Analiza

Naši tiskovni biseri 1.

08.10.2017. 09:32, Slobodna tema: Ovo ne smije proći nezapaženo...

Svake subote i nedjelje kupujem Večernji list i Novi list i čitam što pišu kolumnisti, komentatori dr.

Ovdje ću se pod tim naslovom bilježiti neke od u nebo vapijuće bisere u tisku koje povremeno pratim. Ja nisam profesionalac, tek ubogi umirovljenik koji se ponekad radi svoga gušta bavi čime je okupirana naša medijska javnost. Toliko, Da se unaprijed ogradim zbog raznih propusta kojh će biti više nego pogodaka. 

1. U Obzoru VL Silvije Tomašević pita se jesu li šerifi na Divljem zapadu bilin pametniji ? Bit će jesu li pametniji od današnjih Amerikanaca ili pak od Trumpa. Navodi misaio “prema nekim analitičarima”  (s kojima se ST očito slaže “ubojica Paddock slika je i prilika tipičnog  Trumpova birača: bijelac, bijesan na sve, umirovljenik …” Trump ne samo što ne želi zabraniti držanje oružja, već drži da ga ima premalo u optjecaju te da bi i podvornici trebali biti naoružani i pucati na eventualne napadače na škole.” 

Krasno, bijalac, rasist i unirovljenik (to pazuje njegovu zaostalost, jer mladi su napredni). Trump  ne želi da Amerikanci budu razoružani pa da se ne mogu obraniti u slučaju ugroze, Kao što  su Hrvati bili dva puta razoružani  kad su napadnuti od svojih susjeda neprijatelja. Prvi put u NDH 1941. i drugi put 1991. kad su se razišli s “braćom” . Prvi put su ostali bez oružja zbog poraza AU, a drugi put kad je SK na čelu sa slavnim  i razumnim Ivicom Račanom, oružje teritorijalne obrane predao  tzv. JNA. Valjda da bi na taj način sproječio agresiju na Hrvatsku. 

A Trumpovo gledište o posjedovanju oružja od strane građana je dio američke tradicije  koja je sustavno izgrađivcana na idejama slobode i odgovornosti pojedinaca i društva. Komunisti  i kojekakvi  drugi, imaju više vjere u državu nego u građane (to su etatisti !) . U to Amerikanci ne vjeruju i  drže da je posjedovanje oružja od  strane građana stvar njihove osobne slobode. 

U nas je država ona koja ima pravio na oružje i  da nekima dopušta imati oružje.   Ma jest, nije to država, nego određene skupine ljudi koji rade po uputama i naredbama klike koja trenutno obnaša vlast u državi.  To je logika nepovjerenja u raju, sirotinju koja je dalekom od vlasti. 

Eto,  što  osuđuje i ismijava stalni kolumnist u VL !

Ocjene (2)


Respektira (1): IDujas


Slaže se (1): Laci


Komentari (1)


Kolumne S T obično ćitam sa gađenjem, jer je jedva vrijedan naziva novinara. Laci 0 0 0