Analiza

Ivan (Vilibor) Sinčić će biti najveće iznenađenje predstojećih predsjedničkih izbora. "Već jest samom kandidaturom", replicirat ćete, ali vjerujte mi, pravo iznenađenje nas očekuje tek nakon prvog izbornog kruga. Broj glasova koji će dobiti bit će tema brojnih analiza.

A momak je zastranio. Na krivom je putu.

Vrlo je ružno konstatirati ovako nešto za bilo koju osobu, poglavito za osobu kojoj mogu biti otac. Međutim, da je Ivan Sinčić moj sin ostavio bih posao, živio na kruhu i vodi, spavao četiri sata dnevno pokušavajući ga izvesti na pravi put. U skladu sa mojim viđenjem odgoja – argumentiranom pričom i gomilom ljubavi. Ovaj članak, s najvećim mogućim čovjekoljubljem, posvećujem Ivanu Sinčiću.

MOJA PRIČA SINU IVANU

Ivane, poslušaj me. Molim te nemoj me prekidati ... obraćam ti se kao muškarac muškarcu, ravnopravnom. Jasno mi je da me ne možeš tako gledati, razumijem sukob generacija ... ja sam konzerva i to. Zato ću ti iskreno ispričati nešto što nisam nikome do sad. Ni rođenoj ženi. Molim te ... samo me poslušaj.

Znaš gdje sam rođen. U suburbanoj sredini suburbanog grada. Zadnja zgrada u gradu. Moja generacija je živjela na ulici, ulici na kojoj je trebalo preživjeti. Ne možeš to lako shvatiti, razumijem te Ivane. Kako se uopće može shvatiti da je dvije trećine mojih prijatelja iz djetinjstva poginula do tvoje dobi? Ne pretjerujem, dvije trećine! Najviše njih od droge, a ostali u ratu. Što misliš, koliko je trebalo sposobnosti samo za preživjeti?

Znaš da sam u školi bio vrhunski. Išlo me. Ali od petog razreda osnovne nisam napisao domaći rad. Zašto? Pa borio sam se za poziciju u društvu, lidersku. A nitko nije pisao domaći pa ... Kad sam bio malo stariji i dalje sam se borio zadržati lidersku poziciju u društvu. A svi su se drogirali pa ... stigao je jeftini horse.

U to doba sam malo boravio u kući iako sam tek krenuo u srednju školu. Počeo sam mrziti sve institucije vlasti (ne pitaj me zašto). Komuniste, koji su tada bili na vlasti, pogotovo. A otac mi je bio komunist. Torcidu sam otkrio kao polugu za rat sa represivnim aparatom. Na utakmice sam išao priželjkujući sukobe sa milicijom, jugoslavenskom policijom.

Anarhija i revolucija. Bio sam uvjeren da sam predodređen za to. Počeo sam čitati Lenjina, najvećeg svjetskog revolucionara. Lenjin me, neočekivano, usmjerio na fakultet (ako ga ikad budeš čitao, shvatit ćeš). Zaljubio sam se. Makao od društva i preživio. Pomogao je i vojni rok u JNA. Fakultet sam rasturio. Već na prvoj godini sam počeo zarađivati, odlično ... vrhunski. A prodavao sam svoju pamet. Proizvodnja Ivane, a ne trgovina. Ti o tome maštaš, ja sam sprovodio u djelo.

Tada sam počeo shvaćati da je evolucija prirodna, a ne revolucija. Da se kaos stvara sam po sebi, nered, entropija sustava. Za to ne treba nikakva sposobnost, samo drskost. A sposobnost treba za uređivanje nereda, determinaciju. Od anarhiste i revolucionara tada postajem, nazvat ću to, liberal.

Ženim se. Idem u rat. Dobivam dijete. Osnivam prvo društvo sa ograničenom odgovornošću, proizvodno Ivane. A još nisam u tvojim sadašnjim godinama. Sine Ivane, ovdje ću se zaustaviti. Vidiš, nisam baš konzerva. Kao što nisu mnogi iz moje generacije. Tvoj anarhizam i revolucija je za većinu nas smiješan. Za većinu moje generacije si "štreber", neovisno što te škola baš i ne ide.

Da ti pojasnim, tvoj anarhizam i revolucija o kojima govorim se svodi na borbu protiv institucija. Boriš se sa policijom kod deložacija. Provaljuješ u stanove investitora pod ovrhom i useljavaš u njih obitelji bez stana. Daješ im lažnu nadu, stvaraš kaos, a rekao sam ti, za to ne treba sposobnost ... samo drskost.

A sad ti reći nešto o našem narodu. Kojem daješ lažnu nadu. Narod je hrvatski naučio puno toga dobivati besplatno. Stavimo sa strane zdravstvo, mirovine, školstvo i socijalnu pomoć. Tu povlačim crtu, ali idemo dalje, preko crte.

Još u Jugoslaviji su ljudima oprošteni krediti, pojela ih je inflacija jer nije postojala bankarska zaštita. Ti krediti su bili mahom građevinski (jer luksuznih proizvoda za kupovinu na zatvorenom jugoslavenskom tržištu gotovo nije ni bilo) tako da je gomila kuća i vikendica  izgrađeno za desetinu objektivne vrijednosti. I najvećim dijelom nelegalno. Pametan je, dakle, bio onaj tko je dizao kredit i gradio bez građevinske dozvole. To je ostalo u kolektivnoj memoriji. Nakon toga dolazi Hrvatska država i slobodno tržište. Građanima su oči gladne luksuznih proizvoda, a krediti lako dostupni. Malo tko razumije pojam duga i počinju problemi. Dužničko ropstvo je stvoreno najvećim dijelom zbog gluposti građana, Ivane. Dat ću ti podatke ako hoćeš ... Uz to aktualna Vlada uvodi legalizaciju bespravno izgrađenih objekata (da bi zakrpila proračunske rupe) i potvrđuje građanima da je biti pošten –  glupo. Hrvati se sada nadaju da će netko valjda i dugove, ponovo, riješiti ...

Tu na scenu stupaš ti, sine Ivane. Ti nudiš oprost dugova! Tvoj ekonomski program neću komentirati jer je ispod razine ... ma neću komentirati. Tvoje biračko tijelo je ono koje očekuje da će, još jedan put, netko drugi riješiti njihove financijske dubioze. Nitko iskusan i obrazovan tko želi ovoj državi dobro to im ne može ponuditi, zato si protukandidatima u predizbornoj kampanji nerješiv problem. Ne znaju se boriti sa tvojim populizmom, jer ako te napadnu – "sram ih bilo, kako mogu ovako napadati mladića". Puštaju te, a ti si sve samouvjereniji i mesijanski raspoložen. Opraštaš dužničke grijehe. Dobro ćeš, zato, proći na ovim izborima, sine Ivane.

Dobro ćeš proći na ovim izborima, ali loš je put kojim si krenuo. Put u provaliju. I povest ćeš velik broj ljudi sa sobom, Ivane. Zato me poslušaj, molim te. Stani, obrazuj se, skupljaj iskustvo. Nemoj ići linijom manjeg otpora. Oslobodi se okova neznanja. Postani slobodan Villy, imaš pravo na to.

5

Panter

Interakcija

 
UČINIO -> 516 42 16 817
PRIMIO <- 474 90 36 933

Dostignuća

Vingd 547.00
Bodovi 127.3
Analize 80 544.00
Ankete 23

Ocjene (13)


Respektira (8): Boljunac, damir_pacek, visitor, IDujas, siouxica, draxy, VeNLO, Django


Slaže se (2): Boljunac, damir_pacek


Ne slaže se (3): Jung-fu, VeNLO, Laci


Komentari (19)


Meni je ovo uživanje, pišem "kako mi dođe" i trudim se argumentirati svoje stavove. Npr. današnji naslov bi bio "ČOVJEK NA MJESECU!", a onda bi sažeo događaje koje je g. Sinčić propustio do ubojstva Bin Ladena. Opravdano, bavio se ekonomijom :) Panter 0 0 0


Što je krivi put u Hrvatskoj? Sigurno ovaj kojim koračamo. To je svima sada jasno. Tko od predsjedničkih kandidata uopće preferira drugačiji put? Samo jedan kandidat. Kolinda - ne, Josipović - ne, Kujundžić - djelomično. Ovo bi mogao biti referendum. mihael 0 0 0


***** Sretan Božić i Novu 2015. svim korisnicima i čitateljima Barometra. ***** (zvjezdice su u skladu sa općeprihvaćenim božićnim ugođajem, kičom preuzetim iz poganskih običaja ... popustio sam :)). Sve najbolje! Panter 1 0 0


@Panter, nažalost sa zakašnjenjem (net u prekidu), čestitam na tekstu! Odlično! I pridružujem se čestitkama za Božić i NG (ovo potonje nekako ne vjerujem da će biti dobro), ali ipak, živjeli, sve najbolje! damir_pacek 0 0 0


Panteru, kako reče netko prije, maestralno. Čestitam ! Tekst napisan kao subjektivno viđenje svoga sina na stramputici govori sve onome tko zna čitati. Čestitam Božić Barometru, komentatorima i čitateljima. I želim sretnu 2015. g. Boljunac 0 0 0

Analiza

Ivan (Vilibor) Sinčić će biti najveće iznenađenje predstojećih predsjedničkih izbora. "Već jest samom kandidaturom", replicirat ćete, ali vjerujte mi, pravo iznenađenje nas očekuje tek nakon prvog izbornog kruga. Broj glasova koji će dobiti bit će tema brojnih analiza. A momak je zastranio. Na krivom je putu. Vrlo je ružno konstatirati ovako nešto za bilo koju osobu, poglavito za osobu kojoj mogu biti otac. Međutim, da je Ivan Sinčić moj sin ostavio bih posao, živio na kruhu i vodi, spavao četiri sata dnevno pokušavajući ga izvesti na pravi put. U skladu sa mojim viđenjem odgoja – argumentiranom pričom i gomilom ljubavi. ... više >

5

Panter

 • 8
 • 2
 • 3
 • 19

Analiza

Ivan Sinčić – još jedan koji se priprema za parlamentarne izbore

19.12.2014. 21:46, Nakon chata: Koliki je politički kapacitet I. Sinčića i kakve su mu šanse pored ostalih kandidata?

Zahvaljujući činjenici da je sa svojom ekipom uspio skupiti više od deset tisuća potpisa, Ivan Sinčić svakodnevno zasipa medijski prostor svojim evanđeljem o kreditima i novcu, svjetskim centrima moći i njima prodanoj domaćoj političkoj eliti. Da nije, uspio, o njemu bi pisali kao o još jednom ridikulu u nizu onih koji pokušavaju dobiti svojih „pet minuta slave“. Ovako, moramo ga promatrati kao ozbiljnog kandidata, poslušati što govori i vidjeti što nudi kao rješenje problema koji već dugi niz godina muče hrvatsko društvo.

Na upit nas je upoznao sa svojim dosadašnjim životnim postignućima koja mu, kako sam ističe, daju kredibilitet u natjecanju za najvišu političku funkciju u zemlji. Uz nezavršeni fakultet, a dvadeset pet mu je godina, tu je još višegodišnje bacanje pod noge hrvatskoj policiji kako bi ih spriječio u obavljanju njihove službe i ekološki uzgoj batata, karela i drugog egzotičnog povrća na površini od jednog hektara. Diči se time da je spriječio preko sto deložacija i da je pet puta bio priveden zbog toga. Njegova je filozofija da kad država vrati svoje kredite, isto može tražiti od građana. Prije ne jer je, po njemu, matematički dokazivo kako je kredite nemoguće vratiti.

Kroz ovih nekoliko uvodnih rečenica možemo sagledati politički profil jednoga od četvoro koji se natječu za domaćinstvo u predsjedničkim dvorima, a program mu se svodi na priopćavanje „istine“ o prirodi monetarnog sustava, o hrvatskoj pretvorbi i privatizaciji i na temelju nje, lustraciju svih koji su u dvadeset i nešto godina hrvatske državnosti „opljačkali državu i narod“, kao i onih koji su to omogućili („ministri financija, guverneri HNB i suci koji rješavaju rješavaju pojedine slučajeve 20 i više godina“). Kaže da se „sve zna“ iz nalaza državne revizije i „papira“ koji se nalaze u ladicama državnog odvjetništva. Rješenje hrvatskih gospodarskih problema vidi u plivajućem tečaju kune i štampanju novca koje, po njemu, ne bi dovelo do hiper inflacije i pada kupovne moći građana već, sasvim suprotno , do njenog porasta. Po njemu, „kad bude dovoljno novca u opticaju, ljudi će moći podmirivati svoje obveze“. Uvjeren je kako predsjednik države, usprkos ograničenim ovlastima, može osigurati provedbu takvog programa jer ima pristup medijima i jer, kako on to misli, može pokrenuti „neograničeni broj referenduma“.

Ivanu Sinčiću i ljudima koji stoje iza njegove kandidature se mora odati priznanje. Uspjeli su s manje posjećenih portala probiti se do mainstream medija. Profesionalnost nalaže da se pristojno saslušaju sve poruke i argumenti koje Ivan Sinčić nudi biračima u zamjenu za glas. Zapravo, i on sam je svjestan da nema nikakve šanse biti izabran. Vidi se to prema cilju koji si je postavio, a koji je „promocija našeg programa i ključnih teza koje zastupamo već nekoliko godina“. E pa, taj cilj je već postignut, ali Sinčić i do početka izborne šutnje i, poslije, kroz nekoliko izjava koje će dati u izbornoj noći može nastaviti nuditi svoj nauk o kreditima i novcu i zalagati se za poštedu onih koji kredite ne vraćaju. U njegovom nauku, međutim, nema ništa o tome što je prethodilo deložacijama. Samo da je Hrvatska „okupirana od stranih banaka“. Ali kako je i zašto do okupacije došlo, kako smo se kao država i kao pojedinci dali okupirati, o tome ni riječi. Kao ni o drugim načinima borbe protiv „zlih bankara“, osim sprečavanjem deložacija.    

Zaista, je li tko čuo najmlađeg predsjedničkog kandidata da je narod pozvao na prestanak uzimanja kredita? Pošto banke žive od posuđivanja novca, nije li logično udariti na same temelje njihove opstojnosti? Odolimo li nepovoljnim ponudama bankara i prekinemo li s njima svaki kontakt, logično je da bi ih tržište natjeralo na poboljšanje ponude. Manja potražnja, naime, smanjuje cijenu svega, pa i novca. Uostalom, tko imalo zna o ratovanju, znat će da je prekid protivniku puteva opskrbe potez koji prije ili kasnije donosi pobjedu. Svaki gospodarski subjekt koji ostane bez prihoda, propast će. Tako i banke.

Zašto onda Sinčić u kampanji ne poziva građane da odustanu od života na kredit, nego samo na otpor vjerovnicima kada dođu po svoje? E pa zato što zna da to ne bi bilo popularno. Učas bi mu se u lice sasulo da što se ima miješati u nečiji život i da svatko ima pravo odlučiti o tome kakve će rizike i obaveze prihvatiti, pa i kreditne. Ne poziva ni na humanitarne akcije u kojima bi se skupljala pomoć onima koji su deložirani, a takve zbog empatije hrvatskih građana uvijek imaju dobre izglede za uspjeh. Nadalje, navedimo još jednu mogućnost, ne proziva zbog zapuštenih imanja i neobrađenog zemljišta kojeg ima na pretek i moglo bi se dodjeljivati kao pomoć onima koji su bankrotirali. Niz je još mjera kojima bi se moglo pomoći ovršenicima i socijalno ugroženima. Ali ne, Sinčić i ekipa su odlučili posegnuti za onom mjerom koja će najjače odjeknuti i dati im najveći publicitet. Makar i pasivan, otpor policiji uvijek izaziva pozornost javnosti. Već smo naveli da je pozornost i bila prava svrha njegovog ulaska u predsjedničku utrku.

Sinčiću je jednostavnije pozivati na prekid ovrha jer zna da birači to vole čuti. U ljudskoj je prirodi da voli i kad se drugdje pronađe krivac za njihove nevolje. U tom smislu „otuđeni centri financijske moći“ izvrsno sjedaju u uši nevoljnika. Branitelj koji se ponudi, da će „štititi interese naroda“, već po inerciji ima šansu dobiti glas. Sinčić i ekipa oko njega to vrlo dobro znaju. Nemali je broj teoretičara zavjere, a nemalo je i onih koji na takve priče nasjedaju. Kratko rečeno, demagogija i populizam u jednom.

Udrugu Živi zid koja se, između ostalog, bavi sprečavanjem deložacija, Sinčić je već registrirao kao političku stranku. Najavio je njen izlazak na parlamentarne izbore, a borit će se, za što drugo nego, za „interese obespravljenih građana“ ugroženih od političke i financijske oligarhije, kao i stranih centara moći. Predsjednička kampanja u kojoj upravo sudjeluje, uvod mu je u onu za parlamentarne izbore. Po tome je isti kao protukandidat mu Milan Kujundžić. I šanse za pobjedu su im iste, pa na nju ni ne računaju, ali je moraju spominjati zbog kampanje.

Pojedini analitičari Sinčića vide kao liberalnog i da je radikalnije lijevo od Ive Josipovića. Tvrde čak i da ne privlači desne birače, no potcjenjuju da „okupacija Hrvatske od stranih banaka“ izvrsno sjeda i desničarima, a ni svaki čas spominjanje naroda im ne smeta. Posjetio je Sinčić i braniteljski šator dajući im podršku. Stoji jedino da on kupi protestne glasove, a takvih nije malo u aktualnoj gospodarskoj situaciji, kad su građani siti aktualnih političkih elita. Dokazuje to i anketa prema kojoj Sinčić dobija 7,5% glasova. Prema drugoj ima čak 9,2% potpore i pretekao je Milana Kujundžića. Za nekoga tko je do prije par tjedana bio potpuni anonimac, zapanjujuće mnogo. Upre li još malo i uspije prebaciti 10% važećih glasova, dobit će razmjeran dio naknade za izbornu promidžbu koja za ove izbore iznosi milijun kuna.

Ti novci, ako ih bude, i glasovi protestnih birača, uz ogroman publicitet koji je već dobio kao novo lice na političkoj sceni i iznenađenje ovih izbora, Ivanu Sinčiću i njegovom Živom zidu će biti više nego solidna osnova za ulazak u bitku za saborske mandate. Nevolje bi im mogla stvarati raspršenost glasova koja na ovim izborima ne dolazi do izražaja. Ali je do parlamentarnih izbora još daleko pa ekipa koja je informatički vješta i snalazi se na društvenim mrežama možda pronađe nekakvo rješenje i za taj problem.  

8

visitor

s odmakom se bolje vidi

Interakcija

 
UČINIO -> 1,026 66 41 2,989
PRIMIO <- 1,297 278 249 3,244

Dostignuća

Vingd 2,796.00
Bodovi 260.9
Prijedlozi 4 15.00
Analize 266 2,712.00
Ankete 419

Ocjene (12)


Respektira (7): ivan94, Panter, MlinoviZGB, sthagon, siouxica, draxy, Django


Slaže se (2): Panter, NikiPapalina


Ne slaže se (3): Jung-fu, VeNLO, Laci


Komentari (23)


Devizne klauzule su pa osigurač za slučaj nestabilnosti u budućnosti. Ali kad se devizne kaluzule koriste radi ekstra profita, tada bi ih kao nepoštene uglavke u ugovorima trebalo proglasiti nedopuštenima. Boljunac 0 0 0


A tko je kriv bankama što odobravali takozvane "loše" kredite ? Opet ne oni već pojedinci ? Ne razumijem ni tu filozofiju vis..., ali razumijem 'da je narod kriv što je živ !' Laci 0 0 0


Vidim da se oko tužbe Potrošača protiv banaka u aferi "franak" raspravlja o proceduralnim pitanjima. A o meritumu e kao da nie važan. Društvo nam je visoko "fiškalizirano". Fiškali iz doba Ivice Kičmanovića mogli bi se sakriti. Boljunac 0 0 0


Čak 58% nekamatnih prihoda banke EU ostvaruju od naknada i provizija, 13% od vrijednosnica, 19% čini neto dobit od financijskih operacija, a 10% od ostalih poslova. Udjel od nekamatnih prihoda u ukupnim prihodima 'hrvatskih banaka' se kreće oko 31%. vuky91 0 0 0


Radio sam mu banci kad banka nije napaćivala nikakve naknade za svoju usluge. Čitao sam kako se banke vode u kapitalizmu i napisao sam predao upravi banke jedno mišljenje o tome da banka treba naplaćivati svoje usluge. Sada u mirovini - plaćam. Boljunac 0 0 0

Analiza

Ivan Sinčić – još jedan koji se priprema za parlamentarne izbore

19.12.2014. 21:46, Nakon chata: Koliki je politički kapacitet I. Sinčića i kakve su mu šanse pored ostalih kandidata?

Zahvaljujući činjenici da je sa svojom ekipom uspio skupiti više od deset tisuća potpisa, Ivan Sinčić svakodnevno zasipa medijski prostor svojim evanđeljem o kreditima i novcu, svjetskim centrima moći i njima prodanoj domaćoj političkoj eliti. Da nije, uspio, o njemu bi pisali kao o još jednom ridikulu u nizu onih koji pokušavaju dobiti svojih „pet minuta slave“. Ovako, moramo ga promatrati kao ozbiljnog kandidata, poslušati što govori i vidjeti što nudi kao rješenje problema koji već dugi niz godina muče hrvatsko društvo. Na upit nas je upoznao sa svojim dosadašnjim životnim postignućima koja mu, kako sam ističe, daju kredibilitet u ... više >

8

visitor

s odmakom se bolje vidi
 • 7
 • 2
 • 3
 • 23

Analiza

     Do predsjedničkih izbora preostalo nam je još manje od deset dana, vrijeme u kojem na temelju dostupnih informacija, kandidatskih istupa i njihovih suočavanja, te na temelju vlastite prosudbe, trebamo izabrati osobu koja će simbolično stajati na čelu države slijedećih najmanje pet godina. Iako se čini da je ta funkcija svedena na manje- više protokolarnu razinu i da slijedom toga taj izbor i nije toliko bitan za budućnost nacije, tome ni izdaleka nije tako. Doduše, svaka inicijativa koju predsjednik namjerava pokrenuti može uspjeti samo uz suglasnost Sabora i vlade pa je samim time osuđena na impotenciju, postoji ipak mogućnost odlučujućeg djelovanja. Ona se nažalost manifestira samo u negativnom smislu. Ergo, predsjednik države nema moć učiniti mnogo toga pozitivnoga, ali je zato u prilici, ako mu je takva namjera, učiniti itekako mnogo toga negativnoga. Primjeri takvog negativnog političkog djelovanja ne moraju se dugo tražiti, oni su još dovoljno svježi da bismo ih svi dobro pamtili. Od dijeljenja najvažnijih državnih dokumenata svemu i svakome, preko posipanja pepelom za nepočinjene grijehe, prokazivanja vlastitih junaka, da navedem samo neke. Stoga nam je ovaj puta doista nužno dobro promisliti kako ne bismo nasjeli zaglušujućim propagandnim bubnjevima koji nas priječe da čujemo vlastitu pamet i vlastitu savjest.

      I gdje smo dakle danas, desetak dana do izbora? Karte su bačene na stol, pred nama leži poker asova. Pogledajmo koji as je koje boje i koliko koji vrijedi. Jer, ova četiri asa nemaju jednaku vrijednost.

      Počnimo sa tref asom, mladim predsjedničkim kandidatom Ivanom Sinčićem. Zašto tref as? Pa to je „najlakši“ simbol u kvartetu kartaških boja. Crn a prozračan, skoro bi se moglo reći – proziran. Tko je Ivan Sinčić? On je 25-godišnji inženjer elektrotehnike (nisam nigdje našao podatak je li dipl.inž. ili samo inž. ali recimo da to i nije toliko bitno) koji sam za sebe tvrdi da je "prije svega narodni prosvjetitelj". Ovaj aktivista udruge „Živi zid“ koji je navodno već „pet puta bio uhićen“ poznatiji je već od ranije, kada je zajedno sa već pomalo zaboravljenim Pernarom (koji je „odradio svoje“ i ubrzo potom nestao) bio jedan od vođa prosvjeda protiv vlade Jadranke Kosor. To je ustvari bio njegov početak bavljenja politikom.

      Bacimo sada pogled na ono bitno. Kakav je njegov izborni program? Svodi se na nekoliko bitnih točaka. U grubim crtama to su poništenje privatizacije i povrat imovine državi, trenutna zabrana svih ovrha i promjena Ovršnog zakona, devalvacija Kune, lustracija svih političkih sudionika koji su doveli državu u sadašnje stanje, poglavito svih ministara dosadašnjih financija, svih guvernera HNB te svih sudaca koji slučajeve ne rješavaju po 20 i više godina, istupanje iz NATO pakta i Europske unije. Kao da je program prepisan od moje kumice Barice sa placa! Nigdje objašnjenja kako bi to predsjednik države ostvario u okviru svojih ovlasti!? Ah, da, to bi ostvario „priopćenjima preko javnih medija i podrškom referendumima“, a lustraciju u sudstvu ostvario bi uz pomoć DORH-a, dakle samog sudstva. Sic! Treba li dalje? Ivan Sinčić se malo zaigrao izgubivši iz vida da za svoju igru u pijesku više nema onu vrstu podrške koju je imao kada se počeo igrati politike. Jer su se prilike bitno promijenile i tadašnja oporba je sada na vlasti. Dakle, on želi igrati jednu ulogu, a namijenjena mu je sasvim druga koje, čini se nije potpuno svjestan. A koja je njegova uloga? Pošto ORAH nema svog kandidata nego podupire predsjednika Josipovića a pošto je jasno da na lijevoj političkoj sceni ipak ima i onih koji su poprilično razočarani trenutnom politikom, Sinčić bi morao privući njihove glasove kako ne bi slučajno odlutali na desnu stranu. Ukoliko je točna ona izjava koja nam sugerira da je Ivan Grubišić poklonio svoje potpise Sinčiću onda bi to upućivalo na zaključak da je netko procijenio tko bi od njih dvojice mogao sakupiti više takvih glasova.

     Pik asa sam dodijelio Milanu Kujundžiću, priznatom liječniku koji osjeća kako je njegov pravi poziv i istinsko određenje, sudbina, da se bavi politikom (uvijek sam se pitao što to tolike liječnike tjera u politiku – Hebrang, Granići, Milinović, evo sad i Kujundžić). Pikov as je teški simbol, pun i crn. Tako reći temeljan. Temeljit i tradicionalan. Tvrd kao stijena. I nepomičan! Za onaj dio biračkog tijela kojem je srce na desnoj strani pravi izbor. Naravno, u slučaju da su njegovi motivi ljubav prema domovini, ljubav prema narodu, ljubav prema tradicionalnim vrijednostima. Ništa lošega u takvim vrijednostima nema, dapače. No bojim se da su motivi ipak malo drugačiji. Bojim se da je sila koja ga je pokrenula u predsjedničku kampanju povrijeđeni ego, povrijeđen neuspjehom u njegovoj bivšoj stranci HDZ-u, na stranačkim izborima koji su, ma što netko kazao, ipak bili demokratskiji od svih dosadašnjih unutarstranačkih izbora u bilo kojoj od hrvatskih stranaka u našoj kratkoj demokratskoj povijesti. A u što se takav ego može prometnuti u trenutku trijumfa iskusili smo u ne tako davnoj prošlosti, kada je jedan bivši otpadnik zasjeo u fotelju predsjednika države. Ništa zato što kuća gori, ja ću se ogrijati! Kujundžić naime vrlo dobro zna da su njegove šanse negdje na trećoj poziciji i da svojom kandidaturom ustvari samo rasipa glasove one opcije u koju se tako rječito kune. No nije taj ego nešto što je svojstveno samo njemu, to je bolest koja metastazira na kompletnoj hrvatskoj desnici.

      Karo asa vežem uz Ivu Josipovića. Prvenstveno zato jer je crvene boje, što njega sigurno veseli. Potom i zato jer je riječ o strogo geometrijski definiranom simbolu. Četverokutu. Kutevi tog četverokuta su partizani, ustaše, region i još jednom region! To je ujedno i njegov program, pa tko voli nek izvoli. Nema tu mjesta za državništvo, za EU, za diplomaciju, a ponajmanje za ono u čemu ima najveće ovlasti – sigurnost i obranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta države! Ili možda netko pamti neki njegov državnički nastup negdje gdje se promiču interesi Hrvatske? Ne. Sve se svodi manje- više na BiH i Srbiju. Čovjek bi rekao da se cijeli region ustvari i sastoji samo od te dvije zemlje. Plus Hrvatska. Njegovo prokazivanje „ustaških zmija“ u izraelskom Knesetu vrhunac je neukusa. Što se pak oružanih snaga tiče, kojima je on vrhovni zapovijednik, devastaciji i urušavanju cijelog sustava usprkos, iz njegovih usta nije potekla niti jedna jedina riječ, čak ni uzdah. O smjenama koje je mogao i morao poduzeti da se i ne govori. I to u trenutku kada nam na dvadesetak kilometara od jedne granice Rusija i Srbija zveckaju oružjem, a neposredno iza druge granice neki bradati ljudi šalju djecu u džihad i kuju paklene planove protiv zapada. Ah, da, on je toliko uronjen u region da ni ne primjećuje da u taj zapad spada i Hrvatska.

      Na koncu nam još ostaje herc as. Mislim da ga je primjereno dodijeliti Kolindi Grabar Kitarović. Mada sam u ozbiljnoj dilemi ne odgovara li njoj ipak hercova dama, jedna nešto slabija karta. Jer, budimo sasvim iskreni, što u stvari znamo o njoj? Da je bila ministrica vanjskih poslova i europskih integracija (ono što je danas Vesna Pusić) u vrijeme kada je država bila pod tihim diplomatskim sankcijama, da je bila veleposlanica u SAD-u, gdje je zasigurno tijekom svog mandata izgradila neke diplomatske veze koje mogu biti od izuzetne koristi za Hrvatsku u određenim trenucima. Da je potom bila pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, gdje su joj zbog toga sva vrata širom otvorena, što vjerojatno može pomoći u konsolidaciji naših oružanih snaga, možda čak i osiguravanju vojne prisutnosti na našem vlastitom nebu. Niti činjenicu da je, zahvaljujući svojoj poziciji unutar NATO pakta, bila prisutna sastancima trilaterale, ne treba gledati nužno u negativnom svjetlu. Ta valjda je i tamo imala priliku reći štogod u interesu Hrvatske. Što se pak njene kampanje i predizbornog programa tiče, započela je na, usudio bih se reći, vrlo odmjeren, gotovo diplomatski način. Je li ju njezin, čini se prilično nekompetentni izborni stožer, potpuno nepotrebno nagnao, videći koja sve obećanja ostali kandidati bacaju na stol, da se i ona upusti u istu retoriku, ostati će zagonetka. Jer, njezino diplomatsko iskustvo moglo je biti ustvari najjači adut u borbi za službu koja u najvećoj mjeri traži upravo takvu kvalifikaciju. Svejedno da li u svrhu rješavanja unutarnjih ili vanjskih izazova. Naravno, ukoliko se želi biti integrativni faktor ove toliko dezintegrirane zemlje.

     Na koncu valja još reći zbog čega su izbori za predsjednika države bitni. Bitni su ustvari samo zbog dvije činjenice. Jedna je da, kao što sam rekao, predsjednik nema moć stvarno učiniti nešto uistinu bitno u pozitivnom smislu, ali zato može učiniti i previše štete. Druga je da su ovi izbori indikator trendova za one puno važnije, parlamentarne. Oni mogu dodati još vjetra u jedra HDZ-u ili predstavljati kočnicu SDP-ovom vlaku koji juri nizbrdo.

      Netko će upitati – a kakvo je tvoje mišljenje, za koga ćeš ti dati svoj glas? Zadržati ću svoje demokratsko pravo da takvo pitanje prečujem. Jedino što mogu reći je da znam koji obrazac i koju politiku ne želim ni na koji način podržavati. A eventualni neizlazak na izbore bio bi upravo to. Zato, svi na izbore! To je naša dužnost, ali i naše pravo! Ne dajmo da nam ga netko ukrade!

2

Django

Django ne plaća kartu! Django ima pokaz!

Interakcija

 
UČINIO -> 255 21 24 365
PRIMIO <- 248 43 10 432

Dostignuća

Vingd 253.00
Bodovi 126.7
Prijedlozi 4 8.00
Analize 38 239.00
Ankete 77

Od istog autora

Ocjene (5)


Respektira (5): ivan94, siouxica, draxy, damir_pacek, visitor


Komentari (3)


odlična analiza!..sviđa mi se kad pišeš ozbiljno :) visitor 1 0 0


Pridružujem se. Odlično. I jako dobro napisano! Čestitke! damir_pacek 0 0 0


0 da, jako mi je drago što si odlučio napisati i ozbiljnu analizu, ide ti jako dobro. veselim se tvojim novim tekstovima:) siouxica 0 0 0

Analiza

Do predsjedničkih izbora preostalo nam je još manje od deset dana, vrijeme u kojem na temelju dostupnih informacija, kandidatskih istupa i njihovih suočavanja, te na temelju vlastite prosudbe, trebamo izabrati osobu koja će simbolično stajati na čelu države slijedećih najmanje pet godina. Iako se čini da je ta funkcija svedena na manje- više protokolarnu razinu i da slijedom toga taj izbor i nije toliko bitan za budućnost nacije, tome ni izdaleka nije tako. Doduše, svaka inicijativa koju predsjednik namjerava pokrenuti može uspjeti samo uz suglasnost Sabora i vlade pa je samim time osuđena na impotenciju, postoji ipak mogućnost odlučujućeg djelovanja. ... više >

2

Django

Django ne plaća kartu! Django ima pokaz!
 • 5
 • 0
 • 0
 • 3

Analiza

Nakon 24 godine samostalnosti, podvučemo li crtu i zbrojimo rezultate, teško ćemo naići na neki rezultat zbog kojeg ćemo reći - vrijedilo je poginuti za ovakvu državu. A ginulo se. Hrvatska zemlja se stoljećima natapala i hrvatskom krvlju pa je pravo čudo kako sva zemlja nije već crvena. Od krvi.

Preko milijun ljudi jutros će se probuditi u siromaštvu. Ako pribrojimo nezaposlene, one s blokiranim računima, vidjet ćemo kako se za dvije trećine Hrvata svakim danom nastavlja noćna mora hrvatskog sna. Pri tom su sami krivi za izgled vlastitog života, za vlastite okolnosti jer nalazimo se u liberalnom kapitalizmu u kojem sposobni uspijevaju, objasnit će nam već netko od konceptualnih plaćenika, dežurnih tumača zbilje. Ljudi koji su dovedeni do egzistencijalnog očaja, nisu dakle samo sami krivi, već su i nesposobni.
Od kraja devedesetih do danas, guverneri HNB su među najnagrađivanijima na svijetu. Kad se te činjenice kasnije medijski, stručno, znanstveno razvlače kao potvrda ispravne monetarne politike, onda postaju koncept kojeg prihvaćaju mnogi intelektualci i njihovi sljedbenici, svi oni koji su lišeni pristupa elementarnoj logici zdravog razuma. Razum i logika naime ne trpe koncepte, programe, već tvrdoglavo zbrajaju dva i dva. Hrvatski gospodarski rast koji je počeo 2000-e, trajao je 8 godina. A onda se počeo urušavati.

Samo zato jer je svim spomenutim "nesposobnim" ljudima trebalo vremena za intuitivno shvaćanje prirode monetarnog sustava koji je projektiran za bogate, za lopove, miljenike režima i plaćenike stranih centara moći. Upravo onih koji su "našim" guvernerima dijelili nagrade. Ni jedna jedina kuna koja se nalazi u optjecaju, u bilo čijem džepu trenutno, ne postoji, a da tu istu kunu netko nije dužan banci. Gospodarski rast u Hrvatskoj je trajao sve dotad dok su se ljudi zaduživali, dizali kredite. Novi krediti su garantirali vraćanje onih prije dignutih kredita. Čim je prestao dotok novih kredita, stari krediti su postali neotplativi. Zato jer nigdje u sustavu nije postojao novac kojim bi se mogli vratiti. Kako kreditni sustav ne može funkcionirati bez novih zaduženja, nakon odustajanja od dizanja novih kredita "nesposobnih", koji su uvidjeli kako iz godine u godinu raste broj deložacija, bankrota, propadanja, kao rezervni igrač javlja se država. Koja se zadužuje umjesto građana i koja bankama garantira da će svojim represivnim sustavom osigurati vraćanje tih kredita kroz namete, poreze svima. Otud ovaj streloviti rast državnog duga pod upravom Milanovića.

Po prvi put u hrvatskoj povijesti na predsjedničke izbore izlazi čovjek koji o tomu progovara. Ivan Vilibor Sinčić. I baš kao u priči o novom carevom ruhu, dok hrabro uzvikuje Car je gol, svi se smiju i proglašavaju ga ludim. Dok je stvarno kolektivno ludilo uistinu na strani većine Hrvata, koje se odražava u broju blokiranih računa, u rastu broja deložacija, rastu vanjskog i unutarnjeg duga. Koji je konceptualiziran i programiran.

Konceptualni intelektualci, bez zrna razumijevanja širih društvenih okolnosti izvan apanaža kojim ih nagrađuje sustav, u Ivanu Sinčiću vide ludu koja s nekakvim Živim zidom ometa pošteni sustav, policiju u izvršavanju svog posla - izbacivanju nesposobnih, pohlepnih i glupih ljudi iz njihovih domova. Iako je riječ o ljudima koji su bili dovoljno sposobni, radišni i pametni da te domove izgrade. No, ta imovina je stvarna i funkcionira u sasvim drugačijoj stvarnosti od one koju propagira potkupljeni soj konceptualnih intelektualaca. Ta, što je jedan Kulić, Lovrinović ili Pavuna prema ingenioznima Hajdašu Dončiću ili Vargi! Prodati, rezati, monetizirati!

Ivan nije petljao s Posmrtnom pripomoći (pa tako ni njegova skromna imovina nema morbidne korijene), nije odobravao kredite za kupnju poduzeća svojim prijateljima, nema NATO plaću od 20 000 eura, niti djecu na školovanju u inozemstvu. Gubitnički i sluganski mentalni sklop, koji se razvio u Hrvata u posljednje vrijeme, ne podnosi one koji se nisu snašli, koji nisu jamili; koji u pretvorbi i privatizaciji ne vide izvor svih naših sadašnjih jadnih stanja, koji je posljedično nadograđen lopovskim monetarnim sustavom kako bi lopovluk dobio legitimitet.

Teško je utvrditi u kojem trenutku smo kao narod prešli granicu s koje nema povratka. Među onim narodima smo koji su nepovratno izgubili svoju reproduktivnu sposobnost. Na čijem ozemlju će svoju budućnost u slijedećim desetljećima graditi potentniji, koji neće osvojeni teritorij označavati crkvenim kampanelima, sasvim sigurno. Naša budućnost je izumiranje. Demografski pokazatelji to potvrđuju. Stoga ne čudi kako je temelj našeg biračkog tijela u umirovljeničkoj populaciji koja se većinski brine isključivo za svoju budućnost u vidu redovne isplate mirovine. Ako slučajno ponestane umirovljeničkih glasova, državna tijela na raspolaganju uvijek imaju fond od pola milijuna glasova viška koje mogu upotrijebiti po volji te tako lažirati svake izbore. Ivan Vilibor Sinčić ne nudi u svojoj kampanji poznato i staro, već preispitivanje svih koncepata koji su nas doveli do dna. Ne samo gospodarskog, već i ljudskoga. Nudeći istinu puku kojeg mediji, znanstvena javnost valjaju u iluzijama, lažima radi kojih se isti taj puk valja u blatu svoje egzistencijalne ugroženosti.

Sadašnji hrvatski politički i društveni trenutak, unatoč svim negativnim rezultatima svih hrvatskih politika, u kojem smo svi zarobljenici lopovskog monetarnog koncepta, jamči političkoj oligarhiji ostanak na svojim plaćeničkim protunarodnim pozicijama. Mi Hrvati smo odustali od samih sebe, vlastite pameti i zato smo poraženi. A da nikakvog boja ne vidjesmo.

Zahvaćeni virusom neznanja koji se manifestira kao rezignacija, apatija, garancija smo svim umreženim interesnim skupinama koje se nazivaju kao HDZ, SDP i slično, u nastavku njihovog dugotrajnog lešinarskoga života na tijelu umirućeg naroda.
Ivanovo prokazivanje careve golotinje je i prozivanje našeg poltronstva, podaničke svijesti nesposobne za ikakve iskorake izvan matrice u kojoj vladaju lopovski koncepti. Zato je teško vjerovati da će prozvani, a to smo svi mi, nagraditi Ivana svojim glasom na izborima.

A i zašto bismo, kad nam umrežena klika pokazuje da je put propadanja pravi put?

Ivan će zasigurno u ovoj kampanji otkriti stamenost pozicija financijske i političke oligrahije. Bez novca, reklama, kupljenih tumača zbilje, njegov rezultat na izborima će biti skroman. Samo zato jer je skromna perceptivna sposobnost puka koji se čudom čudi svom jadnom stanju, kao da je elementarna nepogoda,a ne programirana izvjesnost. Likovima koji imaju novac za djelidbu u izbornim kampanjama ne pada na pamet donirati novac Ivanu, kao što je to palo na um Ježiću dok je uplaćivao 200 000 kuna Josipoviću na prošlim izborima. Naime, donatori ne dijele novac kako bi im sutra netko ispitivao podrijetlo imovine ili pronalazio u njihovoj nedavnoj povijesti zločine iz pretvorbe i privatizacije.

Otkrivanje pravih vlasnika skrbničkih računa iza kojih se skrivaju tajni vlasnici svega vrijednog u Hrvatskoj, koji su sve dosad jamčili netalasanje opljačkanog naroda, s kojima Ivan namjerava istupiti javno s dokazima, ima potencijal za promjenu biračkih preferencija! Do kojih će svejedno teško doći. Prestar smo narod za promjene. Otud prezir nacije u izumiranju prema mladosti. Pogotovu onoj koja je dovoljno drska uzviknuti Car je gol!

6

VeNLO

http://pokretpatriot.com/

Interakcija

 
UČINIO -> 980 37 100 1,639
PRIMIO <- 1,567 315 112 2,997

Dostignuća

Vingd 2,070.00
Bodovi 193.3
Analize 256 2,064.00
Ankete 1

Ocjene (5)


Respektira (4): Zagorec, Laci, Jung-fu, siouxica


Slaže se (1): Laci


Komentari (4)


super napisan tekst, poštujem i stav, ali mi totalno kvari dojam kad se sve one koji misle drugačije o monetarnoj politici proziva glupanima iliti 'lišenima pristupa elementarnoj logici zdravog razuma' siouxica 0 0 0


možda kvari dojam ali činjenice govore da je ovaj ultrafinancijski sustav dizajniran tako da će nakon osiromašenja društva i države, na red doći i oni koji danas od toga osiromašenja imaju koristi, pa ih se može slobodno čatiti tim pridjevima. Jung-fu 1 0 0


Barometar je mjesto na kojem se baš neda komentarima suprotstavljati. Tko misli da je u logici zdravg razuma, neka s te pozicije opravdava monetarni sustav pa ćemo vidjeti tko će se naći u razumskim problemima VeNLO 0 0 0


Dakako, svojim tekstom o tomu. VeNLO 0 0 0

Analiza

Nakon 24 godine samostalnosti, podvučemo li crtu i zbrojimo rezultate, teško ćemo naići na neki rezultat zbog kojeg ćemo reći - vrijedilo je poginuti za ovakvu državu. A ginulo se. Hrvatska zemlja se stoljećima natapala i hrvatskom krvlju pa je pravo čudo kako sva zemlja nije već crvena. Od krvi. Preko milijun ljudi jutros će se probuditi u siromaštvu. Ako pribrojimo nezaposlene, one s blokiranim računima, vidjet ćemo kako se za dvije trećine Hrvata svakim danom nastavlja noćna mora hrvatskog sna. Pri tom su sami krivi za izgled vlastitog života, za vlastite okolnosti jer nalazimo se u liberalnom kapitalizmu u ... više >

6

VeNLO

http://pokretpatriot.com/
 • 4
 • 1
 • 0
 • 4

Analiza

Iz chat razgovora sa Ivanom Viliborom Sinčićem je jasno da se radi o čovjeku, doduše mladom, koji ima potpuno drugi pristup potrebi političkog djelovanja predsjednika države od svih ostalih kandidata. Jasno govori o tome što bi uradio za razliku od ostalih kandidata, koji  zapravo ne nude ništa novo već govore o 'kozmetičkim' zahvatima. Sinčić ne govori suhoparnim jezikom sa puno riječi koje u konačnici ne govore ništa, već je jasan i odrješit u tome što i kako bi pokušao uraditi. Ako je istina, a zašto da mu ne bi vjerovali, da on razmišlja na tragu onoga što govore, ali ih nitko ne sluša, prof. Kulić i prof. Lovrinović, onda je već to puno, puno više od svega što nude ostali kandidati.

Činjenica da je mlad ima još jednu prednost nad ostalim kandidatima. Naime, nije objektivno imao još dovoljno vremena da se 'iskvari', a ostali kandidati su već dokazali da ih je proces kvarenja u najmanju ruku počeo zahvatati (Josipović - afera ZAMP, privilegirano povlačenja novca iz banke, Kitarović -  prešućivanje NATO statusa, Kujundžić - stranački pobjeg povrijeđene sujete, 'nije znao' ništa o tome što Sanader petlja) ili već zahvatio. Sinčić ne nudi prozirne floskule kao predizboren parole tipa - Pravi put i slično, već samo govori o onome što nije dobro, i što bi mijenjao. Sinčić zna da nisu papiri bitni, pa ne govori 'visokoumno' o mijenju Ustava, već je bitno spriječiti i sankcionirati lopovluk, i pohlepu bankarsko-novčarske mafije.

Sve u svemu, sa svim ostalim kandidatima ne možemo dobiti ništa novo i bitno korisno za zemlju i narod, sa Sinčićem ima šanse da se žabokrečina bar zatalasa, ako i ne očisti potpuno. Smeće je teško očistiti ali treba ga početi čistiti, to osim Sinčića, očito nijedan od ostalih kandidata ne namjerava.

4

Laci

Samo je glupost beskonačna

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 758 753 258 4,036
PRIMIO <- 1,016 240 72 2,589

Dostignuća

Vingd 1,250.00
Bodovi 176.1
Prijedlozi 23 6.00
Analize 468 1,216.00
Ankete 330

Ocjene (2)


Respektira (1): Zagorec


Ne slaže se (1): james49


Komentari (15)


Pa Boljunac ako je za tebe pretvorba znači - do juče bilo tvoje, a od sutra je moje bez da ti išta platim za to - onda zaista ne razumijem što pretvrba treba da znači! kako su ti međunarodnjaci baš nama preporučili pljačkaški model ??? Laci 0 0 0


Laci, pretvorba = pretvaranje OUR-a (organizacija udruženog rada) koje su bile u tzv. društvenom vlasništvu u trgovačka društva, tj u društva koja imaju temeljni određemi kapital , a tak kapital titulara , vlasnika ili vlasnike. Boljunac 0 0 0


Trgovačka društva su : d.d., d..o.o., jtd. Društveno vlasništvo je bila i ostala nebuloza - u teoriji, a u praksi je bilo - partijsko vlasništvo. Jesu li ti te stvari poznate ? Ako nisu, ne možemo raspravljati. Boljunac 0 0 0


Neznam gdje si ti radio Boljunac, pa govoriš o 'partijskom vlasništvu' ? Ja znam da smo Stamka Stojčevića otjerali u k...ac kada je htio naređivati radničkom savjetu u poduzeću, a valjda znaš tko je bio Stanko Stojčević u partiji ? Laci 0 0 0


I ne moraš mi vjerovati Boljunac, ali o trgovačkim društvima znam koliko i ti, ako ne i nešto više, jer sam ih i osnivao i zatvarao bez pomoći odvjetnika, dok se 99% 'novokomponiranih' privatnika bez odvjetnika nisu znali ni 'pokrenuti'. Laci 0 0 0

Analiza

A zašto ne bi pokušali sa Sinčićem ?

19.12.2014. 08:53

Iz chat razgovora sa Ivanom Viliborom Sinčićem je jasno da se radi ... više >

Analiza

Dok izbornu gledam silnu reklamu

ja zdvojan stojim u dvoumlju živu.

I s lijeva i s desna slušam galamu,

koga da biram u ozračju sivu?

Da li da biram kraljicu nama?

Ženu i majku, al kakvu po znanju?

Hoće li moći, hoće li smjeti,

hoće li ona biti u stanju?

Il da se možda odlučim za Ivu?

Da opet svira po notama znanim,

da regiju mrtvu održava živu

provodeć ciljeve silama stranim?

Dal možda Milana kamenih gena

kom ambicija silna viri iz oka,

što dojam ostavlja da je ko stijena

al pomalo kao da gleda s visoka?

Il izbor je onaj junoša mladi

sa vatrom u srcu i zbrkom u glavi,

koj sklon je gužvi i javnoj paradi?

Dal može to biti odabir pravi?

Da li muškarci il sjaj jedne žene?

Kaos u glavi ne da se skriti.

Srce tad reče – poslušaj mene,

tek takav odabir pravi će biti!

2

Django

Django ne plaća kartu! Django ima pokaz!

Interakcija

 
UČINIO -> 255 21 24 365
PRIMIO <- 248 43 10 432

Dostignuća

Vingd 253.00
Bodovi 126.7
Prijedlozi 4 8.00
Analize 38 239.00
Ankete 77

Od istog autora

Ocjene (7)


Komentari (5)


Dobrodošao na barometar! Respekt dobrodošlice za trud uložen u ovu pjesmu, izmamila mi je osmijeh, iako ne znam koliko se to može okarakterizirati kao analiza :) ivan94 1 0 0


:), nije baš analiza, kratko, al' pronicljivo! damir_pacek 0 0 0


odlična:) a kad bi još sad pala i analiza mladog junoše i njegovih kapaciteta bilo bi još bolje:)) siouxica 0 0 0


dokaz da se i sa malo riječi može puno reći, nije mi jedino jasno za koga 'kuca' srce od Djanga ? Laci 0 0 0


Laci, ja sam shvatio, za nikoga. Pametan čovjek! damir_pacek 0 1 0

Analiza

Quatrilema croatica

18.12.2014. 19:12

Dok izbornu gledam silnu reklamu ja zdvojan stojim u dvoumlju živu. I ... više >