Analiza

vitalni državni interesi

13.12.2017. 09:42, Slobodna tema: Ovo ne smije proći nezapaženo...

Praljak i ekipa  ovih dana iskaču odasvud. Stari je i otrcani vic da je normalnog čovjeka strah više otvoriti i paštetu. Jer bi mogla BiH šestorka ratnih zločinaca iskočiti i iz paštete. I komemoracije i patetika i sve vezano uz to.

No, na stranu to . Ajmo se vratiti u Hrvatsku.  BiH je ionaka druga džava. Iako bi mnogi htjeli da nije. Kao što je i Litva potpuno druga država. Za koju bi isto mnogi htjeli da nije. Bar tako nas uvjeravaju. Kao što nas uvjeravaju i da je to sad najednom naša stvar. Litva i Rusija i njihova granica. Kao i cijel Ruska granica. I Rusija u globalu. Volio bih da netko to suvislo objasni Hrvatima što se to i zašto brani na tim granicama? 

S Litvom nas baš ne vežu nekakve velike prijateljske i bilo kakve druge veze. Pogotovo ne takve da bi morali ići braniti njihove granice. A ipak smo otišli. I to nikamo drugamo nego na Rusku granicu. Ili blizu nje. Razumljivo bi bilo da se dogodio nekakav sukob pa da postoji nekakva UN ili neka druga misija očuvanja mira ili statusa quo dok se ne riješi diplomacijom nastali sukob. Poput situacije kod nas ili u BiH devedesetih. Ništa takvog se tamo ne događa. A ide se u misije. Interesantno.

I kao što to obično biva kad se petlja i gura tamo gdje baš i ne bi trebalo (ovo je opaska autora, koji zbilja misli da našim vojnicima nije mjesto igdje osim u Hrvatskoj), onda se mladost vraća u vrećama ili u vojnim limenim lijesovima. Na sreću, nije bilo pucanja niti sukoba. Ako je to nekome utjeha. Ali mladi čovjek, vojnik Hrvatske vojske je umro tamo negdje u ....(da ne napišem neku ružnu riječ...). Nebitan je način. Bitan je razlog.A razlog je? Želio bih čuti suvislo objašnjenje. Ne zanima nikog (osim najbližih)  formalni , medicinski razlog smrti. Ljude interesira razlog zašto je mladi čovjek trebao i morao umrijeti tamo negdje daleko. Braneći koje i kakve interese? Interese RH? Oprostite, ja osobno ne pušim takve priče. I ne želim da me se zasipa floskulama poput: "to je naša obaveza, članica smo NATO alijanse".....i tome slično.Sad se treba vratiti na početak ovog teksta. Naime, ako kao članica NATO saveza ( nažalost, znamo i sjećamo se načina kako smo ušli u to društvo i kolko u biti imamo koristi od toga) moramo moramo poštovati potpisano i držati se uvjeta i odredaba potpisanog i bespogovorno slušati naredbe i kao što vidimo iz priloženog, plaćati i životima članstvo, zašto se onda sad najednom naše obaveze prema Haškom sudu žele obezvrijediti? No to je druga tema...al da je sve skupa licemjerno...je. I to jako

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 159 122 35 633
PRIMIO <- 506 102 77 1,095

Dostignuća

Vingd 794.00
Bodovi 143.6
Prijedlozi 3 3.00
Analize 172 774.00
Ankete 343

Od istog autora

Ocjene (1)


Ne slaže se (1): Cro-Magnon


Komentari (2)


Nesuvisla mješavina nedoraslosti i besramne zlobe. Nije vrijedno komentara. Cro-Magnon 0 0 0


A ipak si komentirao.. .... NEKOVARAZDIN 0 0 0