Analiza

Mišljenja sam da je Milanović reagirao izrazito pragmatički s obzirom na najmanje nekoliko važnih okolnosti od kojih su najvažnije ove: (1)faktički loš rejting (iz glatke pobjede u izgledan gubitak) posebno nakon neočekivanog neuspjeha s akvizicijom HNSa, a koju je izazvala odluka HDZa da razbije predizbornu koaliciju s prošlih izbora, (2)umrtvljena i mlohava kampanja gdje su do izražaja više došli i #Premijer ( http://yohantheartist.tumblr.com/post/116958880895/hashtag-prison ) i Živi zid (koji urnebesnim Lovrinovićevim video uradcima osvaja medijski prostor), a uz oslabljeni utjecaj na HRTu još se dogodila i rekordna olimpijada koja prirodno ide više na ruku desnici dok je većina lijevih medijskih apologeta na debelom (uobičajenom) ljetnom godišnjem odmoru.

Jednom riječju Milanović je morao sam zagrniti rukave, pljunuti u šake i zaigrati onu igru koju smo zapravo već vidjeli i u prošlim izborima i to više puta.

Od nevjerojatnog mahanja zastavama na SDPovom skupu, koketiranja s Glavaševom privatnom gardom postrojenoj na Markovom trgu, pa sve do famoznog forsiranja Dragog Prgometa u sobi bez firange, pa sastanak s Glogoškim gdje smo vidjeli gotovo identičan obrazac špijunsko/snimateljske operacije koju je odradio sa sada već specijalcem za te operacije Kotromanovićem.

Ocjene (2)


Respektira (2): Kokach, Laci


Komentari (3)


...netko ili nesto te prekinulo u razmisljanju? viewer 0 1 0


Lijep dan danas.Ovo je sve što sam htio reći,čemu dužiti.Proračunat potez,Milanovića kakvog znamo.Mislio sam zaključiti, ali i podsjetiti na Zuppin poziv da se ipak kao manje zlo glasuje za Milanovića,te retorički pitati vrijedi li to i sad. RepopeR 0 0 0


Respekt za kršćanski suosjećaj što braniš bolesnog čivjeka, ali naslov bi ti bio adekavtnij da si napisao samo : Naprosto je činjenica da je lud ! A ludaci nisu hrabri, već naprosto ludi. Laci 0 0 0