Analiza

Shvaćaju li MOSTovci značenje riječi "dosljednost"?

18.12.2015. 11:17, Je li Milanović ispao iz igre za formiranje vlade ili se ponovo u nju uspio vratiti?

Konzistentnost? Ma ne... možda koherentnost? A perzistentnost? Ili ipak konzekventnost? Nisam siguran, doista nisam; kad nisam slušao mater i obrazovao se; što je od navedenoga najbolji sinonim za hrvatsku riječ dosljednost, a stvarno bih želio pomoći članovima Nacionalnog vijeća MOSTa nezavisnih lista koji tu riječ često koriste iako je, očito, ne razumiju. Primijetili ste da ne tražim hrvatske, narodne, obične i neobrazovane istoznačnice poput, na primjer, ustrajnost, postojanost ili vjerodostojnost... nema efekta, treba ostavljati dojam stručnosti jer MOST je i izgrađen samo na dojmu. Zar si ne tepaju vlada stručnjaka? Na što bi taj dojam o stručnosti sličio da pričaju o (korjenitim) promjenama ili preustroju umjesto o "reformama"?

Eh, da bar kao svi pametni političari oportuno izbjegavaju tu riječ... ali ne, oni žele biti dosljedni pa to ti je. I jesu dosljedni, odnosno bit će ako uspiju reformirati značenje te riječi.

Evo na primjer, da mi je samo jedna jedina kuna za svaki put kad sam čuo ili pročitao kako MOSTovce ne zanimaju fotelje i pozicije imao bih ove godine božićnicu značajno veću od prosječne hrvatske plaće. A onda, kao grom iz vedra neba, je članica Nacionalnog vijeća MOSTa Ružica Vukovac objelodanila na koje fotelje u izvršnoj vlasti računaju:
• Ministarstvo uprave (jer su pokretači reformi i žele da se one zaista provedu)
• Ministarstvo poljoprivrede (budući da ih je dosta iz Slavonije)
• Ministarstvo regionalnog razvoja (bi vezali s Ministarstvom poljoprivrede)
• Ministarstvo financija
• Ministarstvo pravosuđa (u kaotičnom je stanju, a temelj za buduće investicije je pravna sigurnost)
• Ministarstvo zaštite okoliša
• Ministarstvo turizma (povezali bi sa Slavonijom da dobiju plavo zelenu Hrvatsku)

Ma ne, nisu to ministarstva koja žele, nego ona koja su vezana za reforme koje su pregovarali pojasnio je izjavu kolegice MOSTovac Tomislav Panenić, a onda opet – bum! Umjesto da je, kako smo od MOSTovaca navikli, demantira, on je popis nadopunio s još dva najnužnija ministarstva; vidio sam ga na trenutak kako dominantno maše kažiprstom uz duboki mentorski "što ću ja s tobom" uzdah izgovarajući u pola glasa "Ružice, Ružice..."; koja je propustila spomenuti:
• Ministarstvo gospodarstva
• Ministarstvo poduzetništva

Bilo bi neozbiljno reći da ćemo sva ta ministarstva ostaviti drugima, ne bismo bili vjerodostojni u reformama za koje se zalažemo, sasvim je logično zaključio. Pa naravno gospodine Paneniću... ma dajte molim vas, što pričate... bilo bi ne samo neozbiljno nego i nedosljedno.
Eto neplanirane pomoći! Definicija prva, inverzna: Ove brojne fotelje koje sada MOSTovci traže, a "nisu im bitne" predstavljaju suprotnost značenju riječi dosljednost.

Iznenađuje, već sam spomenuo, da gospodin Panenić nije demantirao gospođu Vukovac jer su od izborne noći dosljedni ponajviše u demantiranju:
» Demantirao je Božo Petrov da je znao kako će se Drago Prgomet sastati sa Zoranom Milanovićem iako je dan prije izjavio, nakon što je upoznat s održavanjem sastanka, kako je MOST i dalje homogen te da među njegovim članovima nema govora o raskolu... a onda dao Prgometu nogu.
» Neki su MOSTovci potvrdili, a neki demantirali da je Drago Prgomet pozvan na jedan sastanak Nacionalnog vijeća nakon izbacivanja.
» Božo Petrov je prvo neutemeljeno napao novinarku Slobodne Dalmacije da je izmislila razgovor sa Stipom Petrinom pa joj se ispričavao i onda demantirao Petrinu.
» Nakon toga je došao cijeli kupus od izjava i demantiranja, čak uz davanje izjava USKOKu, o temi kome je od MOSTovaca i što nudio SDP za prelazak.
» Opet dolazimo do Ružice Vukovac (one s početka koja je zapasala mandate) koja je demantirala bivšeg supruga, odnosno medije, sebe, ili koga već(?) klasičnom "optuži bivšeg supruga" izjavom (UPOZORENJE: preosobno, prepatetično i preljigavo za čitanje) kako je bivši suprug na njeno ime otvorio ugostiteljski obrt, a onda bez ikakvog upozorenja u jednom trenutku je prestao plaćati poreze, doprinose i režije za navedeni lokal, bla, bla, bla... A onda je; neki stvarno ne znaju kad treba šutjeti... onaj tko na ovaj način i u ovu svrhu stavi svoju intimu na tepih ne zaslužuje ništa drugo nego nabijanje na javni stup srama; dala najgori razlog za razvod braka u povijesti, evo citat: "Primitkom prve tužbe protiv mene od nadležnih tijela za navedena dugovanja, iako sam bila nezaposlena studentica i majka dvogodišnje djevojčice, zatražila sam razvod od supruga i time je naš brak bio završen." Zbog suprugovih poslovnih problema – noga? A u dobru i zlu? A dijete? Žena, majka, kraljica... Naježim se kad pomislim na božićne praznike, toplinu doma i opušteno, slatko blagdansko okružje, a onda, iznenada kako to biva, dječja usta progovore "Mama, zašto ste se ti i tata rastavili?", "Zbog poreza dušo... znaš, pile, dobila sam tužbu nadležnih tijela pa..." Tom djetetu treba zabraniti pristup internetu do punoljetnosti, da ne nabasa na mamine izjave.
» Prvo su objavili pa demantirali pa demantirali demanti, odnosno potvrdili tajni sastanak dijela preostalih MOSTovaca kao reakciju na izjavu Božu Petrova o mogućim novim izborima ("novi izbori" i "koalicija" su nepoželjne riječi za MOST kao što su "reforme" i "reformska vlada" poželjne, pr. B.T.).
» Više puta je demantirana i obvezujuća izjava Bože Petrova predizborno ovjerena (dojam je sve, sjetite se) kod javnog bilježnika... zato će Hrvati godinama biti podijeljeni oko značenja još jedne riječi – koalicija.

Vrijeme je za definiciju drugu: MOSTove glupe izjave pa njihovo demantiranje predstavljaju značenje riječi dosljednost.

Idemo odmah i na definiciju treću, direktnu, neosuđujuću, ali... i inverznu: Promjena prezimena visokopozicioniranog člana MOSTa samo kako ne bi ostavljao dojam pripadnika nacionalne manjine predstavlja suprotnost značenju riječi dosljednost.

Za kraj malo o budućnosti (o futuru... isprika stručnjacima MOSTa). Ako nakon vašeg ultimatuma u kojem stoji: "MOST je zamolio odgovor obiju strana do ponedjeljka 15. prosinca, a nakon toga započet će priprema za konstituiranje Hrvatskog Sabora i formiranje Vlade s onom stranom koja prihvaća ponuđeni model s neutralnim premijerom." i jasne, nedvosmislene odbijenice SDPa i koalicije Hrvatska raste ponovno uključite navedenu koaliciju u pregovore, nikad nećete shvatiti značenje riječi dosljednost.

Interakcija

 
UČINIO -> 271 9 - 534
PRIMIO <- 601 100 106 1,680

Dostignuća

Vingd 542.00
Bodovi 119.1
Analize 110 542.00
Ankete 20

Ocjene (6)


Respektira (3): IDujas, Refamolitelj, Gospon_Fulir


Ne slaže se (3): ivomaric, Analyst, Gospon_Fulir


Komentari (28)


I da... sto ih je vise protiv mene, ja sam motiviraniji... dvojica su tek za zagrijavanje :-) Samo dajte !!!! :-) Gospon_Fulir 0 0 0


Znate vi to bolje @BT. Ovo karikiranje ili kako vi to nazivate "duhovitost" je u najmanju ruku patetično... Do sada ste koristili bar neke argumente protiv Mosta, izgleda da ste ih ispucali, pa sad kupite medijsko smeče i "istine" sa portala. Analyst 0 0 0


Ako vam je bio cilj da isprovocirate što veći broj komentara, onda ste uspjeli, ali to ne podiže kvalitet same analize. Očekujem sljedeću analizu...:-) Analyst 0 1 0


@Analyst Žao mi je što ti se analiza ne sviđa, ali mi je i drago što misliš kako mogu bolje. Nažalost ovo je oko mog maksimuma pa... svejedno hvala. A što se tiče licemjerja, teško je "ispucati argumente". To je malignom, buja. Nažalost... BorisTraljic 0 0 0


Samo mi nije jasno odakle ova etiketiranja navoda? "Trač" i "medijsko smeće"? Ovo je sve bilo i na TVu, imate na YouTubeu, nije izvađeno iz konteksta. Zaključak: ONO ŠTO MOSTovci IZJAVLJUJU IZGLEDA KAO TRAČ, MEDIJSKO SMEĆE. To su rekli!? Ma lažu nas BorisTraljic 0 0 0

Analiza

Shvaćaju li MOSTovci značenje riječi "dosljednost"?

18.12.2015. 11:17, Je li Milanović ispao iz igre za formiranje vlade ili se ponovo u nju uspio vratiti?

Konzistentnost? Ma ne... možda koherentnost? A perzistentnost? Ili ipak konzekventnost? Nisam siguran, doista nisam; kad nisam slušao mater i obrazovao se; što je od navedenoga najbolji sinonim za hrvatsku riječ dosljednost, a stvarno bih želio pomoći članovima Nacionalnog vijeća MOSTa nezavisnih lista koji tu riječ često koriste iako je, očito, ne razumiju. Primijetili ste da ne tražim hrvatske, narodne, obične i neobrazovane istoznačnice poput, na primjer, ustrajnost, postojanost ili vjerodostojnost... nema efekta, treba ostavljati dojam stručnosti jer MOST je i izgrađen samo na dojmu. Zar si ne tepaju vlada stručnjaka? Na što bi taj dojam o stručnosti sličio da pričaju ... više >

 • 3
 • 0
 • 3
 • 28

Analiza

Teško je razumjeti koji i kakvi su to poticajni motivi koji vode bivšeg premijera u postupcima koje svakodnevno pratimo. Odgovorit će netko, pa nema tu nikakve tajne, ta vlast je prevelika slast. Pogledajmo onda na konkretnom primjeru Zorana Milanovića da li se to može lakonski reći ili ipak treba proanalizirati postoji li neka konkretnija, čvršća zakonitost koja ga vodi. 

Uz trunčac više literarnog dara ovo bi mogao biti uvod u razradu teorije zavjere R. brownovskoga tipa, ali istinska analiza će pokazati da se sve svodi na drugu rečenicu ovog teksta.

Stalni obrati u stavovima, a koji su naročito eskalirali nakon poslijednjih konzultacija kod predsjednice zapravo i nisu obrati, nego kontinuitet odnosa Z.Milanovića prema Mostu od prvog dana nakon izbora. Iako su do tog zaključka došli mnogi čije djelovanje je dostupno u javnom prostoru (novinari, politički analitičari i dr.), postojano si svaki puta ponovno dozvoljavamo da nas spinaju,vraćaju na početak, jer Milanović je upravo sada odlučio podržati sve zahtjeve Mosta, pa i više od toga, pa i unatoč odlukama Gl. odbora, Predsjedništva, organa koalicijskih patuljaka, otvorene mržnje HNS-ovskih sinekuraca prema Mostu...

U čemu je kontinuitet djelovanja Z. Milanovića prema Mostu najizraženiji? I to ne od prve večeri u intimi s Prgometom, već po vlastitom priznanju koje mu je izletilo ("od Prgometova izlaska iz HDZ, čuli smo se 30,50 puta"), od puno ranije. Znači, još u predizborno vrijeme Milanović je imao potencijelno kukavičje jaje u Mostu, iz kojeg je ptić prokukao dan, dva nakon izbora, ali nije uspio u potpunosti razvaliti Most, odnosno u mjeri koja je Milanoviću bila potrebna za sastavljanje saborske većine. Znači, od prvog trenutka jedini pravi cilj Milanovića je pod svaku cijenu razlomiti Most, jer time jednim udarcem najvjerojatnije osigurava sastavljanje saborske većine s potrebnim komadićima Mosta i gotovo sigurno spriječava Domoljubnu da dođe do iste. Niti u jednom trenutku mu nije trebao kompletan Most, nego dapače što slabiji po mogućnosti raskomadan čiji će se komadići samo uklopiti u glasačku makinu. Reforme koje predlaže Most su mu apsolutno neprihvatljive iz nekoliko osnovnih razloga. Na čemu je gotovo vodio izbornu kampanju nego na plašenju sveg glasačkog puka škarama ( u rukama TK ), odnosno prevedeno na jezik svojih simpatizera i partnera u koaliciji, ostanak bez unosnih,ranije dogovorenih uhljebničarskih sinekura? Kako smiruje pobunjene koalicijske patuljke zasada je tajna, ali mišljenja sam da oni dobro znaju da nema niti trunka istine u njegovim naizgled darežljivim ponudama Mostu.

Kako si Milanović može dozvoliti takvo ponašanje, ne bojeći se da će se Most jednostavno okrenuti prema HDZ-u? Jer su mostovci sigurno svjesni njegovih namjera, rekao bih, od samoga početka. Prvo, Most je u delikatnoj situaciji, jer mu je temelj izborne platforme NE HDZ/SDP i to ZM bahato koristi. Kako je Hrvatska malena zemlja i svi se međusobno poznaju, ZM sigurno ima informacije da još poneko iz Mosta ne može vidjeti TK/HDZ niti nacrtane, pa ih ovakvim pretumbacijama stalno važe, a istoga su sigurno i sami mostovci svjesni.

Mislim da je to jedino logično objašnjenje ponašanja u kojem jedan dan nekoga proglasiš podržavateljima rasista, fašista, lopova, a drugi dan mu nudiš mjesto premijera Hrvatske. Jer apsolutna odbijenica ZM-a jedina oslobađa ruke mostovcima da uđu u suvlašće s HDZ-om i njihovim patuljcima i to ZM dobro zna.

Tako, koliko god postupci ZM-a izgledali gotovo za neku dijagnozu, meni se čini da se ove razine podlosti i perfidnosti ne bi postidjeli povijesno značajniji od ZM, ali svakako njegovi uzori, nabrojat ću najpoznatije: Goebels, Berija, Ranković.

Rasplet će ipak ovisiti o ustrajnosti Mosta, što znači da homogeni predstavljaju snagu i ako su toga svjesni neće dati Milanoviću da ih razlomi, a niti poslije u vlasti HDZ-u da ih proguta. Jer baš je to ono (uz reforme) što im je donijelo, usuđujem se reći pobjedu za cijelu Hrvatsku, a ne samo za njih kao političku opciju.

Interakcija

 
UČINIO -> 219 8 2 254
PRIMIO <- 14 1 - 18

Dostignuća

Vingd 15.00
Bodovi 64.6
Analize 3 15.00
Ankete 96

Od istog autora

Ocjene (5)


Respektira (5): Alumnus, Dirk15, siouxica, Gospon_Fulir, Kokach


Komentari (7)


će MOST ići s domoljubnom jer sad je više nego oćito da nisu jedinstveni, budimo pošteni niko ko drži do sebe ne bi trpio "ovakva" ponižavanja od ZM i nakon svega još ga pozivao na pregovore. Kokach 0 1 0


Ja bih volio da mi netko objasni tko ce normalan na novim izborima glasati za Milanovica..? Kao sto napisah ranije, štakor u brodskoj kaljuzi ima vise integriteta i dostojanstva od ZM. Nije Milanovic za dijagnozu, nego oni koji ga (jos) podrzavaju. Gospon_Fulir 0 0 0


Iskreno, da je Zoran Milanović imao dostojnog protivnika, pravog političkog rivala, zajedno sa koalicijskim partnerima ne bi dobio više od 40 mandata. msesar 0 0 0


dobra 'dijagnoza' i tekst:) jedino mi dojam kvari ovo s goebelsom na kraju - osim ako mi nije promaklo ZMovo priznanje da mu je ta ekipa uzor, to je na razini dnevno i direktno.hr-a... siouxica 0 0 0


@siouxica prihvaćam kritiku , ma zapalio sam se.odsada se kontroliram.hvala Refamolitelj 1 0 0

Analiza

Teško je razumjeti koji i kakvi su to poticajni motivi koji vode bivšeg premijera u postupcima koje svakodnevno pratimo. Odgovorit će netko, pa nema tu nikakve tajne, ta vlast je prevelika slast. Pogledajmo onda na konkretnom primjeru Zorana Milanovića da li se to može lakonski reći ili ipak treba proanalizirati postoji li neka konkretnija, čvršća zakonitost koja ga vodi. Uz trunčac više literarnog dara ovo bi mogao biti uvod u razradu teorije zavjere R. brownovskoga tipa, ali istinska analiza će pokazati da se sve svodi na drugu rečenicu ovog teksta. Stalni obrati u stavovima, a koji su naročito eskalirali nakon ... više >

 • 5
 • 0
 • 0
 • 7

Analiza

Milanović je u 48 sati sam sebe pretvorio u poraženog očajnika

17.12.2015. 10:53, Je li Milanović ispao iz igre za formiranje vlade ili se ponovo u nju uspio vratiti?

Zoran Milanović, ponedjeljak: 'Karamarko i ja smo jedini legitimni kandidati za mandatara'

Zoran Milanović, srijeda: 'Nismo protiv da Božo Petrov bude mandatar Vlade'

Kažu da vrijeme leti i da prođe kraj vas da ni ne shvatite. Ali, ipak, 48 sati je očito dovoljno vremena u životu Zorana Milanovića za jedan kopernikanski obrat, od isključivosti kandidiranja samo sebe i Karamarka za premijera pa do praktički pozivanja i zadirkivanja Petrova da preuzme tu funkciju. Možda u sljedeća dva dana Milanović, nakon promišljanja, potpuno prihvati i nestranačkog kandidata za premijera. Pa zašto ne, ako natezanje još malo potraje možda se Milanoviću omili i neki hibrid prijedloga u kojem bi jedan tjedan vladao on, jedan Karamarko, jedan Petrov, a jedan nestranački kandidat pa da na kraju mjeseca građani kao u realityu glasaju tko je taj mjesec bio najbolji. 

Ovakvo rasipanje obraza ruši sliku o Milanoviću više od svih činjenica o neefikasnosti njegove Vlade, svih priča o bahatosti i nepoštivanju ovih i onih institucija države koje nisu napravile ništa da bi poštovanje zaslužile, ovakva retorika jednostavno nije ono što sam mislio da Zoran Milanović je. Nemam neko mišljenje o njegovim sposobnostima vođe i političkim znanjima, ali realno, za biti premijer Hrvatske znanje i nije neki uvjet. Nemam neko mišljenje o njegovim kvalifikacijama za premijera jer karijera u diplomaciji nije nikakva preporuka za voditi državu. Nemam neko mišljenje o njegovom okretanju glave i zatvaranju očiju na razne svinjarije koje njegovi ministri provode po Hrvatskoj, od predstečajne nagodbe, do teroriziranja poreznih inspektora nad malima, pa do sumnjivih pogodovanja u gotovo svim resorima. Ali, imao sam kakvo takvo mišljenje o Milanovićevoj sposobnosti da javnim nastupom ponizi sugovornike i dokaže da, iako prekapacitiran funkcijom, na polju neke opće inteligencije i karizme, može biti koplje iznad onih koji mu oponiraju. Kad izvodi ovakve obrate, kad savija kičmu samo da bi 'ostao u igri', ostaje samo dojam jadnika koji je poražen, ali to ne želi priznati. A to nije Milanović koji je vedrio i oblačio, više oblačio, Hrvatskom posljednje četiri godine. 

Nema ništa loše u tome da, ako ste političar, želite na vlast. Dapače, bilo bi prilično luzerski miriti se sa statusom oporbe ako postoje načini održati se na vlasti. Jasno je i da se u toj borbi sredstva ne biraju, a da su moguće i jako čudne kombinacije kako se vlasti dokopati. No, ono što si političar nikako ne bi smio dozvoliti je da sam sebi skače u usta, da krši vlastite javno izrečene riječi ili stavove svoje stranke. A upravo to radi Milanović i to u jako kratkom vremenskom roku čime daje dojam a) čovjeka koji je izgubio kompas i b) čovjeka koji očajnički želi na vlast. Izgubljeni kompas nikog ne impresionira, a  nitko ne voli ni očajnike. 

Vjerujem da onaj bahati 'građanin Milanović' kipi od želje da javno saspe u lice MOST-u sve što zaista misli o njima. Novinski naslov tipa 'Zoran Milanović: MOST je smeće i pun kufer mi ih je' bi Milanoviću bio najljepši božićni poklon i olakšanje za dušu. Na njegovu žalost, MOST mu još treba i ne smije javno iskakati sa svojim mišljenjem, pa onda svoj gnjev kanalizira na staru metu i priču opet okreće na zločinačke organizacije, fašiste, naciste i slično. Lako je udariti po HDZu, ali o HDZu se u ovoj priči uopće ne radi. HDZ je objekt u priči oko slaganja vlasti, stranka koja vreba svoju priliku i koja se kao priljepak MOSTu želi domoći vlasti. Dojam je da bi Karamarko javno potpisao i odluku da mora kao član vlasti nositi one velike klaunske cipele i crveni nos samo ako bi to bio uvjet MOSTa za sklapanje saveza za vladanje sa njegovom opcijom. MOST je, očito je, subjekt radnje i ono tijelo na koje bi Zoran Milanović trebao usmjeravati svoju retoriku, bila ona pozitivna ili negativna. 

Ovakvim promjenama raspoloženja i pokazivanjem slabosti, Milanović samo daje municije MOSTu da ga rade medijskom budalom, pred njega stavljaju svaki put neki drugačiji zahtjev, kao da imaju neku internu okladu da vide kako daleko će ići sa popuštanjem. Postaje sve više kristalno jasno da jezgra MOSTa ima jedan plan od početka, a to je simbioza na vlasti sa Domoljubnom koalicijom, ali pod uvjetima koji ne bi učinili Karamarka alfom i omegom vlasti nego MOST ravnopravnim partnerom. Zoran Milanović to sigurno vidi i osjeća, ali ne reagira jer još uvijek pokušava biti klasičan hrvatski političar, onaj koji se grčevito bori za vlast i koji radi svaki kompromis mogući samo da se održi. 

Možda bi prava reforma bila jedino da se prekine sa farsom, da se Milanović drži svog bahatog stava kojeg je imao cijelu karijeru premijera i lijepo kaže MOSTu kamo da ide sa svojim zahtjevima i svojim uvjetima. Ako je istina da ga tripartitna vlast ne zanima i da ne želi i ne može funkcionirati sa HDZom, onda dileme ne bi ni smio imati. Da li će MOST koalirati sa HDZom nakon dugačkih, ali pomirljivih i kompromisnih pregovora ili nakon jasne i grube SDP-ove odbijenice ovakvoj farsi, na koncu bi trebalo biti svejedno. Milanović će na kraju ispasti gubitnik izbora ovako ili onako, ostaje mu samo mogućnost izbora - hoće li otići kao desperado koji odlazi pod svojim uvjetima ili kao očajnik bez kičme kojeg će Petrov i Karamarko šutnuti u guzicu i zalupiti vrata za njim.

Možda je za daljnju karijeru političara i čelnika SDP-a to i svejedno, ali za Zorana Milanovića, čovjeka koji se mora pogledati svako jutro u ogledalo, nije. Ne može kriviti HDZ i Petrova što je došao u ovu situaciju, za to ima za kriviti samo sebe i svoje odluke o postavljanju kabineta koji ga je doveo do toga da u četiri godine izgubi oko 20% podrške i da bude označen kao mandatar Vlade 'puževih koraka'. Možda bi se sa tim čovjekom u ogledalu lakše suočio ako otiđe sa stilom, tako da jasno svima kaže što zaista misli o njima. U političkim igrama ionako nije najjači.

5

Mac316

Kneel before your master

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 88 54 100 783
PRIMIO <- 1,013 285 123 1,828

Dostignuća

Vingd 1,405.00
Bodovi 174.0
Analize 143 1,380.00
Ankete 47

Ocjene (11)


Komentari (8)


@RepopeR, bacih pogled na predloženi članak. Da li je to novinarstvo ili spletkaroško , političko podzemlje? Da li nas oni smatraju apsolutnim tutlekima ili takve informacije ipak jedan dio javnosti kupi?Dali to Partija orkestrira u cilju ostanka... Refamolitelj 0 0 0


..na vlasti.Jednim udarcem, istovremeno granatiraju Most i pokušavaju kod njih otvoriti vrata, koja su jučer zalupili. Kada će mostovci shvatiti ono što je bilo jasno već s Prgometom? Ili i oni čekaju povoljniji trenutak da se izvuku iz zagrljaja? Refamolitelj 0 0 0


Mene samo zanima koji to gradjanin RH nakon ovog moze istinski zeljeti da mu Milanovic bude u Vladi?!? Pa makar i kao portir. Takve bi trebalo poslati na promatranje. Brodski stakor u dnu kaljuze ima vise dostojanstva i integriteta od tog lika... Gospon_Fulir 0 0 0


NIje on bio premijer vlade puževih koraka već,nažalost,vlade mega obmana i kriminala. DUUDI - 16 milijardi kuna manjka. Zenga2 0 0 0


DUUDI -16 milijardi mnajka, a ovaj Zoki priča o kriminalnom HDZ-u ?! Nema tu kod SDP-a pameti, samo beskonačnog štetočinstva. Laci 0 0 0

Analiza

Milanović je u 48 sati sam sebe pretvorio u poraženog očajnika

17.12.2015. 10:53, Je li Milanović ispao iz igre za formiranje vlade ili se ponovo u nju uspio vratiti?

Zoran Milanović, ponedjeljak: 'Karamarko i ja smo jedini legitimni kandidati za mandatara' Zoran Milanović, srijeda: 'Nismo protiv da Božo Petrov bude mandatar Vlade' Kažu da vrijeme leti i da prođe kraj vas da ni ne shvatite. Ali, ipak, 48 sati je očito dovoljno vremena u životu Zorana Milanovića za jedan kopernikanski obrat, od isključivosti kandidiranja samo sebe i Karamarka za premijera pa do praktički pozivanja i zadirkivanja Petrova da preuzme tu funkciju. Možda u sljedeća dva dana Milanović, nakon promišljanja, potpuno prihvati i nestranačkog kandidata za premijera. Pa zašto ne, ako natezanje još malo potraje možda se Milanoviću omili i ... više >

5

Mac316

Kneel before your master
 • 8
 • 3
 • 0
 • 8