauzeo onu „antihrvatsku“ nišu koja je nekad suvereno pripadala SDP-u. Milanka Opačić stoga nije ni mogla dati odgovor na moje pitanje, jer ga i nije znala, uostalom Milanka i ne vjeruje u teorije urota, već smatra, poput svih pravovjernih, da nam je cijela povijest skup slučajnih događaja, kroz koju čovječanstvo kroči kao muva bez glave.

SDP-u, u ovom trenutku, ne odgovaraju nikakvi izbori jer su, zbog unutarstranačke podvojenosti, slabiji nego ikad, činjenica koja se zasada ne može iščitati u ispitivanjima javnog mnijenja, ali uskoro bi moglo (isto može očekivati i HDZ). SDP-e bi se trebao vratiti svojim „socijalnim korijenima“ (ako su takvi, onako iskreno, ikad postojali), borbi za radnička prava i malog čovjeka, s naglašenim državničkim stavom i domoljubljem, kako bi se nadoknadio nedostatak „Hrvatski“ u imenu stranke i bar koliko-toliko izbrisala/zaboravila vlastita povijest. Ali to se zasigurno neće dogoditi (previše bi od njih tražili), već će produžiti s novokomponiranim neoliberalnim identitetom po nalogu i nalozima svojih mecena, kojeg upravo preko „HNS-a“ dobivaju, topeći se tako u neoliberalno bljedilo koje vlada u hrvatskoj političkoj žabokrečini.

Šansa da je moja teorija točna je 50%, s jasnom matematikom koja kaže da sam u pravu ili nisam. Ako ipak nisam, tajna veza u kojoj jedna strana dobiva sve, dok druga puno gubi, ostat će „misterija“ jedne gluposti koja bi možda prijetila i rušenjem SDP-a (kad bi imali savjesnije biračko tijelo), „misterija“ protiv koje nemam ništa protiv, još kad bi sa sobom povukli i HDZ, gdje bi nam bio kraj? Ali ne brinite, i HDZ ima svoj HNS, I zove se MOL.

5

5none5

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 555 61 37 1,278
PRIMIO <- 920 164 56 1,791

Dostignuća

Vingd 1,021.00
Bodovi 186.8
Prijedlozi 6 37.00
Analize 176 983.00

Od istog autora

Ocjene (6)


Respektira (5): garnett, RepopeR, VeNLO, Jung-fu, Alumnus


Slaže se (1): Laci


Komentari (7)


HNS je u svakom slučaju politička enigma, Vrdoljak je doduše kudikamo politički jasniji i simpatičniji od Vesne Pusić Jung-fu 0 0 0


Fenomenalna analiza 5none5 ! Naravno da se od Opačičke ne može dobiti suvisli odgovor, praktično ni na što, jer ona nema svoja mišljenje , već misli po "šalabakteru" šefa. A HNS i Pusićka su politički paraziti, koji pašu SDP-u. Svako svome ! Laci 0 0 0


Soc.kom jednoumlje se nije raspalo nego se raširilo po svim strankama od osamostaljenja.RealnoHNSje osimHDZa i SDPa najbolja preslika kamo je ideološki otišla javnost.Naravno to sad jako odudara od stvarnosti,ali to nema veze-danas je važna percepcij RepopeR 0 0 0


Mislim da bi se matematički moglo modelirati raspoloženje npr ključnog upravljačkog kadra u najboljim godinama,a kojeg je osamostaljenje zadesilo, te bih postavio istraživačku hipotezu kako su oni između Scile&Haribde izabrali HNS.To je odgovor imho RepopeR 0 0 0


Imaš pravo RepopeR ! Osobno mi je poznato da je jedan bivši istaknuti sekretar SKH otišao u HNS u vrijeme VP jer se tamo pitanje poštenja nije postavljao kao kriterij. Dok se u HDZ-u i SDP-u u početku na to ipak pomalo obraćalo pozornosti Laci 0 0 0

Analiza

Nakon chata, ili da budemo konkretniji, nakon ovog chata s Milankom Opačić, sve isto kao i prije chata. U seriji pitanja na koje smo (unaprijed) znali (političke) odgovore, pitanjima bez odgovora i odgovora bez pitanja, kristalizira se klasična politička duša s izučenim stavom prema medijima, duša koja političkim protivnicima ne može naći niti jednu pozitivnu stranu, dok svoje mane vidi jedino u činjenici da „je trebalo puno više komunicirati direktno s građanima“ jer je Milanki kristalno jasno da su građani pod njihovim mandatom puno bolje živjeli, ali toga jadni nisu bili svjesni. Očigledna podijeljenost, unutarstranačko pa i medijsko djelovanje frakcije ... više >

5

5none5

  • 5
  • 1
  • 0
  • 7