Analiza

Slučaj Aleksandre Kolarić je posvuda

16.09.2016. 01:17, Nakon chata: Tko je najbolji kandidat za novog šefa SDP-a?

Što se mene tiče duboki naklon gospođi Kolarić za dizanje glasa protiv Lex Perković. Hrabar i moralan potez, a koji zasjenjuje sve tzv zviždače i zvizdačice, moralizatore raznih vrsta. Školski i istinski primjer moralne obveze koja se iznosi i uz prijetnju vlastite štete. Nastavnici i profesori etike, latinskog/grčkog, kjniževnosti, filozofije i dr. trebaju uzimati ovaj primjer u nastavi.

Ne dijelim ni mrvicu svetonazorskih pogleda i to je vjerujem razlog da ipak mogu nešto šire doživjeti cijelu ovu priču o njezinom izbacivanju i pokušajima da se vrati u svoju matičnu stranku.

Sve uvrede koje je doživjela, izbacivanje, isključivanje uz vjerojatno i unutarnju sabotažu odlučivanja, nešto je čemu je ovo društvo kontinuirano izloženo. Gospođa Kolarić je jedna kapljica u cijeloj priči. Moralna pobuna trebala bi ići ne samo u smjeru njenog  pojedinačnog slučaja, ma koliko god se ističe od drugih. Naime, naši mediji najvećim svojim dijelom služe za obračune ovakve vrste, informiranje i sl. je tek nusproizvod. Jasno da je većinom riječ o obračunima između strana i stranaka, ali u datim okolnostima uvijek se to iskoristi i za unutarstranačke obračune pa onda imamo ovo.

Strašno je konstatirati razmjere međusobnih tamanjenja nepoćudnih u našem prostoru. Mediji kao prostor kroz kojeg se to odvija naravno tu prednjače. Zato imamo aferaško novinarstvo. Potpuno je nevažno jesu li to državni, poludržavni ili privatni. Situacija je nepodnošljiva. Medijima, možemo hladno pridodati i javne institucije koje se također zloupotrebljavaju u svemu tome, a na koncu to smo vrlo zorno vidjeli i u slučaju koji je tata ovog malog slučajćića (ne želim pocjenjivati slučaj g.Kolarić, ali u Lexu je zloupotrebljeno puno više od osobnog članstva i vrijeđanja osobe) kada su se državna odvjetništva i županijski sudovi pokazali u svom svom svjetlu.Zašto bi se gospođa Kolarić čudila i zgražala - njezin slučaj je kapljica u moru kontinuirane pojave. Preskoči li se samo malo svjetonazorske granice, može se uočiti nevjerojatnih situacija koje graniče s potpunim rasapom.

Šutimo kontinuirano o tome i trpimo i tek ponekad se vatra okrene prema nekome tko inače nije primarni cilj. Dobro se vidi kako je to kad vas izopće iz stranke, ali ne znam da li mnogi vide izopćavanje iz društva i mašinerije koja se za to koristi protiv nepoćudnika raznih tipova. Ukoliko ne vidite i nemate jasnu sliku o tome, mogu npr početi od Budiše, Tomca, ... Konkurentska političarka imala je poslovni odnos s ljudima koji su u tim hajkama prednjačili. Kad sam prvi put čuo Thompsona mislio sam dosta da je neka sprdačina, nemam baš afiniteta prema izričaju i sl., međutim princip sustavnog šikaniranja osobe zbilja je prešao sve granice. Nekima se fučka za ZDS, ali još više ih boli žgolotuca za način na koji se odvija isključivanje iz društva ne Thompsona, već cijele grupe ljudi.

Ne samo Thompsona (tu je zahvat po gausovoj krivulji najveći) usudi se to isto okrenuti i na legende kao što je Slobodan Novak,...
Kad je zaprijetilo da Orešković eventualno nastavi političku karijeru stigle su ga reketaške ucjene u obliku ljigavom da ne može biti ljigavije - a sve to je normalno prošloa kao da se ništa neobično ne događa (još i njegov angažman u kapanji bio bi siguran jamac uzburkavanja uhodanih planova jedne, a samo ako ne i obje velike stranke).

Koristi politici, koristi disocijaciji - super samo naprijed. Medijski organiziran linč na ljude uz sustavno šikaniranje i denuciranje iz svih pravaca. Ljudi su prošvikavali, ne mogu nosa promiljiti, a stvar je zaokružena na način da su si za to još i sami krivi (kad su fašisti, klerikalci, šatoraši,...) - baš kao što su Goli Otoci bili vođeni od samih kažnjenika.

Nije to ograničeno samo na političku sferu, vrlo slično je i u poslovnoj sferi i mnogim drugim dakako. Posebno je živopisno kada se političko i poslovno isprepliću. Sanader je tip koji je prošao ovu mašineriju i to u svim ulogma. Prvo joj je bio kormilar da bi završio pod lopaticama potopljen do kraja. Nevjerojatne situacije sustavnog toleriranja očiglednih štetočina i s druge strane sustavna mašinerija za eliminaciju nepoćudnih, konkurencije i sl. Samo izlistati listu predstečajnih slučajeva i tko je tu kome što predstečajno maznuo. Stalno su nam pred očima nevjerojatno ignoriranje jednih i eliminaciju drugih.
Da li ima šanse da se doista dogodi nekakav moralni potez koji bi stvarno ustao protiv toga? Nekakav potez koji bi se neovisno o ideološko/poslovnoj pripadnosti usprotivio protiv nesmetanog funkcioniranja ovakvih mehanizama koji dakako koriste koristoljubivoj manjini? Zašto se ne pobunimo protiv takvih metoda na HTVu, dnevnim novinama, portalima... Mi imamo portal npr index koji sustavno prokazuje fašiste, nogometne profitere, nepoćudnike raznih vrsta, a na tim istim stranicama paralelno su reklame za prostituciju i/ili sl.

Mentalitet koji se razvio na ovakvoj podlozi nešto je neviđeno štetno.

Što se mene tiče slučaj g. Kolarić vidim na svim stranama. Ima li šanse da kao ona dignemo glavu protiv?

Za vrijeme chata s g Kolarić ja sam si o ovome mislio i nisam stigao gotovo ništa pitati.

Poslije sam si poslušao jednu Babilonsku https://youtu.be/-3jplNye_mc i to je to.

Ocjene (8)


Respektira (6): siouxica, viewer, Refamolitelj, Spektator, Zenga2, BorisTraljic


Slaže se (2): Laci, Zenga2


Komentari (10)


..njegova privatna žurnalistička potpora praši sve u 16., Hasanbegović doista uživa veliko povjerenje naroda,baš kao što veliko povjerenje naroda uživaju i oni s kojima se mister Tesla "skupo bih te platio" sastaje. RepopeR 0 0 0


Speaking of: http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/poznati-hrvatski-sportasi-stali-u-obranu-blanke-vlasic-njeno-je-pravo-da-govori-o-vjeri-i-moze-traziti-da-se-kazne-oni-koji-joj-to-oduzmu/4701290/ RepopeR 0 0 0


Prava analiza stanja koja bi se mogla prosiriti nadugacko i nasiroko, pocelo je davno prije sa "snadji se druze" , pa onda "a stas covik se snasao" pa poslije "tko je jamio jamio je" itd. uglavnom ti su opce drustveno prihvatljivi a zvizdaci su "pizd Ivanbrazil 0 0 0


su "pizde" izdajice i osudjeni ne samo od onih koga prokazuju , vec i od drugi , jer talasaju vodu. Primjer AK je jedan od tisucu ( sada je eksponiran jer se ona ne da -borac je mora se priznati) a gdje su tisuce onih anonimni, marginalizirani Ivanbrazil 0 0 0


Kad sustav zakaze a ljudske vrijednosti nam ionako nisu vrlina, dolazi do parcijalne ili totalne anarhije. Zato nije ni cudo, kad ministar u kontakt emisiji veli gledatelju, da mu se osobno obrati, pa ce on rijesiti problem. U uredjenim zemljama nez viewer 0 0 0