Analiza

Predsjednica kleknula pred tajnim mentorima i Srbijom.

23.06.2016. 20:25, Slobodna tema+anketa: Ocijenite stranke i političare...

Ugrožena nacionalna sigurnost Hrvatske!?

Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović je ponukana utjecajnim i tajnovitim mentorima, nelegalno i nelegitimno, priredila igrokaz kojim je Srbiji ukinula iznimno osnovane prepreke u pregovaračkom procesu s EU  a Hrvatskoj nanijela veliku političku štetu.

Učinila je to na  dan 88. godišnjice mučkog, velikosrpskog  atentata  na hrvatske zastupnike. Učinila je to u društvu bliskog suradnika četničkog vojvode Vojislava Šešelja –Aleksandra Vučića,sadašnjeg tehničkog premijera Srbije.

Ovako joj se obratila hrvatska europarlamentarka Marijana Petir: Na današnji dan u beogradskoj skupštini prije 88.godina izvršen je atentat na prvake Hss-a Stjepana Radića, Pavla Radića, Đuru Basaričeka, Ivana Pernara i Ivana Granđu. To je bio pucanj u Hrvatsku i hrvatski narod. Nadam se da će političari koji u ime Hrvatske razgovaraju sa Srbijom tražiti od Srbije promjenu dosadašnje politike. Bilo kakvo popuštanje bio bi novi pucanj u Hrvatsku i hrvatski narod!“

Ilegalna, isforsirana deklaracija je potpisana nakon što ju je usvojila vlada Srbije. Predsjednica našoj vladi nije ostavila vremena za usvajanje, tekst je dostavila  tek 3 dana ranije.  Ogromno srljanje predsjednice, zajedno s dijabolično odabranim danom jasno sugeriraju kako njenim djelovanjem u ovome slučaju netko snažno zapovijeda, na štetu ugleda RH.  Ustav RH predviđa zajedničko djelovanje predsjednice i vlade te usuglašavanje u vanjskoj politici.  Ovakvim srljanjem narušene su te ustavne odredbe.

 Odmah nakon zajedničkog igrokaza s Vučićem uslijedio je šamar i Kolindi Grabar Kitarović i Hrvatskoj. Srbija je smijenila svog šefa stalne misije pri EU zbog nedovoljnog angažmana na onemogućavanju izložbe o bl. Alojziju Stepincu, koju je organizirala hrvatska europarlamentarka i poznata aktivistica hrvatskih nacionalnih interesa, gđa. Marijana Petir.

Srbija nije stala na tom činu – svim relevantnim institucijama Europe poslali su niz falsifikata, objeda i laži, kojim napadaju lik i djelo blaženika te sliku suvremene demokratske Hrvatske,proglašavajući nas sljedbenicima fašizma. U širenju protuhrvatske mitomanije uvelike im pomaže djelovanje orjunaško-komunističkih križanaca, jugonacionalista, na čije se izjave uvelike pozivaju.

 Dvostruki kriteriji predsjednice- što su unutarpolitička pitanja a što miješanje u tuđe dvorište?

Srbija je rehabilitirala četničkog, fašističkog koljača Dražu Mihailovića i četnički pokret, kriv za desetke tisuća žrtava u Hrvatskoj. Na takvu fašističku blasfemiju Hrvatska ostaje bez reakcije a nije reagirala ni predsjednica na sastanku s Vučićem.

Tomislav Nikolić, četnički vojvoda i predsjednih Srbije jasno je izrazio teritorijalne pretenzije na hrvatski teritorij a posebno je udario tamo gdje najviše boli-na Vukovar,proglasivši ga srpskim gradom. Cijela afera je proglašena beznačajnom, za unutarpolitičku uporabu u Srbiji – i opet nikome ništa.

Predsjednica je nekim čudom „zaboravila“ na dijaboličnu srbijansku ograničenu univerzalnu jurisdikciju kojom Srbija proganja i proganjat če žrtve vlastite agresije na Hrvatsku. Opet predsjedničin muk!

Srpska akademija je producirala Memorandum2 kojim izravno udara i po Hrvatskoj.

Autori Memoranduma su akademici Pavle Savić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ljuba Tadić, Kosta Mihajlović...Dobrica Ćosić i bratija u devet točaka osuvremenili i prilagodili novom vremenu ono što su zamislili i započeli u drugoj polovici dvadesetoga stoljeća. Evo tih točaka.

1.Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.

2.Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haaškom tribunalu

3.Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.

4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

5.Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.

6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

7.Pomagati odcjepljenje Republike srpske.

8.Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrpsku zajednicu.

9.Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku

Od predsjednice po Hrvatsku zlokobna šutnja.

Na drugoj strani Srbija bjesomučno udara po blaženiku i suvremenoj Hrvatskoj.

Od predsjednice opet šutnja.

Nakon ovakvog rašomona legitimno je postaviti pitanje čijim to interesima služi Kolinda Grabar Kitarović?

 

Ocjene (3)


Respektira (2): Laci, Dirk15


Slaže se (1): Laci


Komentari (4)


upečatljive i jake teze i pitanja, ali nejasan i nabacani tekst. za početak, umjesto citiranje MP bolje bi bilo da si, npr. objasnio i argumentirao u čemu je točno problem i srljanje s deklaracijom ako već impliciraš da KGK radi za tuđe interese siouxica 0 1 0


da ne ponavljam sio, šteta što glavna teza nema argumentaciju. neke druge teze bi lakše prošle, npr. da kgk ne haje puno za stratešku diplomaciju, nego samo za dnevne aktivnosti, ali i to bi trebalo potkrijepiti argumentima. Dirk15 0 0 0


Bravo Zenga2 ! Ako nekome za protuhrvatsko djelovanje svih Vlada nakon Tuđman još treba neka posbena argumentacija, onda takvima neće pomoći. Takvi će "pojesti" sve što im se "servira" od stranih gospodara preko "konobara" koji su zapravo Laci 0 0 0


naši "etablirani" političari. Jer takvi ne shvataju kuda s e "gura" svijet od strane svjezske novčarsko korporativne elite. Za njih smo "stoka kojoj i sitne zube valja povaditi !" A mi psremno otvaramo usta da nam to urade ! Laci 0 0 0