Analiza

Vlada nema pravo na monetizaciju, to je veleizdaja

26.08.2014. 11:49, Slobodna tema/anketa: Trebaju li građani odlučivati o monetizaciji autocesta?

Još samo ultranaivci, bad blue boysi i torcida vjeruju kako je Kristofor Kolumbo otkrio Ameriku. Što je jednako točna tvrdnja kao i da je taj lik otkrio toplu vodu. Svejedno to ne smeta stručnjacima koji ispisuju školske udžbenike u junačenju u tvrdnji kako je baš tog dana, te i te godine, taj lik otkrio, ni manje ni više, već Ameriku.

Isti stručnjaci, ideološki potomci gospodina Pizarra nam stručno tumače kako su Inke bili pratvorci ekonomskog čuda, kasnije nazvanog ideološki Obrovac, odnosno promašena investicija jer su, zbog ideoloških razloga, iz čista mira izgradili jedva 2200 km popločane ceste, široke 8 m između grada Cuzco i grada Quito, a da nisu poznavali kotač. Vjerojatno su im ceste služile za ono što je stoljećima kasnije postala hrvatska domorodačko-turistička atrakcija s nazivom Trka magaraca. Gospodin Pizarro je, dakako odmah, uzeo izgrađene ceste u koncesiju. Što je pomoglo Proračunu Inka. Na isti način na koji je Proračunu Hrvata pomogla prodaja INE Mađarima.

Iako vlada uvriježeno mišljenje kako titula garantira stručnost, budući da titule dodjeljuju sveučilišta koja imaju razrađene sustave usvajanja različitih programa, znanja, u stvarnosti to nije tako. Naime, nečija stručnost se ne određuje unaprijed već unatrag u vremenu. Primjerice - stručnost Jurja Dalmatinca je i danas neupitna, dok stručnost doktorice Vesne Pusić do danas ničim nije potvrđena.

Iako Hrvatskom defiliraju kolone diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomije, onih zaposlenih i nekoliko desetaka puta više nezaposlenih, među njima nema ni jednog koji bi bio stručan. Jer ekonomija nije znanost. Radi se o planskom i unaprijed politikom zadanom silovanju brojki, zloupotrebi matematike i naručenoj interpretaciji matematičkih rezultata.

Kad god se političar poziva na struku, podrazumijevajući pod tim nekakve ekonomističke timove, to je znak kukavičluka u pravilu. Još češće podlosti i neskrivene veleizdaje naroda u čije ime politika donosi odluke. Naime, politika i ekonomija u Hrvatskoj ZNAJU, za razliku od naroda koji ne zna, da u Hrvatskoj ne postoji novac, već isključivo i jedino dug, da u optjecaju ne postoji novac, već samo krediti i da u sustavu ne postoji novac kojim se mogu otplatiti kamate; da je hrvatski narod lišen nadzora, kontrole i upravljanja svojim četvrtim stupom vlasti - monetarnim, koji je nadređen ostalim trima stupovima, ali ne u ime i za račun hrvatskog naroda, već u ime i za račun stranih centara moći.
Da je hrvatski narod 1991-e pozvao ekonomsku "struku" da mu izračuna isplativost stvaranja vojske i policije, proračunsku održivost vođenja rata, koji odgovor bi donijela struka? Rekli bi narodu - mi smo dužni stranim kreditorima 2,7 milijarda dolara, gospodarstvo nam je u rasulu, nezaposlenost previsoka, deficit u razmjeni s inozemstvom prevelik. I sad bismo svi govorili srpski da nas ceo svet razume.

Iznad politike postoji nacionalna svijest, postoje nacionalni prioriteti, vrijednosti s kojima politika ne može trgovati. Što ne znači da politička oligarhija to ne želi ili ne čini. Nažalost - čini. Trguje s općim dobrima, trguje s javnim dobrima, a ekonomska "struka" im je uvijek pri ruci u interpretaciji brojki s kojima se narod straši. Iako javno dobro, ovog puta izgrađene auto-ceste, ne mogu po Zakonu o koncesijama biti dane u koncesiju jer "Koncesijom se stječe pravo građenja i upravljanja autocestom"(čl.75), ministar Hajdaš Dončić (o njegovom moralnom liku kojeg je pokazao slaveći svoje imenovanje ministrom ću u tekstu kojeg ću objaviti pod imenom i prezimenom, kako bi bio lakše utuživ) u javnosti izgara od žurbe od koncesioniranja auto cesta.

Proračunski deficit, koji je određen proizvoljnom odlukom političke oligarhije, koji je posljedica serije istih takvih odluka u zadnjem desetljeću; koji je također uvjetovan izravno nepostojanjem nadzora hrvatskog naroda nad monetarnom vlasti - nam se danas nudi kao opravdanje za veleizdaju zemlje predajom auto cesta strancima.
Politička oligarhija, svjesna zakonskih mogućnosti koje narodu stoje na raspolaganju, a kojima bi mogli spriječiti njihove antinarodne nakane, užurbano priprema izmjenu Zakona o referendumu, uz aplauze stvarnih koncesionara kreditnog monetarnog sustava. Riječ je o par tisuća ljudi koji vuku korist od činjenice da je novac dug i za tu svoju korist su spremni prodati svaki centimetar hrvatske zemlje i izdati svaku nacionalnu ideju.
Iako je u tijeku trka s vremenom, s jedne strane politički oligarsi koji predaju auto cesta strancima spominju kao gotovu stvar, s druge samo jedan čovjek kao sindikalni lider koji ustaje u obranu nacionalnih interesa, rezultat nije unaprijed poznat. Mada je namješten.
Tzv. monetizacija je na početku najavljivana kao ideja, kasnije kao bolji način upravljanja auto cestama, da bi nam se danas predstavljala kao jedini način izbjegavanja bankrota - što pokazuje kako je ova politička oligarhija davno preuzela/obećala tko zna komu kako će hrvatski narod lišiti njegovog javnog dobra.

Ovaj politički ološ koji upravlja ovom zemljom već nas je svrstao u neprijatelje Sirije radi čega smo izgubili šesterostruku vrijednost svih auto cesta u Hrvatskoj; već su nas svrstali u neprijatelje Rusije, posljedice čega ne možemo još ni pretpostaviti; isporukama oružja sirijskim teroristima su nas svrstali u krijumčarske zemlje i sad imaju obraza prijetiti nam bankrotom ne predamo li lopovima koji su nam oteli monetarni sustav i auto ceste!?!

Vidjet ćemo čija će zadnja biti.

A povijest kad se ponavlja, svjedoči kako ništa iz nje naučili nismo.
Ko četrdeset osme grozni su nam dani!
Slobodan je Hrvat sve to teže biti,
Zato tužan lunja tuđim tlom bez puta,
Kao zvuk od zvona kad kroz šumu luta (A.G.M.)

Ocjene (7)


Komentari (3)


Nakon čitanja ovog otišao sam na Špancirfest i susreo prvi put u životu izbliza cijelu ekipu ključnih ministara kod kazališta. Izgledali su izbliza pokislo jadno tužno i nedoraslo u Armani odijelima, nisam siguran da oni ikaj od svega ovog shvaćaju. Zagorec 0 0 0


VeNLO ovo je jedan od najboljih tekstova koji sam dosada pročitao na barometru.hr a i šire, i po meni je apsolutno potrebn njegovo objavljivanje u tiskanom Večernjaku ! Monetizacija je VELEIZDAJA, na to NEMAJU pravo ! Tko nezna Laci 0 0 0


drugačije TREBA da ODE ! Ovako ili onako,, jer zadnja ne smije biti njihova ! Hvala ti na tekstu ! Laci 0 0 0