Analiza

LICEMJERJE ZAPADA PART II

18.01.2017. 09:06, Slobodna tema: Ovo ne smije proći nezapaženo...

Bila je nedavno i ovdje na barometru tema oko rata u Siriji. Tada oko oslobađanja Alepa od strane regularne Sirijske armije. Puni su mediji bili (pa i  kod nas) opasnosti od genocida, ubijanja, humanitarne katastrofe i slično. Potresnih slika izbjeglica, djece, staraca koji su se našli u "opasnosti" od razularenih Assadovih vojnika.Pokretale su se peticije, plakalo se nad sudbinom djece u vihoru rata, naricalo za ljepotom najstarijeg grada na Bliskom istoku, optuživalo se Assada i Ruse i pripisivalo im se svašta. Organizirale su se konferencije, preko UN-a se pokušalo uči, tražilo se momentalno zaustavljanje svih ratnih djelovanja i slično. Samo da Assadovi "zločinci" ne oslobode Alepo.

Naravno, kad se pokazala istina sasvim suprotna zapadnim predviđanjima i lažima, sve je utihnulo, pa naravno i u našem "neovisnom" novinarstvu i "neovisnim" medijima.Tu i tamo zapadna medijska propaganda još pokušava svijetu podvaliti tu i tamo pokuju sliku Sirijske regularne armije i predsjednika Assada kao neviđene koljače, teroriste i uništavatelje svega pozitivnog. No na sreću, sve manje medija u svijetu, ma kako podložnih i vazalskih, puši te priče i prenosi te izmišljotine.

A trenutno se u Siriji događa jedan zaista mogući masakr i veliki humanitarni i svaki drugi problem. Naime, grad Deir ez Zoir. Enklava lojalna predsjedniku Assadu, koju brani regularna Sirijska vojska okružena sa Isilovcima i svom tom ekipom "demokratskih snaga arapskog proljeća". Nedavno je počela izuzetno jaka ofenziva Isila na taj grad , u kojem se nalazi oko 100.000 civila.

Naravno, primjećujete da nema oko toga nikakve panike. Nema u medijima nikakve brige za žene, starce, djecu i civile koji tamo trpe topovsko i tenkovsko granatiranje, upade Isilovih bombaša samoubojica i sveopće uništenje svega u tom gradu. Nema najave nikakvih konferencija, mirovnih konvoja, pomoći civilima i slično , kao što je bilo u slučaju Alepa. Nema potresnih slika razaranja škola, bolnica, ubijene djece, kao da je sve što se tamo događa, potpuno nebitno. Uostalom, šta je 100.000 ljudi? Koga briga za njih. Tko im je uostalom kriv što nisu pobjegli glavom bez obzira jer u tom gradu vlada Assadov zločinački režim. Baš su čadan narod ti Sirijsci. Bježe iz mjesta koja kontroliraju ISIL, FSA, Al nusra i slični "demokrate" u mjesta pod kontrolom regularne Sirijske armije i predsjednika Assada.

Ponavlja se ista priča kao što je bila u slučaju nekih drugih mjesta i gradova u kojima su bili ljudi lojalni regularnoj armiji i predsjedniku Assadu. U tim su slučajevima, kada napada ISIL ili te nekakve formacije koje simpatizira "zapad" ,djeca, škole, vrtići i sve ostalo legitimni vojni ciljevi. Uostalom, tko im je kriv, ma kako mali i gladni bili, kad ne prepoznaju da ih ubijaju demokratske granate, a ne zločinačke Ruske ili Assadove.

Kruže internetom i snimke zvjerstava tih prozapadnih "demokratskih" snaga koje se bore protiv predsjednika Assada i regularne Sirijske armije nakon zarobljavanja dvadesetak što čitavih, što ranjenih vojnika Sirijske vojske. Neću stavljati linkove i slike (prebrutalne su slike obezglavljenih tjelesa, očito mučenih na kojekakve načine), jer nema smisla. Ipak su to Assadovi vojnici i prema njima netreba imati pijeteta. Jel tako?  Kao što netreba imati milosti ni pijeteta prema nikome tko podržava regularnu Sirijsku vojsku i predsjednika Assada. Ipak smo mi dio zapada. Jer tu se ipak gubi smisao rečenice "svaka žrtva je žrtva i zaslužuje pijetet i dostojanstvo". Očito ne u ovim "zapadnim" poimanjima ratnih žrtava. Ovdje se (ipak) licemjerno gledaju "naši i vaši".

Takav se zaključak može izvesti iz toga. Naravno da i naši mediji slijede te zapadne uzore, pa se to nikoga ne dotiče. Čudna je još jedna stvar. Puno "civilnih aktivista" iz Alepa je slalo dramatične video uratke putem smartphonea i kojekakvih medija o tome kako su im to zadnja javljanja, jer Assadove snage ulaze u grad i vjerojatno im prijeti masakr. Iako nisu imali niti struje niti telefonskih veza. Zar u Deir ez Zoru nema nijednog aktivista, uplašenog učitelja ili medicinske sestre koja bi slala putem medija apele za pomoć?  Zašto se u ovom slučaju ne javlja taj famozni Sirijski opservatorij za ljudska prava? Puno pitanja, a samo jedan odgovor.

Licemjerje do bola. I silovanje zdravog razume.

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 159 122 35 633
PRIMIO <- 506 102 77 1,095

Dostignuća

Vingd 794.00
Bodovi 166.6
Prijedlozi 3 3.00
Analize 172 774.00
Ankete 343

Od istog autora

Ocjene (1)


Slaže se (1): Laci


Komentari (2)


Apsolutno slaganje sa svakom tvojom riječi NEKOVARAZDIN ! Zar te nije strah da ovo što govoriš pročitraju naše dežurne špije tih zapadnih "demokrata" i "ljubitelji ljudskih prava" i dojave svojim gospodarima da si ih "pročitao" ? A to im nije OK Laci 0 0 0


Ma, naši mediji su zombiji u službi zapadne propagande, koji hrvatskoj javnosti sustavno prodavaju zapadne šarene laži ! Laci 0 0 0