Analiza

Mora li naša politika konzumirati svako „smeće“ što nam „serviraju“ iz EU ?

04.02.2017. 18:05, Slobodna tema: Ovo ne smije proći nezapaženo...

Nije li hrvatski narod prevaren šarenim lažama kada se zemlja učlanila u NATO i kada se učlanila u EU ? U NATO smo se učlanili jer su naši političari tvrdili da nam nema spasa od četničke Srbije ako nismo pod NATO-kišobranom, a u EU su nas učlanili, jer je referendum bio izrežiran mijenjem Zakona o referendumskom izjašnjavanju tako da se i uz praktično neizlaženje goleme većine građana na referendumsko izjašnjavanje, tvrdilo da su se hrvatski građani izjasnili ZA učlanjenje u EU.

I što nakon svih ovih godina možemo konstatirati na osnovi jedne cost-benefit analize (pri čemu cost znači trošak ili cijenu koja se plaća za nešto, a  benefit znači korist uz taj trošak ili uz tu plaćenu cijenu za nešto) ?

Što se tiče članstva u NATO-u, za sada samo imamo troškove, a neku korist i nemamo, mada će natofili reći da smo imali koristi od prava „uvida“ u NATO „stečevine“. No mora se priznati da je bolje da nam nije ni trebala pomoć NATO-a, jer ovih dana postaje  jasno da je upitno koliko na tu pomoá i možemo računati, kada nam politika sprema ponovno uvođenje obvezatnog vojnog roka. Sve u svemu više 'costa' nego 'benefita'.

Što se pak članstva u EU tiče, tu je pak svakom, tko želi biti objektivan i nije inficiran eurofilijom, jasno da nas je to koštalo puno, a koristi nikakove. Eurofili će reći da to što su nas primorali, pod prijetnjom kazni, da prihvatimo sve EU „stečevine“ od zakonodavstva do funkcioniranje gospodarstva, podučilo kako se postaje civilizirana zemlja uljuđene zapadne liberalne demokracije. Mogu oni to reći, ali činjenice ukazuju na nešto drugo. Izgubili smo, oduzeli su nam odnosno sami smo se odrekli, državnog suvereniteta, monetarnog suvereniteta, gospodarskog suvereniteta i zakonodavnog suvereniteta. Kao država ne možemo sami odlučivati s kime ćemo biti „dobri“, a s kime na „pas mater“,  a da prije toga ne pitamo EU gospodare smijemo li to. Kao „zombi država“ se slažemo sa sankcijama koje nam nanose štetu, 'beskrajno' smo otvoreni prema ilegalnim došljacima sa bliskog ili manje bliskog istoka, jer to Merkelica zahtijeva, a istovremeno sipamo drvlje i kamenje na Orbana i Mađarsku, koji su nam pomogli „kad je grmilo“. Da se naša monetarna politika ne vodi u Hrvatskoj već u ECB-u je poznato svakome tko o tome nešto želi znati. Gospodarski suverenitet smo istog momenta kada smo ušli u EU, jer nam je zabranjeno da se branimo od nelojalne konkurencije iz EU, zabranjeno nam je uvođenje zaštitnih carina, i zabranjeno nam je poticanje vlastitog gospodarstva ako to „smeta“ EU gospodarstvu. Što se tiče zakonodavnog suvereniteta, jasno je da ne smijemo donositi nikakove zakon, propise, uredbe ili naredbe, koji bi štetili interesima EU gospodarstva, i njenih subjekata koji posluju u Hrvatskoj. To je ono što se tiče koliko smo imali 'benefita', a što se tiče 'costa', tu nema milosti, moramo redovno uplaćivati stotine miliona članarina za EU, da bi nas njena birokracija mogla uredno nadzireati, kontrolirati, opominjati i kažnjavati ako smo „neposlušni“.

A mi, odnosno naša politika, uredno „konzumirajući“ to EU smeće, kao d ane primjećuje što se oko nas dešava. Mi imamo štete od sankcije Rusiji, a Njemačka za to vrijeme uredno posluje i profitira u poslovanju s Rusijom, Slovenija i Austrija dižu zaštitne ograde protiv navale ilegalaca, Merkelica priznaje da je pogriješila, a mi smo „izjeli ....a“ i tetošili stotine tisuća tih ilegalaca. Pristali smo da nam EU zabrani razgovor sa Rusima o Južnom toku, a istovremeno prihvatamo „naredbu“ da moramo izgraditi LNG terminal. Ne dopuštaju nam da zabranimo GMO hranu u Hrvatskoj, ali su uspjeli (mada će netko reći da nemaju s tim veze) da nam unište Imunološki zavod i zatrpaju Hrvatsku skupim i upitno efikasnim zapadnim vakcinama. Manipulacijom kreditnim rejtingom sve više nas uvaljuju u dužničko ropstvo, govoreći da se moramo iz njega „vaditi“ po cijenu da „pasemo travu“ ako treba. Zamjera nam se da previše trošimo na socijalu, na umirovljenike i na zdravstvenu skrb, a istovremeno preko svojih trabanata u hrvatskoj politici čine sve da upravo preko potiču nezaposlenost i niske plaće, te našoj mladosti zgade i pomisao da ostanu u Hrvatskoj.

Naša politika i politički dirigirani mediji poput majmuna, imitiraju stavove EU čelništva, pa se Trumpa i Putina proglašavaju opasnošću za svjetski mir, Orban je  enfant terible jer prima Putina u Mađarskoj, Ukrajinci su „anđelčići“ a Poljaci su nerazumno neposlušni prema EU. No to što Trump govori „America first“, i što je Orban već odavno rekao EU birokraciji da su njemu interesi njegove zemlje važniji od interesa EU birokrata, naša politika ni u snu ne bi se usudila „imitirati“. Mi imitiramo i gutamo samo smeće koje je na našu štetu. Orban i Poljaci očito to ne rade,a Englezima je to sve oliko dozlogrdilo da su čak rekli EU-u rastajemo se „....ni“ od vas !

Ne, ne bi ni naša politika morala biti tako poslušnička i nemarna prema interesima Hrvatske i Hrvata, no da ne bi bil atakva, nama bi trebali političari kojima je interes Hrvatske i Hrvata iznad njihovih osobnih interesa, a takvih za sada tu nema na vidiku ! Na žalost većine naših građana, onih koji nemaju posla, onih koji kopaju po kontejnerima, onih koji bježe iz Hrvatske i onih koji rade za mizerne plaće, koje često i ne vide.

Ocjene (5)


Respektira (2): siouxica, Instruktor


Slaže se (3): mihael, NEKOVARAZDIN, Instruktor


Komentari (24)


"filozofiju" - Tko je jamio jamio je!", a ne shvatamo da važi i ona "filozofija" - Tko je smrad i bitanga, taj je smrad i bitanga, čak i ako špila europejca ! Ako su većina Hvata bogobojazni katolici, onda je ZAKAZALA Crkva što im ne ukazuje Laci 0 0 0


na to gdje griješe, dopustivši da na vlast dođu protunarodni snradovi i bitange. Kad je Crkva rekla da postoji GRIJEH STRUKTURA - trebal aj einsistirati da narod smijeni tu STRUKTURU ! To nije demokratski ? Pa zar živimo u demokraciji :-) :-)? Laci 0 0 0


Kad ne znamo sami ugledajmo se u druge. Rumunji nisu dopustili relativiziranje. Mi dopuštamo apsolutiranje. Nitko kod nas (osim Čobankovićevih krumpira) nije niti pomislio na kaznu. Očekujem od naroda da to shvati. 500 tisuća nije nedostižno za nas! mihael 0 0 0


Zagreb 200 (ako je za 101- dao 100, onda za ovako veliki projedkt uvođenja reda u državi može sigurno dati 200), i svi ostali gradovi i sela još barem 300. mihael 0 0 0


To je to mihael ! Bravo ! Laci 0 0 0