Analiza

Raspuštanje splitskog ogranka je odličan potez za SDP (Milanovića)

15.05.2016. 17:47, Što za SDP znači raspuštanje splitskog ogranka?

Kao potez ovo je prilično dobar Milanovićev potez. Bolje raspustiti splitski ogranak nego Komadinin riječki, a splitskim može disciplinirati i taj riječki, a čije bi raspuštanje doista bilo štetno, a o Zagrebačkom da i ne govorimo.

Svatko tko je promatrao oko čega su se vodili izbori unutar SDPa mogao je vidjeti razlike među kandidatima.Komadina je bio za integraciju, što što nije dobilo podršku. Posve je logično da se SDP odlučio za suprotno tj još veću profilaciju što je upravo suprotno toleriranju širine i onome što je Komadina nudio, a nije prošlo. Naravno nitko nije lud da govori da je za eliminaciju već će to naprosto odraditi posebno ako je za to dobio podršku.

SDP će imati (nadam se više nego) dovoljno vremena da uspostavi novi današnjem SDPu (čitaj Milanoviću) puno odaniji nego ovaj bivši. U Splitu je upravo raspisan najatraktivniji mogući natječaj - tzv greenfield investicija.

Raspuštanje će ionako ubrzo biti zaboravljeno kao i većina drugih kapitalnih stvari. Pa tko se danas još sjeća nekakvog Linića? To je po svojoj dubini bio puno ozbiljniji slučaj nego ovo sad s raspuštanjem splitskog ogranka. Linićevo vrijeme teško je obilježilo prve dvije godine vlasti SDPa, potopuna regresija i s gnušanjem se i prisjetiti što se sve događalo tada čemu je predstečajna era tek završna faza (težinski i po štetama najteža). To je teško obilježilo SDP i Linić je smijenjen najmanje dvije godine prekasno. Identično će biti i s ovim raspuštanjem splitskog ogranka, zaboraviti će se kao da ga nikada nije bilo, dapaće bude li uspjeha na prvom slijedećem izbornom srazu biti će to prilično logičan uzrok i mudra odluka koju je donio mudri vođa. Brojni medijski promicatelji SDPovske ideologije samo čekaju prvi trenutak o takvoj objavi.

Ovo raspuštanje splitskog ogranka uz eliminaciju Baldasara može doista stvarno i kvalitativno poboljšati splitski SDP koji je zapao u generacijsku krizu i koja traje već ohoho godina.U mentalnom sklopu SDPovskog tipa jednostavno nema nikakvog objašnjenja priklanjanja desnici i to je nedvojbeni dokaz slabosti i deformacije, te nikakve isprike kako je riječ o Splitu, da je to realan odnos snaga,... jednostavno ne dolaze u obzir. Posebno ne iz fotelja u Zagrebu. 

Treba pratiti kako će se ogranak reorganizirati i uspostaviti. Ljepila i materijala da se to na prostoru Splita učini brzo i kvalitetno postoji, te vjerujem da će se sve baš tako brzo i kvalitetno odraditi.

Ocjene (2)


Respektira (1): Refamolitelj


Ne slaže se (1): Laci


Komentari (2)


Ne poznajem situaciju u splitskoj partijskoj ćeliji, ali prema onome što je dosada iznjedrila na državnoj razini, Baldasar se činio nekako manje boljševički. Nadajmo se reorganizaciji koja će stvoriti kadar kvalitetniji od Grčića ili Bauka. Refamolitelj 0 0 0


Ne slažem se sa tezom da SDP može biti bolji, bez obzira koliko još ogranka raspusti Zoki. Jer dok su Milanović, i njegovi podrepaši Grčić, Opačićka, Peđa Grbin, Stazić, Bauk, i slični oko njega, oni koji vode glavnu riječ u SDP-u, niš od SDP--a Laci 0 0 0