Analiza

Peta kolona je krenula u osmu ofanzivu !

28.03.2017. 12:55, Slobodna tema: Ovo ne smije proći nezapaženo...

Vijest da su,  između ostalih, R.Šerbedžija i D. Ugrešić, supotpisali nekakvu Deklaraciju o zajedničkom jeziku, koju će inaugurirati 30. ožujka, je najnoviji dokaz o tome da jugosloveničarsko udbaška zmija dakako živa i samo čeka prigode da napakosti Hrvatskoj, u težnji da vrati kotač povijesti i krene u ponovno uspostavljanje Juge.

Da je Hrvatska puna onih kojima je mrska kuna, kojima je mrsko 'za dom spremni' jer Hrvatska nije njihov dom, mada žive u Hrvatskoj, i kojima nije mrsko gomilati hrvatske kune koje izvlače iz hrvatskog proračuna, je bilo općepoznato, ali ne i javno deklarirano od strane mrzitelja Hrvatske, sem u nekim saborskim ispadima Stazića u Pupovca.

No Deklaracija o nesnišljivosti koju je iznedrio Pupovac uz pomoć  saborskih zastupnika ostalih nacionalnih manjina, je bila prva otvorena manifestacija petokolonaške ideologije u napadu na Hrvatsku, objavljivanjem 'urbi et orbi' da je Hrvatska ustaško-fašistiška zemlja.

Ako je ova navedena Deklaracija i bila "uvijena" u prozirni celofan tobožnje brige za nacionalane manjine u Hrvatskoj, onda ova druga deklaracija pod nazivom Deklaracija o zajedničkom jeziku Hrvata, Srba, Bošnjaka i Crnogoraca, potpuno neuvijeno pokazuje namjere pete kolone da Hrvatsku ponovno "integrira" u "veliku sretnu zajednicu" balkanskih naroda (vjerojatno pod vodstvom Srbije i Srba), koji svi govore istim jezikom, a razlike su samo nebitne varijante istoga jezika. Znakovito je međutim ono što govori Snježana Kordić, hrvatska lingvistica, da se "Najvažnija etapa rada na Deklaraciji odigrala u Zagrebu na sastanku proširenog odbora eksperata"! To gotovo nedvojbeno sugerira da je vjerojatno i inicijativa potekla iz Zagreba, i to opet vjerojatno od hrvatske pete kolone ?!

"Stvoritelji" ove deklaracije doduše govore da iza njih ne stoje nikakave institucije, nikakva politika, i da "nije u ničije ime" kaže Slobodan Šnajder. Pa se onda postavlja pitanje što ih  je potaklo da uopće izlaze sa takvom deklaracijom ? "Stvoritelji" Deklaracije i na to imaju svoj odgovor, jer kažu da Deklaracija ostavlja potpunu slobodu svima da se služe jezikom kojim žele?! Lijepo rečeno, ali s lukavo skrivenom zamkom. jer tko je kome branio i do sada da se služi jezikom koji želi ? Kažu "stvoritelji" Deklaracije da će ona najviše pomoći "manjincima" ?! To pak implicira da je manjincima onemogućeno služenje vlastitim jezikom, zar ne ? Stvar je lukavo izvedena, to je uostalom uvijek  bila taktika petokolonaša, jer su u ovu "rabotu" uvukli osobe iz tri bivše republike Juge, no čim se u tom "društvu" pojavljuju rade Šerbedžija i Dubravka Ugrešić, jasno mi je da se radi o tome da se u Hrvatskoj želi pokazati da pošto su hrvatski i srpski isti jezik, onda su Hrvati i Srbi isti narod, pa su onda srpski Memorandumi..validni, pa su validni i zahtijevi da su Srbi u Hrvatskoj konstitutivni narod, a ne manjinci, pa je validna i granica Kаrlobаg-Ogulin-Kаrlovаc-Viroviticа, kao srpsko ozemlje.

Netko će možda reći da pretjerujem, no razmislimo malo. Stazić i Pupovac pričaju u Saboru bez konzekvenci, jednog momenta je pola hrvatske Vlade sastavljeno od Srba, diljem Hrvatske se dižu spomenici četnicima i održavaju se četnički derneci, od Hrvatske financirane srpske Novosti su pune direktno protuhrvatskih tekstova, Pupovac se odlazeći u Srbiju po "svoja" mišljenja, naslikava se uz četničkog vojvodu koji drži vatreni protuhravtaski govor, donosi se Deklaracija o nesnošljivosti, i sada dolazi Deklaracija o zajedničkom jeziku..., što je slijedeće ?

Apsolutno je jasno da na žalost i na sramotu Hrvatske, očito velikom  dijelu hrvatskih građana nije stalo do Hrvatske, već sanjare o nekoj novoj Jugi, što dokazuje da  jugoslovenski "crv" uporno ruje po mladom stablu hrvatske države, ne bi li ga oborilo. Ova deklaracija i imena potpisnika ne ostavljaju sumnju u to da je među njima veliki broj otvorenih ili skrivenih mrzitelja neovisne Hrvatske, koje u malo slobodnijoj interpretaciji možemo nazvati petokolonašima. Ako se ovo u javnosti ne uoči na vrijeme, a mediji budu to prešućivali, dok hrvatska Vlada ne čini ništa da spriječi "rovarenje" pete kolone, za očekivati je dalju eskalaciju "protuhrvatskih deklaracija", blaćenje Hrvatske u inozemstvu, neosnovane tužbe protiv Hrvatske i čak zahtijeve za "čvršćom integracijom" u regiji sa "braćom" istog zajedničkog jezika.

Ocjene (4)


Respektira (3): IDujas, plotto, Alumnus


Slaže se (1): plotto


Komentari (4)


Drugovi i drugarice ! Krajnji je cilj ove Deklaracije da se iz zajedničkog jezika stvori jedinstveni "jugoslovenski jezik",a preko njega i jedinstvena najnovija treća jugoslovenska zajednica i nakon toga jugoslovenska nacija plotto 0 0 0


pa da bre živimo ko svi Srbi u istu državu. plotto 0 0 0


Ako je čak i ministrica Obuljen rekla da je Deklaracija politički potez, a n ejezički, onda mi je mirna savjest što sam rekao što sam rekao. Laci 0 0 0


Plenković kaže da je ova Deklaracija neozbiljna, a zapravo je on neozbiljan. I Hitler je bio "neozbiljan" pa je naprvaio "Anschluss !" Ovi iz Deklaracije bi hjeli novi jugoanschluss ! Čim je Rade među njima, to nema veze sa jezikom ! Laci 0 0 0