Analiza

Nisam nimalo "prijatelj" HDZ-a, radi svih  prljavština koje je učinjeno u njeno me Hrvatskoj i hrvatskim građanima, ali u ovoj situaciji kada je pred Hrvatskom 'Biti il ne Biti !', onda je ipak izglednije da bi MOST zajedno sa HDZ-om, koji se ipak naučio nešto iz svoje prljave prošlosti, mogao  pokrenuti Hrvatsku prema boljem godpodarenju i prema većoj brizi za hrvatske građane. SDP općenito, a posebno sa ovim  rukovodstvom koji je impregniran jugonostalgičarstvom i komunjarstvom koje su usvojili sa "majčinim mlijekom" i "tatinim odgojem", apsolutno je totalno nesposoban da krene u promjene koje odudaraju od komitetsko-komunjarskog ponašanja. Njima je u "krvi" slušati Sekretara CK i odluke partijskog vodstva. Pa zar i samo ime SDP ne govori o tome da je to Partija, a ne stranka ?! Nikada latinska izreka - "Omen est nomen" (ime je znak), nije bolje pogađala istinu kao u slučaju SDP-a.

Zato sam za to da MOST pokuša sa HDZ-om, jer nema drugih sa kojima bi mogao, oformiti novu Vladu koja će imati podršku saborske većine, naročito pri odlučivanju kod važnih pitabja reforme hrvatskog društva, hrvtaske politike i hrvatskog gospodarstva. Budući da je veliki dio onih HDZ-ovaca koji su nekada bili oni koji "držali svijeću" pljačkašima države, ili i sami učestvovali u njoj, ili eliminirani z HDZ-a, ili nemaju više negdanje moći da utječu na događanja, ovaj današnji HDZ pruža nadu da sa MOST-om pokuša ispraviti sve ili bar dio lošega čiji je kreator nekada i sam bio. Bila bi ovo druga-nova šansa da se dokaže kao domoljubna stranka i stranka kojoj je stalo do svoga naroda.

Nije nmalo slučajno da se digla  "kuka i motika" na MOST, ali uglavnom od strane SDP-a i SDP-u priklonjenih i obveznih analitičara i komentatora, da je MOST skupina vlastohlepnih amatera, da je MOST  'ad hoc' skupljenih pojedinaca koji niti n eznajunštomžele, da je MOST 'trojanski konj' ovoga ili onoga. narod je glasovao za MOST jer je dobar dio glasača ipak osjetio da je MOST nešto što pruža nadu da poštenje i briga za opće dobro još nije potpuno nestalo iz politike, te da još ima ljudi koji su spremni da rade za opće dobro. Svi koji govore protiv MOST-a o njemu sude na osnovi sebe i svoga morala, pa vjejruju da  ako su oni takvi u svemu što prebacuju MOST-u, onda ne može biti drugih koji se razlikuju od njih.

No mislim da se griješi ako se Božo Petrov i ostali oko njega procjenjuju na osnovi ponašanja dosadanjih vodstava HDZ-a i SDP-a, onda se grdno griješi. Jer SDP još uvijek ne uviđa svoje greške, niti pomišlja na to da iih čak samo razmotri, jer su oni "bezgrešni". Zato su branili besomučno udbaškog ubojicu, ne žele lustraciju, ne priznaju partizanske zločinidbe, ne žele hrvatsku pomirbu već neprekidno stvaraju podjele u Hrvatskoj. HDZ je daleko od toga da je bila "anđeoska" stranka, ali je ipak djelomice našla snagu da raskrsti sa svojim "lošim dečkima". U SDP-i se "oslobađaju" samo onih koji se ne "klanjaju" velikom Šefu, i onih koji se ne pokoravaju  njihovom "modernom  CK-u". A to je ogromna razlika u poimanju toga što je domoljublje i demokracija.

I zato MOST treba zajedno sa HDZ-om formirati stabilnu Vladu, i ne dopustiti više štetočinsko djelovanje SDP-a. SDP je bila LOŠA opozicija u vrijeme kada je trebala sprečavati nepodobštine HDZ-a, jer nije činila ništa da to spriječi, dapače "puhali su u isti rog", a bili su LOŠA  Vlada u dva svoja mandata. I nisu se nimalo promijenili u svjetonazorskom i domoljubnom pogledu.

MOST u zajednici sa HDZ-om treba učiniti sve da svojim dobrim radom u korist Hrvatske i hrvatskih građana, pokaže da je vrijeme da SDP, bar ovakav kakav je, zauvijek nestane sa hrvatske političke scene !

4

Laci

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 758 753 258 4,036
PRIMIO <- 1,016 240 72 2,589

Dostignuća

Vingd 1,250.00
Bodovi 176.1
Prijedlozi 23 6.00
Analize 468 1,216.00
Ankete 330

Ocjene (1)


Respektira (1): Alumnus


Komentari (10)


Da to je razuman argument, no ako ti trebaju srpski turistički novci, paštetarski novci, bosanski novci, onda znaš zašto najveće tkz. "konzerve" dolaze iz najturistčke regije. I onda znaš zašto im treba Juga. u_prolazu 0 0 0


Treba sve biti podređeno boljitku hrvatskog naroda, a to je turizam, paštetarski novci, pa čak i jedan od največih tkz. "liberala" zagovara turističku konzervativnu naciju u kojoj svaki pošten grad ima gay plažu. Nama se prodaju pod "konzerve". u_prolazu 0 0 0


Po kojoj definicji ste vi "konzerve", a to je tolika devocija, upitam svog frenda, stvarnog frenda, tkz. "konzervu", demokrščana što ti kažeš na to da tvoja tri ministra otvaraju striptiz bar. Pukao mu film odere se na mene, da svi znaju što je on u_prolazu 0 0 0


i što on zastupa. Što ti zastupaš? Kaže onaj a opet na sjeveru glasali za" jugokomuniste" nismo glasali za prave "konzerve", ne mislim ono koja to brija. U vašem kraju otvoreno homoseksualci puše jedan drugom, ne ispod stola kao što kaže drug Mamič. u_prolazu 0 0 0


Nisam siguran da je HDZ manje zlo od SDP-a. Stoga udruživanje s bilo kakvim zlom na koncu producira zlo. msesar 0 0 0