Analiza

Staro vino u novim mješinama

11.08.2016. 12:47, Slobodna tema + anketa: Ocijenite stranke i političare...

Konačno je Bandić Milan 365, Stranka rada i solidarnosti, objavila liste kandidata po izbornim jedinicama.
U toj opskurnoj nakupini može se naći svega i svačega. Od Stranke umirovljenika, Novog vala, Nezavisnih seljaka Hrvatske, Zelene stranke, Istarskih demokrata, Hrvatske radničke stranke, Demokratske stranke žena, Europske stranke, Međimurske stranke, Zelenog saveza…
Tu su likovi poput Damira Kajina (koji se umirovio na jedan dan, da bi doživotno mogao musti državnu blagajnu), tu je i Ljubo Jurčić, ekonomski ekspert, s tri propale firme i neuspješnim radom u Nadzornom odboru Podravke. Osim toga ima iskustva, kao ministar, u vladi pok. Račana, gdje je ljudima ostala jedino u sjećanju, prodaja 25%-tnog paketa dionica INA-e Mol-u.

Isto tako i Linić mu daje veliku potporu, trudit će se Linić svi silama, da odmogne svom ljutom neprijatelju, Milanovića. Tu je još i postavljanje Sandre Perković, vjerojatno neka vrsta stipendije, od dobrotvora Bandića, kao i mnogi drugi likovi, koji s radom i solidarnosti imaju toliko veze kao kriminalac s poštenjem.

Bandića ne prate nikakve afere, niti se protiv njega vode sudski postupci. Kad je kum obiteljima s puno djece, zna se isprsiti. Što je Bandiću darovati deset tisuća kuna svakom kumčetu? Kad je beg bio cicija?

Nije on jedna od onih sitnih prodanih duša, koje se fiktivno razvedu, na dva tri dana, da bi oba supružnika mogla otkupiti društvene stanove po povoljnim cijenama.
Ne, nije to Bandićev stil, niti on voli hvalisanje iliti self-promotion.

Međutim, osvrnimo malo se na rezultate g. Bandića, koji koristi svaku priliku da promovira sebe i svoj način „delanja“, koji je maltene donio blagostanje u grad Zagreb.

Naravno, Zagreb nema javnih kuhinja, Caritasovih dućana, nitko ne prosi po centru grada, a socijalna slika je iznad prosjeka EU-gradova.

Cijeli grad ima kanalizaciju, vodu, plin, sve ulice su asfaltirane, imaju nogostupe, parkirna mjesta i biciklističke staze. Od Stenjevca preko Jelačić placa pa sve do Sesveta vozi gradska podzemna željeznica, isto tako od Mihaljevca do Laništa.

Svaki kvart ima izobilje sportskih terena, dvorana i zatvorenih bazena. Sve škole su moderne i rade u jednoj smjeni. Problema s mjestima u vrtićima nema, kao što nema problema ni s prehranom vrtićke i školske djece.

Sljemenska žičara već odavno ponovno radi, stadion u Maksimiru je u rekordnom vremenu obnovljen, u javno-privatnom partnerstvu izgrađeni su nogometni stadioni na Laništu i Dubravi. Obnovljen je i stadion u Kranjčevićevoj a ispod njega je napravljena dvoetažna javna garaža.

Za vrijeme Bandića su otvorene na tisuće radnih mjesta u high-end područjima. Od nano-tehnologija, preko IT-sektora, pa sve bio-tehnologija i centara izvrsnosti.
Već godinama grad Zagreb ima kongresnu dvoranu i uživa reputaciju, jedne od omiljenih destinacija kongresnog turizam. Terme na Laništu već godinama rade a rekreacijski turizam cvjeta.

Kao jedan od malobrojnih gradova u Hrvatskoj, Zagreb se odupire uvođenju poreza na porez, zvani prirez, a grad nema dugova niti kreditnih obaveza. Za takvo dobro financijsko stanje najviše je, naravno osim Bandića, odgovoran/zaslužan Slavko Kojić, kojeg Bandić želi za svog finanzministra.
Sve to i puno više od toga, Bandić je postigao „delanjem k`o konj“!

Ako je tome tako, nameće se logično pitanje: Zašto Bandić ne bi preuzeo odgovornost za državu?

Ocjene (4)


Respektira (3): Daikan, IDujas, Zenga2


Slaže se (1): Laci


Komentari (8)


@ IDujas, Kojić je koletaralna zrtva sustava, zvani Bandic. On je bezpogovorni sljedbenik/egzekutor! Ne propitkuje, ne sumnja, jednostavno "dela" sto mu capo di tutti capi neradi. Ako si strucnjak, nije nuzno da si automatski dobar politicar. viewer 0 0 0


@viewer, Kojić jest kolateralna žrtva ali tvoja! On zaista nema ingerenciju nad ničim osim nad financijama, a to znači da je jedino što može reći Bandiću to nećemo učiniti jer je protuzakonito ili Milane mi za to nemamo para ali ako Bandić veli dobro IDujas 0 0 0


dižemo kredit Kojić mora prirediti papirologiju - naprosto mora! A kad se radi o onom što ovisi samo o njemu nema dileme da će to biti odrađeno vrhunski i na način da nitko na to ne može imati nikakvu primjedbu. IDujas 0 0 0


@viewer, zaista se radi o opskurnoj nakupini , a za bandića i njegovu "klapu" vrijedi ona čuvena izreka -"kradu ali i nama daju !" naš je narod skroman, pa je voljan prodati obraz za "judine škude" koje on izdašno dijeli. Pa nije iz njegovog džep Laci 0 0 0


Hrvatski Sabor je često mučno gledati, ali Skupštinske sjednice grada Zagreba je redovito sto puta mučnije gledati od Saborskih sjednica. Da Bandić predloži izglaali bi i da je njegov pas načelnik zaštitarske službe. Čovjek dela, svašta! Laci 0 0 0