Analiza

Gdje se je zagubio Bandić ?

25.02.2017. 14:13, Trebaju li HDZ i SDP ulaziti u bitku za Zagreb?

Ovo što pišem i nije analiza. Tek ukazivanje na žaloso stanje politike u Hrvatskoj. Nove stranke niču kao gljive poslije kiše. Koje ni ne znaju što im je činiti za Hrvatsku.  Stalo im je do osobnih probitaka.  Za razliku od Zagreba u Splitu  je situacija drugačija. U Rijeci je situacija slična onoj u Zagrebu.  

Izbor gradonačelnika  glavnog i najvećeg grada države je prvorazredni događaj i ima najveću važnost ne samo za Zagreb. To da dvije najveće stranke u Hrvatskoj koje se izmjenjuju na vlasti od uspostave neovisne države, je vrlo žalosno i objašnjivo je samo time što se politika u Hrvatskoj srozala na niske grane. 

O Anki Mrak Taritaš mediji nas izvještavaju samo u najljepšim bojama, pa tko ne bi gasovao za nju. A kad tamo ona dolazi iz HNS-a tj. one stranke iz koje su dolazile i dolaze optužbe za hrvatsku agresiju na BiH. Kako pak to spojiti ?

Bandić vrluda u politici, više na lijevo nego na desno,  gradi  basnoslovno skupe javne WC-e i niz fontana, kao spomenike za svoje gradonačelnikovanje.  

Trebaju li HDZ i SDP ulaziti u bitku za Zagreb ? Trebali bi ući u tu bitku, ali su potpuno nespremni za nju. Kako da uđu u tu bitku kad unutar sebe nisu riješili tko su i za što se te stranke zalažu.  Ošamućena je hrvatska politika pa se i ta politika  ogleda i na slučaju Zagreba. 

Ni kao Riječanin  ne bih mogao nešto posebno reći za izbor našega gradonačelnika, pa  ne mogu niti  za zagrebačkog. Ovdje kao da se i ne bira gradonačelnik.

S druge strane  u Splitu se na pravi način javnosti prezentirao kao kandidat  zagradonačelnika notorni Kerum, koji je već obnašao tu dužnost.  

Interakcija

 
UČINIO -> 107 66 81 1,949
PRIMIO <- 165 54 28 925

Dostignuća

Vingd 242.00
Bodovi 91.5
Prijedlozi 2 0.00
Analize 94 220.00
Ankete 203

Od istog autora

Ocjene (1)


Slaže se (1): Laci


Komentari (1)


"žaloso stanje politike u Hrvatskoj" je najpametnije što se u svezi toga može reći. No, kada je politika u nas bila u boljem stanju? Čak i za vrijeme dok su dečki ginuli n abojišnicama, "pozadinci" su već vodili prljavu politiku "200" obitelji Laci 0 0 0