Analiza

Bogu hvala da ih nema 200 !

03.04.2017. 14:38, Je li 'Lex Todorić' pravi odgovor države na krizu u Agrokoru?

Možda je bilo pretjerano i "zločesto" kada se tvrdilo da je Franjo Tuđman zamislio novu, neovisnu Hrvatsku kao leno 200 obitelji koje će on odabrati, pri čemu u feudalizmu to znači zemljišno dobro što ga vladar ili velikaš podjeljuje vazalu uz uvjet da primatelj izvršava određene obveze prema davatelju (feud), ili po drugoj definiciji je » leno • imenica koja znači: Zemlja ili imanje koje su u Srednjem veku vladari darivali svojim zaslužnim ratnicima (vazalima, kletvenicima) uz obavezu da im ovi budu verni i odani u službi (jedan od osnovnih pojmova srednjovekovnog društvenog uređenja-feud). Tvrdilo se da je njegova zamisao bila da će ovi preko noći obogaćeni potom početi misliti o tome kako da se pobrinu i za ostale u Hrvatskoj, posebno za "stoku sitnih zuba".

Todorić je, sad je to kristalno jasno, bio jedan od tih "odabranih", kojih srećom nije bilo 200 već možda kojih dvadesetak, inače bi sada cijela Hrvatska "marširala s "gaćama na štapu". Nije nimalo čudno da je Franjo Tuđman možda čak i razmišljao na takav naivan način, misleći da će oni kojima će se "omogućiti" da se obogate preko noći, na lak način, dobivajući u vlasništvo nizašto ono što su stotine i stotine tisuće Hrvata stvorili svojim rukama,svojim znanjem i svojim znojem, pobrinuti o tome da što veći broj Hrvata može svojim rukama i svojom "glavom" zaraditi za pristojan život sebi i svojoj obitelji. Čovjek o gospodarstvu, o ekonomiji, o novčarstvu nije imao više pojma od neke kumice sa Dolca, koja je prodajom na dolcu hranila svoju obitelj, djecu i unučad. Ali je Franjo Tuđman grdno pogriješio što je oko sebe skupio gomilu "domoljuba", koji su ga uvjeravali da je veliki vojskovođa, te da mu je zadatak pobijediti agresora, i stvoriti novu neovisnu Hrvatsku, a za to vrijeme oni će pobrinuti za sve ostalo. I kad je on u to povjerovao počelo je "čerupanje" Hrvatske od strane Todorića i njemu sličnih "domoljuba", koji su poput "hijena" odn. "šakala" nasrnuli na Hrvatsku, i dok su dečki bili na bojišnicama počeli, a nakon njihovog povratkla sa bojišnica završili posao prisvajanja onoga što im ni po kojoj logici nije pripadalo. Povratnici sa bojišnica ne nalazeći više svoja radna mjesta, svoja poduzeća, bili smireni preranim umirovljenjima, a "ulice su se napunile" s onima koji su "nogirani" iz uništenih poduzeća. I počela je era vladavine novostvorenih tajkuna, od kojih većina nije znala što uraditi sa onim što su dobili, pa su pobrinuvši se za svoje osobne račune, pustili da propadne sve što su dobili. Kutle će u hrvatskoj povijesti ostati "svijetli" primjer toga kada nekome daš nešto, a on nije dostojan toga da to dobi.

Todorić je bio lukaviji i "pametniji" od Kutlea, pa je potiho i polako grabio sve do čega j emogao doći uz pomoć političkih sponzora, i izuzećem od toga da zakoni RH važe i za njega, kao i za sve ostale. Posjede, tvrtke, kredite i privilegije je dobivao "gratis", obveze prema državi i dobavljačima mogao je NE izvršavati godinama, jer ga nitko nije kontrolirao  "kako BOg zapovijeda", već kako "tatek" zapovjeda". Todorić je mogao poslovati kako su sem njega mogla poslovati samo još nekoliko "sposobnih" poduzetnika. Ostali naivci koji su povjerjovali  da je u Hrvatskoj počela era kompetitivnog i slobodnog poduzetništva, mogli su samo "skupljati mrvice" sa hrvatskog gospopdarskog stola, preživljavati ili propadati, bez da za njih netko brine.

No desio se u Hrvatskoj i jedan Pevec, koji je uspješno poslovao i rastao. Ne vjejrujem d aje do imovine došao na nepošteniji nečin od Todorića, ali je jednog momenta nekom zasmetao. Otjeran je u stečaj, razvlašćen, ostao je bez svoje imovine, i pod stečajnim upraviteljem je Pevec opet oživio, i posluje uspješno, djelatnici nisu na ulici, police su pune robe. Sve ostalo u svezi Peveca je samo "tehničko pitanje". Nitkom nije pala na pamet formulacija da je Pevec "sistemski" važan.

I desi se Agrokor ! Zapravo recimo otvoreno desilo se da je postalo javno poznato ono, što se smijelo samo tiho govoriti, desilo se da je postalo jasno da je Car (Todorić) gol ! I umjesto da se primjeni oprobana formula iz Peveca, da se Todorić izvlasti, da se proglasi stečaj Agrokora, i da se Todorićeva "mafijaška" ekipa zamijeni sposobnim upravljačkim kadrom, kao u slučaju Pevec, i nastavi poslovanje bez odpuštanja zaposlenika, počinje kuknjava i briga za 40 000 zaposlenika, briga za dobavljače kojima nije plaćeno tko zna koliko, briga za banke koje su davale kredite na "lijepe oči" i lažna financijska izvješća, i briga za tim da se slučajno ne povrijedi Ustav RH, glede "nedodirljivosti" privatnog vlasništva !

Lex Todorić NIJE pravi odgovor države na krizu u Agrokoru, kao što ni Lex Perković nije bio pravi odgovor države na tobožnju zaštitu svoje suvjerenosti. U slučaju Lex Perkovića se želejelo braniti udbaškog nasilnika, koji možda previše zna, pa može nauditi nekome tko je danas "veliki domoljub", a u slučaju Lex Todorić se želi braniti nesposoban, neuspješan i krajnje pohlepan nadripoduzetnik, koji je glavninu svoga novca, kako izvješćuju mediji, sklonio u Nizozemskoj. Uzimajući kredite kojem nije ni mislio otplaćivati, uzimajući robu od dobvaljača, koje nije ni mislio plaćati, banke varajući lažnim financijskim izvješćima, a dobavljače lažnim obećanjima, godinama je poslovao mimo svih normalnih poslovnih i zakonskih pravila, imajući "pokroviteljstvo" politike, pa nije ništa čudno da ministar Vlaho Orepić govori:"Ako je Agrokor falsificirao likvidnost, onda su uprava i Todorić klasični lopovi !". A prema izjavama ruskih bankara Todorić je to radio godinama. To što su bankari ispali glupi imprevareni, ne mijenja činjenicu da stoji ono što Orepić govori ! Lopov je lopov i onda ako vam mukrade nešto iz stana, jer ste ga ostavili s otvorenim vratima !

Čini se da je od strane Planekovića, M.Dalić i oportunista u Vladi nametnuta lažna dilema: Ako ne spašavamo Todorića, nastradaće zaposlenici !, i dodatna lažna tvrdnja: Ne može se dirati u privatnu imovinu Todorića ! To su dvije laži koje "ni pas maslom" ne bi mogao pojesti. Jer Todorić se svjesno zaduživao, izvlačio novac iz Agrokora na svoj privatni račun u Nizozemskoj ili već kojekuda, niti ne namjeravajući vratiti kredite, a dobavljače je doslovno potkradao ne plaćajući preuzetu robu. Dodamo li tome nerazjašnjen kriminal oko nestanka žita iz silosa, za koji se sumnjiči Todorić, te fabriciranje lažnih financijskih izvješća, nezakonito plaćanje zaposlenika bonovima Konzuma, lažnu uknjižbu vlastitog dvorca kao hotel, te netransparentno korištenej državnih poticaja za poljoprivredu, vjejrojatno na štetu malih poljoprivrednika i državnog proračuna, te još puno nezakonitosti koje će se tek kasnije otkriti, kao što su korumpiranje državnih dužnosnika, inspekcija i kontrolnih organa, dobija se slika, kako Vlaho Orepić govori - Klasičnog lopova !

Zaključak bi trebao biti: Valja pomoći da Agrokor nastavi poslovati, i da zaposlenici ne ostanu bez posla, ali se to NE SMIJE raditi nikakovim zakonom koji bi Todoriću oprostio dugove, i dovelo da prođe bez ikakve konsekvencije, kaom da je radio najpoštenije, te još zaradio na ovom organiziranom lopovluku, u organizaciji Todorića i svih onih koji su mu u tome pomagali ! I zamislite koja je bilas paradigma po kojoj su poslovali u Agrokoru, kada danas ne bez razloga postavši ministar financvije Zdravko Marić kaže: "Nisam izrađivao financijska izvješća u SAgrokoru '!". To je neviđeni bezobrazluk, usporediv jedino sa tim kada bi naručitelj plaćenog ubojstva rekao: "Ja nisam nikoga ubio1". Što je i točno, ali je on naredio i plaćao ubojicu, kao što je i nevjerojatno da je Zdravko Marić u Agrokoru bio financijski direktor, a da nije znao kakva se financijska izvješća rade ?! 

Ako u Saboru svi, sem HDZ-ovih "zombi glasač", dopuste da Lex Todorić bude spašavanje Todorića od toga što je svjesno učinio vlastitoj tvrtci, dobavljačima, bankama i državi, onda...neka Bog čuva Hrvatsku !

5

Laci

Samo je glupost beskonačna

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 758 753 258 4,036
PRIMIO <- 1,016 240 72 2,589

Dostignuća

Vingd 1,250.00
Bodovi 176.1
Prijedlozi 23 6.00
Analize 468 1,216.00
Ankete 330

Ocjene (1)


Respektira (1): Vlaho


Komentari (5)


Je li nekome zapelo za oko da se u Saboru gotovo nitko nije usudio izustiti ime Todorić, a akmoli da netko zapita što ako ovosa Lex todorić uspije ? Hoće li Todorić i dalje biti vlasnik Agrokora kao dosad, a sređivanje situacije su "platili" Laci 0 0 0


dobavljači OPG-ovi i hrvatski porezni obveznici ? Nitko se to nbije usudio pitati, a Plenković je demagoški pričao o zaštiti oštećenih Todorićevim "divljanjem", ali o stotinama miliona izdatih mjenica bez pokkrića je šutio. I on se boji Todorića ! Laci 0 0 0


Oni kojima se nije gadilo da pokušaju prići Kulmerovom dvorcu, govore da je utvrđen kao boravište šefa kolumbijskog kartela. Dečki su se borili za neovisnu Hrvatrsku, a dobili smo Hrvatsku ovisnu od Todorića ! Ogavno degutantno ! Laci 0 0 0


Mislio sam da u 2017. nema više onih koji vjeruju u priču o Franjinih 200 obitelji osim onih koji ciljano plasiraju tu dezinformaciju. Alas, krivo sam mislio :( Grugru 0 0 0


Nije priča već žalosna stvarnost, ali se ne radi o 200 već o samo desetak obitelji. Kako inače objašnjavaš put od cvjećarskog štanda do gazde Hrvatske, od koga se sve Vlade boje ? Da se ne boje već bi bio u nzatvoru. Naivac si Grugru, ili... Laci 0 0 0

Analiza

Bogu hvala da ih nema 200 !

03.04.2017. 14:38, Je li 'Lex Todorić' pravi odgovor države na krizu u Agrokoru?

Možda je bilo pretjerano i "zločesto" kada se tvrdilo da je Franjo Tuđman zamislio novu, neovisnu Hrvatsku kao leno 200 obitelji koje će on odabrati, pri čemu u feudalizmu to znači zemljišno dobro što ga vladar ili velikaš podjeljuje vazalu uz uvjet da primatelj izvršava određene obveze prema davatelju (feud), ili po drugoj definiciji je » leno • imenica koja znači: Zemlja ili imanje koje su u Srednjem veku vladari darivali svojim zaslužnim ratnicima (vazalima, kletvenicima) uz obavezu da im ovi budu verni i odani u službi (jedan od osnovnih pojmova srednjovekovnog društvenog uređenja-feud). Tvrdilo se da je njegova zamisao ... više >

5

Laci

Samo je glupost beskonačna
  • 1
  • 0
  • 0
  • 5

Analiza

Ivici Todoriću gubitak Agrokora možda neće biti najveća briga

30.03.2017. 16:16, Je li 'Lex Todorić' pravi odgovor države na krizu u Agrokoru?

Kaos u Agrokoru se nastavlja. Visokopozicionirani menadžer ruske VTB banke optužuje vlasnike i menadžment Agrokora za prevaru koju su navodno izvršili friziranjem poslovnih izvješća. Orbico Branka Roglića prvi je aktivirao dokument za osiguranje plaćanja, za sada samo na 12 milijuna kuna. Prolaskom između polica Konzumovih trgovina pažljiviji promatrač može uočiti da su s polica nestali mnogi proizvodi, poglavito strane proizvodnje.

I dok se pregovori između Ivice Todorića i kreditora nastavljaju već treći dan iza dobro zatvorenih vrata, najveći vjerovnici, domaći dobavljači pokušavaju sve ne bi li spasili svoja potraživanja. Iako je većina, barem velikih vjerovnika naizgled jedinstvena, neki gledaju samo svoj interes. Pa tako i spomenuti Orbico, ali izgleda i Atlantic. Krije li se iza njihovih disonantnih tonova nešto drugo, teško je reći. Orbico je možda pokrenuo naplatu relativno malog potraživanja ne bi li izvršio pritisak na Ivicu Todorića i pokazao da se vjerovnici ne šale. Atlantic je navodno u lošim odnosima s Krašom koji predvodi skupinu velikih Konzumovih dobavljača.

Istovremeno i Vlada pokreće izradu zakona kojim bi se onemogućio slobodan pad Agrokora. Prema uzoru na talijanski zakon o Parmalatu, kojime je spriječen nekontrolirani stečaj te velike prehrambene kompanije, Vlada zakonom,koji je očito pisan po mjeri Agrokora, pokušava dati Agrokoru dovoljno vremena kako bi se spriječila brza propast koncerna i rasprodaja tvrtki pod izrazito nepovoljnim uvjetima.

I na koncu preostaje spomenuti još i samoga Ivicu Todorića, kojemu bi gubitak vlasništva nad Agrokorom mogla uskoro postati najmanja briga. Naime, optužbe za friziranje poslovnih izvješća su vrlo ozbiljne i u razvijenim zemljama se smatraju teškom prevarom, dok je kod nas to uobičajena praksa, pogotovo u poduzećima koja nemaju jasnog titulara vlasništva (država, fondovi ili razmrvljena struktura), da bi namještanjem povoljnijeg rezultata uprave pokupile nemale bonuse. Dovoljno se samo prisjetiti kojom ozbiljnošću su se prije par godina američki istražitelji okomili na staricu iz Dalmacije čiji je unuk u njeno ime trgovao dionicama koristeći povlaštene informacije. Problem je Ivice Todorića što se dionicama Agrokora trgovalo na stranim burzama pa je i sudstvo tih zemalja ovlašteno pokretati postupak protiv osumnjičenih osoba iz Agrokora. Sjetite se Zdravka Mamića i njegove reakcije kada je shvatio da će za porezne makinacije odgovarati na inozemnom sudu, a ne kod svojih pajdaša.

Pitanje svih pitanja koje nas treba brinuti više nije hoće li Ivica Todorić izgubiti Agrokor, jer to je gotovo izvjesno, nego hoće li Agrokor u propast odvesti ne samo svoje dobavljače kojima duguje oko 2 milijarde eura, nego i tvrtke u kojima ima značajan udjel, kao što su Ledo, Jamnica, Belje i Zvijezda. Naime, Agrokor je, koristeći se svojom pozicijom najvećeg dioničara i vladajućeg društva, natjerao uprave tih poduzeća da jamče za obaveze Agrokora i to u ukupnim iznosima koji značajno nadmašuju njihovu tržišnu vrijednost. Na taj način Agrokor nije riskirao samo svoj vlasnički udjel u tim poduzećima, već i vlasničke udjele svih ostalih dioničara, među njima i mirovinskih fondova i same države. Udjel ostalih dioničara u nekima od ovih poduzeća premašuje 50% i treba se ne samo upitati, već i provesti istragu o tome što su radili članovi nadzornih odbora iz redova ostalih dioničara, poglavito države i fondova. I valja se ponovo zapitati: „Koliko su sigurne naše mirovine i tko upravlja njima?

Iz tog razloga razumljiva je i potrebna aktivnost Vlade na planu spašavanja preostale proizvodnje u Hrvatskoj. Je li zakon o Agrokoru dovoljan i primjeren odgovor, vidjet ćemo kada isti bude javno objavljen. U njemu niti u natruhama ne treba očekivati išta što bi vodilo spašavanju tajkuna Todorića, takva namjera bila bi u javnosti, već dobro iziritiranoj, dočekana na nož. Iako se zastupnici SDP-a i HNS-a sada natječu u izjavama kako oni neće podržati taj zakon, treba jasno naglasiti da i oni imaju svoj nemali dio odgovornosti što je do ovakve situacije uopće došlo, jer donedavno su bili na vlasti, a Agrokor nije od jučer.

Sretna je okolnost što se radi o privatnom dugu koji je, doduše, postao javni problem. No, suočeni s potencijalnim velikim gubicima i kreditori i dobavljači i država nastojat će situaciju smiriti kako bi iz nje izašli sa što je moguće manjom štetom. Njihovi interesi ipak nisu isti, a nije to niti njihova pozicija. Zato potez Vlade sa zakonom o Agrokoru koji ne odgovara nikome od njih valja prvenstveno shvatiti kao dodatni pritisak na pregovarače da sami postignu održivi dogovor. A u sljedećim danima možemo očekivati još bombastičnih izjava i najava kojima će akteri pokušati doći do pozicione prednosti. Šahovska partija bliži se svojoj završnici.

5

Spektator

Ex praemissis falsis, conclusio falsa.

Interakcija

 
UČINIO -> 327 75 8 453
PRIMIO <- 296 60 24 664

Dostignuća

Vingd 396.00
Bodovi 160.6
Prijedlozi 3 11.00
Analize 41 380.00
Ankete 206

Ocjene (11)


Respektira (10): Grugru, Zakej, BorisTraljic, 5none5, Zagorec, VeNLO, Anyst, viewer, Alumnus, siouxica


Slaže se (1): Laci


Komentari (21)


@none: Marić je u svemu ovome sitna riba. Izvršni direktor za planiranje, direktora toga ranga u Agrokoru ima barem tucet. A zna se tko stvarno planira. Pomalo sam i razočaran tim saznanjem, mislio sam da je bio na odgovornijoj poziciji. Spektator 0 0 0


Nebi bilo fair Agrokor gledati kao izoliran slučaj. Što nam govori stanje u zdravstvu, gdje pojedine veledrogerije i po dvije godine čekaju da naplate svoja potraživanja!? Osim toga, Agrokor ima jaku proizvodnju i bilo bi pravo čudo kad bi njemu dru viewer 0 0 0


gi plaćali u definiranim rokovima. Nedavno je netko na tv-u rekao, da nam ovo stanje ujedno daje i šansu da konačno uredimo zemlju. Počem od firmi, koje ne ispaćiju plaće i ne prijavljuju insolventnost na vrijeme, pa sve do neučinkovitog sudovanja viewer 0 0 0


Eskontirane mjenice dobavljača na njihov ''kreditni okvir'' su preveliki problem za banke i državu, nitko nema 2milijarde E sitnog za pokloniti da bi ''spasio'' HR ekonomiju. sastanak kod Plenkija danas bude trla baba lan i nikaj se nebude dogovorilo Zagorec 0 0 0


Imam genijalnu ideju za rješenje problema Agrokora. Vrlo je jednostavna kao što su jednostavne sve sve genijalne ideje. Drugeo je pitanje imali svijesti i volje za izlazak iz problema. Interesi su ključ koji rješava stvar. Boljunac 0 0 0

Analiza

"Sistemski važne kompanije" ili vlasnici štićenici sistema ?

29.03.2017. 09:27, Je li 'Lex Todorić' pravi odgovor države na krizu u Agrokoru?

Naša je politiuka do sada glede toga da li je nešto važno ili ne, koristila izraze "..od strateške važnosti" za dijelove gospodarstva koje je na sve moguće i nbemoguće načine "krpala" državnim novcem, i izraz "...stoka sitnih zuba" kada se radilo o hrvatskom puku, koji našoj politici očito NIKADA nije bio od neke "strateške"važnosti, sem u domovinskom ratu kada je "topovsko meso" bila "stoka sitnih zuba", koja j etrebala ginuti da bi se stvorila kasta vlasnika "sistemski važnih" kompanije, kojoj je "rodonačelnik" Ivica Todorić, točnij erečeno obitelj Todorić.

Lex Todorić nije samo direktan način spašavanje "carstva Ivice Todorić do kojeg je došao ne sposobnošću, što je sada očito dokazano, već kao miljenik neke politike kojoj je više značio on nego "stoka sitnih zuba", već je to i dokaz sumraka tržišne ekonomije u nas, buduće da pored njega NITKO drugi nije imao šanse, niti je SMIO imati šanse da postane čak i nešto približno kao on. To se nastavlja i sada, budući da postavljene granice najmanje 8000 zaposlenih, i najmanje 1 milijardu eura duga, neka u Hrvatskoj nitko sem Ivice Todorića. Dokaz je to još nečega, naime toga da trebaš biti grandiozno nesposoban, grandiozno "varati" dobavljače i banke svojim neplaćanjem obveza, da bi postao miljenik politike i svake hrvatske Vlade, bez obzira koje provenijencije. Ova politička paradigma bi se mogla parafrazirati i na slijedeći način: U čim već agovn auvališ državu, tim si joj draži, a čim više tebe uvali država u govna, tim si joj odurniji!". Naime "velikog" Todorića će se spašavati, unatoč tome što su mu tajni računi u inozemstvu prepuni do mjere, da mu ni praprapra..unuci neće morati ništa raditi, a male "sistemski nevažne poduzetnike" će država po mkratlom postupku ovršiti, uništiti, likvidirati, unatoč što nemaju novca na tajnim računima u inozemstvu, pa će jedva sastavljati kraj s krajem, da preživljavaju nekako. A da im se djeca uopće školuju neće imati sredstva, dok se potomci "sistemski važnih tajkuna" i dalje budu nastavljali školovanja po Oxfordima, Cambridgeima, MIT-ima, UCLA-ma.

Lex Todorić je i poruka svim maherima, muljatorima, polukriminalcima i kriminalcima u gospodarstvu, da pripaze na to da svakako zaposle više od 8000 zaposlenika, i da se zaduže više od 1 milijarde eura, te da dok gomilaju novac na svojim tajnim računima u inozemstvu, imaju "svoju" državu, koj aće preko leđa "stoke sitnih zuba" sanirati "sranja" koje oni naprave, namjerno i svjesno, u što spada neplaćanje dobavljače, neotplaćivanje kredita i neplaćanje ili plaćanje zaposlenike "bangladeškim" crkavicama.

Nitko, ama baš nitko u nas ne želi otvoreno reći ono što bi bilo najlogičnije učiniti kada nadripoduzetnik kao Todorić uvali sebe u govna do grla nepoštenim poslovanjem prema dobavljačima i bankama, te konačno i prema državi. A to bi bilo donijeti zakon koji govori - "kako došlo, tako ošlo!", to jest da se jednostavno mora izvlastiti iz vlasništva, tvrtku učiniti javnom ili državnom, na čelo tvrtke postaviti stručne i poštene gospodarstvenike, primjereno ih nagrađivati sukladno poslovnim uspjesima tvrtke, te tako spasiti radna mjesta i samo poslovanje. I ne, to nije nacionalizacija, već samo način da se nesposobni, pohlepni, pokvareni "poduzetnici" nauče da odgovaraju za svoje postupke, budući da je nekome ukrasti iz džepa 2000 kuna, isti krimen kao nekome ne isplaćivati plaću mjesecima, ili ne plaćati npr. prekovremeni rad uopće. U oba slučaja počinitelj je lopov, razlika je samo u razmjerim alopovluka. Politika za sada ono prvo kvalificira kao "drska krađa", a ovo drugo kao "problemi u poslovanju"! To je isto kao kad bi se donio ZKP po kojemu se za jedno ubojstvo dobije 40 godina zatvora, a za 40 000 ubojstva se dobije liječenje u elitnoj psihijatriskoj ustanovi. Jer onaj prvi je UBOJICA, a ovaj drugi je lud ! Ako netko svjesno i namjerno ugrozi egzistenciju 40 000 osoba x 2 člana obitelji, tojest ugrozi 80 000 osoba, onda je on ništa drugo nego mješavina kriminalca i luđaka. Takvom treba oduzeti ono čime ugrožava tih    80 000 osoba, i još toliko s tom tvrtkom povezanih osoba. To bi bio pravi Lex, a ne ova sramota od očitog vađenja iz "govna" bezgranično pohlepnih "kulmerovaca" !

5

Laci

Samo je glupost beskonačna

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 758 753 258 4,036
PRIMIO <- 1,016 240 72 2,589

Dostignuća

Vingd 1,250.00
Bodovi 176.1
Prijedlozi 23 6.00
Analize 468 1,216.00
Ankete 330

Ocjene


Komentari (5)


Najnovije informacije iz ruske banke kojoj je dužan potvrđuju da je Adrokor čak radio krivotvorene bilance ! To j eu najmanju ruku privredni/gospodarski kriminal ! I država takvog tetoši i natjeraće narod da plati njegov kriminal. Sramota ! Laci 0 0 0


Hoćemo li ikada saznati koliko je njih upleteno u ovu svinjariju s Todorićem ? Sad je tek jasno zašto je Agromarić postao ministar finacija, a ne deset puta sposobniji Goran Marić. Sve se znalo več odavno, ali se krilo od naroda. Svinjarija ! Laci 0 0 0


Iz Enron aje bar nekima suđeno i presuđeno, hoće li nekome iz Agrokora i sa njim povezanim državnicima itko suditi ? A trebalo bi, jer je ovo za sada najveći gospodarski kriminal nakon privatizacijeske pljačke. Laci 0 0 0


Vidnet cemo kako ce se ovo rasplesti. Ako drzava. ne reagira na pravi nacin i ako je lazirao izvjesca, bojim se da nece biti dobro. Anyst 0 0 0


Ma, da je samo lažirao izvješća, ali izdaom je 500 miliona mjenica bez pokrića. Orepić je lijepo rekao, ako j etako, a tako je, onda je Todorić ordinarni prevarant i lopov, kome je mjesto u zatvoru ! Manje više svi Tuđmanovi "poduzetnici" su za tamo! Laci 0 0 0

Analiza

"Sistemski važne kompanije" ili vlasnici štićenici sistema ?

29.03.2017. 09:27, Je li 'Lex Todorić' pravi odgovor države na krizu u Agrokoru?

Naša je politiuka do sada glede toga da li je nešto važno ili ne, koristila izraze "..od strateške važnosti" za dijelove gospodarstva koje je na sve moguće i nbemoguće načine "krpala" državnim novcem, i izraz "...stoka sitnih zuba" kada se radilo o hrvatskom puku, koji našoj politici očito NIKADA nije bio od neke "strateške"važnosti, sem u domovinskom ratu kada je "topovsko meso" bila "stoka sitnih zuba", koja j etrebala ginuti da bi se stvorila kasta vlasnika "sistemski važnih" kompanije, kojoj je "rodonačelnik" Ivica Todorić, točnij erečeno obitelj Todorić. Lex Todorić nije samo direktan način spašavanje "carstva Ivice Todorić do kojeg ... više >

5

Laci

Samo je glupost beskonačna
  • 0
  • 0
  • 0
  • 5