Analiza

Ono što je Božo petrov uradio u Metkoviću, a još više ono što su metkovčani uradili glasujući za njega, je nešto za čim Hrvatska vapi već dvadeset godina. I to u svim hrvatskim gradovima, županijama i općinama. Jer čovjek je pokazao da se može raditi i pošteno i to ne samo u vlastitu korist već i u korist općih interesa, što je danas apsolutna rijetkost u Hrvatskoj. zar nismo svi skupa svjedoci sudskih procesa u tijeku, i procesa koji tek trebaju da se vode protiv onih za koje još nisu prikupljeni dovoljni dokazi da se procesi pokrenu radi tobožnjih "nedostataka dokaza. Pokazao j eon još nešto, a to je činjenica da su svi takozvani "narodni oci", za koje se izdavao i Jambo u Metkoviću, zapravo lukavci koji duboko zavlačeći ruke u državne ili lokalne blagajne, ostvaruju vlastite probitke, prodavajući fore o tome da brinu za svoje sugrađane, kojinisu znali da za svaku kunu koju "dobiju" od njega, u njegov džep "odluta" deset kuna za njega  osobno.

Božo Petrov zasigirno ima kapacitete za bilo koje izbore u Hrvatskoj, i ima šanse na svim izborima, ako mu izborni program bude takav kao što je dosada radio u Metkoviću, a to je poštenje i osobnim primjerom pokazati da se ne mora neizostavno biti prvenstveno zainteresiran za vlastitu korist od funkcije, već se može funkcionirati i tako da se kao primarni cilj postavi opća korist za zajednicu koja mu je povjerena za vođenje i upravljanje.

No pri tome ima jedna opasmost, koja je dobro poznata i od ranije, a to je da mu se ne desi da mu se "prišljamče" i prikrpe raznorazni tipovi koji glume da su zainteresirani za to da zajednici bude bolje, a ustvari potajno samo čekaju da iz funkcije izvlače osobnu korist. To je realna opasnost i za njega, a koju su iskusili već mnogi, recimo dobronamjerni političari, koji su nasjeli na to pa iskompromitirali i sebe i svoj prvobitni program, te doveli do toga da je danas preovladava općenito stav o političarima da su svi oni isti, kojih nije briga za narod i zemlju, već samo za vlastitu korist koju mogu izvući iz funkcije.

Pod uvjetom da mladi Božo Petrov sve to zna, a vjerojatno zna, te da ne dopusti da mu "listu" zagade tipovi kojima nije stalo do ničega osim vlastitih probitaka, on može imati uspjeha na izborima i na nacionalnom nivou, jer ljidi jedva čekaju da se pojavi netko takav kome se može vjerovati da mu nije jedini cilj sitniji ili krupniji "grabež" iz državno-lokane blagajne, već SLUŽENJE svojim građanima na najbolji mogući način ! Jer do sada SVI političari su samtrali da narod treba služiti njima, a ne oni narodu, pa su i svoje funkcije shvatali u tom kontekstu, te nije čudo da smo u ovakvoj gabuli u kakvoj jesmo !

5

Laci

Bedževi

Interakcija

 
UČINIO -> 758 753 258 4,036
PRIMIO <- 1,016 240 72 2,589

Dostignuća

Vingd 1,250.00
Bodovi 176.1
Prijedlozi 23 6.00
Analize 468 1,216.00
Ankete 330

Ocjene (6)


Respektira (2): Panter, catalyst


Slaže se (4): gasparr, popaj, catalyst, sufit


Komentari (16)


@Laci, da si makar prvu rečenicu uvodnika pročitao prije pisanja, znao bi da se petrov izjasnio :)),,ostalo bi bilo super da si razradio u analizi..vjerujem da ima dosta onih koji komentare ni ne čitaju..više vjerujem boži koji nije baš tako siguran visitor 0 0 0


vidi li se tko od vas koji ovdje komentirate na listi koju bi nosio Božo Petrov? gasparr 0 0 0


ako nitko od barometrovaca ne bi htio biti na listi Bože petrova onda barometar treba zatvoriti ! Laci 0 0 0


uopće ne sumnjam kako ovdje ima ljudi koji bi se htjeli vidjeti na listi bože petrova..a ne sumnjam ni u to da će božo dobro voditi računa o tome koga će eventualno prihvatiti jer mu već jedan pogrešan izbor može srušiti cijelu listu visitor 0 0 0


Naslov je genijalan :) Ja bih ga samo malo korigirao (dva zareza): Da nam je više, Bože, Petrova Panter 0 0 0